Hiburan By: SGMS Faida March 13, 2019 @ 12:52pm

Izzmad Harun Tak Kecil Hati Cuma…

Susulan kenyataan komposer lagu Bisa Pertama, Bayeng Black yang ‘merehatkan’ penyanyi asal lagu berkenaan, penyanyinya Izzmad Harun mengaku tidak berkecil hati.

Kata Izzmad atau nama sebenarnya Mohd Hazwan Bin Harun, dia turut menafikan dakwaan tidak mempromosikan lagu ini dengan baik.

” Saya dimaklumkan oleh peguam di mana peguam Abang Black mengeluarkan surat mengenainya pada 8 Mac 2019 mengenai isu ini.  Difahamkan, saya dikehendaki menghentikan sebarang promosi untuk lagu ini. Dalam masa sama, saya turut diminta mengaitkan lagu ini dengan nama saya.

“ Sebagai penyanyi, saya menghormati keputusan Abang Black. Itu lagu beliau dan saya akur dengan keputusannya,” katanya kepada XTRA.

Akui penyanyi berusia 25 tahun ini, dia cuba menghubungi untuk mengadakan perbincangan bersama dengan komposer berkenaan.

“ Ada ajak untuk bawa berbincang tetapi tiada jawapan dari pihak sana. Jujurnya saya okay tiada masalah dengan beliau.

“ Cuma ada sedikit ralat sebab tak dapat berbincang. Ya lah, saya habiskan masa empat bulan untuk persiapan menyanyikan lagu ini. Banyak juga job saya tolak sebelum ini demi Bisa Pertama. Tak apalah, mungkin ada rezeki lebih baik menanti di depan,” akhirinya ikhlas.

Dalam perkembangan lain, Izzmad kini sedang rancak mempromosikan lagu Saat Kau Jauh.

Terdahulu, komposer lagu Bisa Pertama yang dilancarkan pada 4 Disember tahun lalu, Beyang Black mengambil keputusan ‘merehatkan’ penyanyi asal dan menggantikan dengan penyanyi Ucop (Bukan Sekadar Rupa) dan Irwan (Mentor Otai).

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 30 Jan 2018

HAQIEM RUSLI NAIK SHEIKH?

Walaupun lagu tersebut bernot tinggi itu sedikit sebanyak membantu beliau dalam mencabar dan memperbaiki vokal beliau

Events Tue, 12 Nov 2019

Fauziah Latiff Kembali Galas Tanggunggjawab Besar Dalam ‘Mahathir The Journey’

Wah, tak sabar rasanya nak tengok perjalanan kisah hidup Tun M!

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Uyaina Enggan Lepaskan Peluang?

Wah, bertuah betul Uyaina ni kan, bukan sahaja cantik tetapi beliau sangat berbakat

Hiburan Sat, 9 Feb 2019
Events Fri, 8 Feb 2019

Ola Bola the Musical is BACK and You Can Win Tickets to the Pre-Screening!

You can be the very first people to catch the musical before the shows are open to public!

Hiburan Mon, 23 Sep 2019

Jom Dapatkan Set Borderless Alha Alfa Istimewa Sempena ABPBH 32!

Nombor telefon sebenar untuk dihubungi bagi pembelian dan maklumat produk adalah 011 1036711

Hiburan Tue, 9 Oct 2018

Hebat! Enam Juta Penonton Saksikan ABPBH31

Pada malam itu, Wany Hasrita, penyandang Anugerah Bintang Paling Popular telah memenangi sebuah kereta Citroen Picasso C4 yang berharga RM126,000 serta trofi.

Hiburan Thu, 10 Jan 2019

Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal Di Pawagam 21 Mac 2019

Filem “Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal” mengetengahkan pengembaraan Upin dan Ipin bersama kawan-kawan ke sebuah kerajaan dongeng bernama “Inderaloka”

Events Fri, 2 Nov 2018

#ASK2018 | 众星闪耀星光红地毯 [影片]

一场盛大的颁奖典礼,许多镁光灯注目的焦点除了谁夺走了什么奖项回之外,就是一开始的红毯穿著。

Hiburan Sun, 11 Mar 2018

Nabil Ahmad Hargai Peminat, Bawa Tunai Umrah

Dalam perkembangan lain, Nabil juga turut mengumumkan bahawa ada ganjaran lain buat peminatnya selain pakej umrah tersebut. Haa, kalau semua nak tahu kenalah tunggu 24 Mac nanti okay

| Live TV