Hiburan By: SGMS Faida April 4, 2018 @ 7:05am

Isu Ditampar, Ogy Nak Jumpa Aiman Tino!

Nampaknya isu penyanyi Aiman Tino yang kali pertama masuk set menjadi bualan hangat baru-baru ini. Penyanyi kegilaan remaja ini dikatakan ditampar oleh aktres senior, Fazlina Ahmad Daud!

Amboi, marah betul nampaknya para peminat Aiman Tino selepas penyanyi kesayangan mereka ditampar. Difahamkan perkara ini terjadi ketika pelakon senior itu mahu Aiman menjiwai watak dengan lebih sempurna. Bukan suka-suka dik…

Ini merupakan kali pertama Aiman Tino mencuba nasib dalam bidang lakonan.

Isu ini telah disensasikan sekaligus menyebabkan pelakon Fauziah Ahmad Daud yang merupakan kakak kepada Fazlina marah! Siapa yang tak marah kan kalau nama adik sendiri disensasikan?

“Saya hantar mesej kepada Baby (Fazlina) dan bertanya apa sebenarnya berlaku dan bertanya kepada dia sejak bila pula dia jadi guru lakonan?

“Apabila dia menjelaskan situasi sebenar saya jadi marah dan ingin berjumpa dengan Aiman dan pihak pengurusannya yang dikatakan tidak berpuas hati dengan kejadian itu,” katanya kepada BH Online.

Sehubungan itu, Ogy kurang senang apabila adiknya dikaitkan depan perkara ini dan ingin mengetahui cerita sebenar lebih lanjut.

“ Saya nak tahu cerita sebenar daripada pihak mereka tapi Baby melarang saya dan ingin selesaikan sendiri perkara itu,” katanya.

Nama Fazlina menjadi hangat apabila peminat Aiman berang dengan tindakannya menampar penyanyi lagu Ku Rela Di Benci itu sehingga pihak pengurusannya juga tidak berpuas hati dan mahu mengambil tindakan.

Fazlina memaklumkan apa dilakukan hanya bertujuan bagi memastikan Aiman dapat melakonkan watak dengan lebih baik dan ketika babak itu dilakukan dia menggunakan teknik bagi membolehkan penyanyi itu mengeluarkan emosi sepatutnya.

Aiman turut menjelaskan dia tidak pernah menjadikan perkara itu sebagai isu selain tidak berniat mengambil sebarang tindakan seperti didakwa malah berterima kasih kepada Fazlina yang banyak membantunya di set penggambaran.

Dalam pada itu, Ogy berkata, dia berasa sensitif mengenai isu melibatkan adiknya itu kerana ia turut mengaitkan nama ibu bapa mereka iaitu pelakon era 1950-an, Datuk Ahmad Daud dan Datin Saadiah.

Jelas Ogy, sepanjang penglibatannya dalam industri seni dia sentiasa memastikan menjaga nama baik mereka.

” Saya sentiasa pastikan adik beradik menjaga nama baik keluarga. Ketika saya bertanya kepada Baby mengenai perkara ini saya beritahu dia jangan malukan arwah ibu bapa kami. Saya memang menjaga mengenai perkara itu.

“Saya kenal adik saya dan apa yang berlaku bukan seperti yang digembar-gemburkan malah saya bertanya sendiri kepada pengarah dan penerbitnya, Erma Fatima yang berada di lokasi tentang situasi sebenar.

“Erma sendiri mengesahkan kepada saya tiada apa-apa yang berlaku di set malah hubungan Aiman dan Baby okay sahaja cuma isu itu diperbesar-besarkan,” katanya.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 12 Jul 2018

Dai Penyambung Legasi Dakwah Membuka Tirainya Untuk Musim Ke 6

Para Dai bagi musim kali ini akan dinilai berdasarkan juri tetap sebanyak 80% yang merangkumi pengisian Al-Quran dan Hadis (30%), gaya dan susunan isi (30%), kreativiti persembahan (20%), dan murabbi sebanyak 20%.

Events Mon, 4 Feb 2019

Tahniah! Haram Dinobat Juara Lagu Ke-33

Hujan rahmat dipentas AJL33

Hiburan Wed, 2 May 2018

Takut Dipanggil Gemuk, Tengok Apa Kanye West Buat

Ibu Kanye, Donda West meninggal dunia pada tahun 2007 akibat komplikasi selepas mengalami pembedahan plastik termasuk liposuction.

Hiburan Wed, 6 Feb 2019

‘Istiqamah Dalam Tudung Bukan Perkara Mudah’- Emma Maembong Mengaku Sudah Tidak Bertudung

Pelakon ini menerima kritikan dengan hati terbuka & mengaku kekhilafan diri…

Featured Fri, 10 Sep 2021
Hiburan Tue, 17 Sep 2019

“Bukan Saya!” – Issey Fazlisham

Bila netizen main hentam je…

Hiburan Mon, 26 Nov 2018

Takziah…Zila JohaRockstar Meninggal Dunia

Zila yang juga merupakan bekas peserta Seiras Seirama  telah meninggal dunia akibat sakit jantung

Hiburan Wed, 21 Nov 2018

Park Hae Jin Absent from Filming of Four Sons for 20 Days!

But it apparently isn’t really the actor’s fault…

LIFESTYLE Fri, 28 Jun 2019

Cuti Am 30 Julai Ini

Bagi Sabah dan Sarawak, tindakan akan diambil oleh kerajaan negeri masing-masing mengikut undang-undang negeri.

| Live TV