Featured By: Atiqah Johari February 16, 2023 @ 7:29pm

Isu Bayar Saman Secara Ansuran, Peguam Belum Terima Arahan Daripada Ali Puteh

Sebelum ini, pelawak Ali Puteh diperintahkan oleh mahkamah untuk membayar sebanyak RM60,00 kepada balu abangnya, Siti Norhidayah Mohd Ali gara-gara memfitnahnya di Instagram dua tahun lalu.

Namun begitu, menerusi sebuah video yang tular baru-baru ini, Ali menyatakan bahawa dia akan membayar saman tersebut secara ansuran kepada Hidayah.

Oleh itu, memetik laporan Harian Metro, peguam mewakili Ali, Noorazmir Zakaria memaklumkan bahawa dia belum menerima apa-apa arahan daripada pihak anak guamnya berkaitan surat kaedah pembayaran saman tersebut.

Malah, Noorazmir tidak dapat mengulas mengenai hasrat Ali untuk membayar saman kerana belum mendapat arahan daripada pihak Ali dan keluarganya.

“Buat masa ini, saya masih belum menerima apa-apa arahan mengenai perkara itu dari pihak Ali dan keluarganya,” jelas peguam Ali.

Walaubagaimanapun, kata Noorazmir, isu bayaran secara ansuran ini tidak lagi timbul memandangkan pihak Hidayah tidak bersetuju jika anak guamnya bertindak sedemikian.

“Kalau Ali bersetuju untuk bayar secara ansuran pun tapi pihak Hidayah dah cakap tidak setuju. Jadi isu bayaran ansuran bukan lagi isu. Mungkin Hidayah boleh mendapatkan nasihat daripada peguamnya berkenaan perkara ini,” ujarnya.

Artikel Berkaitan: Balu Arwah Abam Menang Saman Fitnah, Ali Puteh Diperintah Bayar RM60,000

Artikel Berkaitan: “Saya Sudah Lama Beri Masa & Ruang” – Hidayah Tak Setuju Ali Puteh Bayar RM60,000 Secara Ansuran!

Artikel Berkaitan: Ali Puteh Akan Bayar Hutang RM60,000 Secara Ansurans, Tampil Dedah Sebab Tak Beri Kunci Rumah Pada Balu Abam…

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 27 Sep 2019

李欣怡跨界当编剧!导演陈立谦对其创作甚感满意

李欣怡跨界当编剧,创作网剧《很红又怎样》!剧本让导演陈立谦大赞且十分满意~

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

JYP Plans to Sue SHAUN if Chart Manipulation Rumours Proved True

His move is to protect his own girl group, TWICE.

Trending Wed, 23 Dec 2020
Hiburan Sun, 3 Dec 2017

Fathia Latiff Sebak Dapat Pujian Tun Mahathir

Nur Fathia merupakan salah seorang selebriti tanah air yang kini dilihat semakin berani menyuarakan pendapat berkaitan politik walaupun kadang-kadang apa yang diperkatakan oleh pelakon wanita ini adalah isu yang sudah berlalu. Lebih menarik lagi, baru-baru ini

Hiburan Wed, 1 Mar 2023
Featured Wed, 20 Jul 2022

Siti Nuramira Tidak Didakwa Di Mahkamah Syariah, Dibebaskan Serta Merta Dengan Jaminan JAWI

Difahamkan pendakwaan tidak diteruskan kerana pendakwaan dan hukuman ke atas Siti Nuramira di mahkamah sivil lebih berat daripada di mahkamah syariah.

Featured Tue, 22 Nov 2022

“Kenapalah Anak Kedua Macam Ni…”- Asyalliee Ahmad

Sudah pasti ramai yang mengenali pempengaruh Asyalliee Ahmad atau lebih mesra disapa Asya yang pernah menjadi bualan ramai selepas mula popular dengan video tular ‘macam cantik je, macam comel je’. Walaupun kini dirinya sudah bergelar

| Live TV