Hiburan By: SGMS Faida March 13, 2019 @ 12:52pm

Izzmad Harun Tak Kecil Hati Cuma…

Susulan kenyataan komposer lagu Bisa Pertama, Bayeng Black yang ‘merehatkan’ penyanyi asal lagu berkenaan, penyanyinya Izzmad Harun mengaku tidak berkecil hati.

Kata Izzmad atau nama sebenarnya Mohd Hazwan Bin Harun, dia turut menafikan dakwaan tidak mempromosikan lagu ini dengan baik.

” Saya dimaklumkan oleh peguam di mana peguam Abang Black mengeluarkan surat mengenainya pada 8 Mac 2019 mengenai isu ini.  Difahamkan, saya dikehendaki menghentikan sebarang promosi untuk lagu ini. Dalam masa sama, saya turut diminta mengaitkan lagu ini dengan nama saya.

“ Sebagai penyanyi, saya menghormati keputusan Abang Black. Itu lagu beliau dan saya akur dengan keputusannya,” katanya kepada XTRA.

Akui penyanyi berusia 25 tahun ini, dia cuba menghubungi untuk mengadakan perbincangan bersama dengan komposer berkenaan.

“ Ada ajak untuk bawa berbincang tetapi tiada jawapan dari pihak sana. Jujurnya saya okay tiada masalah dengan beliau.

“ Cuma ada sedikit ralat sebab tak dapat berbincang. Ya lah, saya habiskan masa empat bulan untuk persiapan menyanyikan lagu ini. Banyak juga job saya tolak sebelum ini demi Bisa Pertama. Tak apalah, mungkin ada rezeki lebih baik menanti di depan,” akhirinya ikhlas.

Dalam perkembangan lain, Izzmad kini sedang rancak mempromosikan lagu Saat Kau Jauh.

Terdahulu, komposer lagu Bisa Pertama yang dilancarkan pada 4 Disember tahun lalu, Beyang Black mengambil keputusan ‘merehatkan’ penyanyi asal dan menggantikan dengan penyanyi Ucop (Bukan Sekadar Rupa) dan Irwan (Mentor Otai).

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 16 Oct 2018

陈奕迅为慈善献声!全球首唱未曝光新歌《疯狂的朋友》

Eason陈奕迅首次受邀担任《新加坡总统星光慈善2018》 压轴演出嘉宾!为慈善他演唱了全球首唱未曝光的新歌《疯狂的朋友》。

Events Tue, 26 Nov 2019

Penerbit Akui Berdepan Pelbagai Cabaran Terbitkan Sara Sajeeda

Banyak sangat masalah tapi tengoklah result dia kan? Tahniah kepada semua!

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Usikan Janna Nick disalah faham!

Inilah yang berlaku antara pelakon Janna Nick dan penyanyi yang baharu putus tunang, Sufian Suhaimi.

Hiburan Sat, 27 Nov 2021

“Menyanyi Saja Tak Cukup, Saya Perlu Lengkapkan Dengan Ilmu” – Aina Abdul Bersyukur Berjaya Genggam Sarjana Muda Muzik

Penyanyi Aina Abdul, 28, bersyukur kerana berjaya menamatkan pengajian dalam Sarjana Muda Muzik Kontemporari di Universiti UCSI, Kuala Lumpur. Menghadiri sesi graduasi yang berlangsung pagi tadi, Aina atau nama sebenarnya, Nurul Aina Abdul Ghani mengakui […]

Featured Tue, 8 Feb 2022

Majikan Digalakkan Terus Amalan Kerja Dari Rumah Atau Secara Cegah COVID-19

Majikan digalakkan untuk meneruskan amalan bekerja dari rumah (BDR) atau melaksanakan sistem penggiliran kehadiran ke pejabat bagi mewujudkan persekitaran tempat kerja yang selamat daripada COVID-19. Ia diputuskan selepas sidang media Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan […]