Hiburan By: Salma Syahbuddin July 31, 2019 @ 12:32pm

Jalan-Jalan Makan Angin Gabung Tiga Produksi, Pamer Tarikan Di Jepun

Hasil pengeluaran bersama tiga produksi hebat antara Hokkaido Cultural Broadcasting Corporation Ltd (UHB), Primeworks Studios dan Kantana Japan telah membolehkan penonton di Malaysia untuk menyaksikan rancangan Jalan-jalan Makan Angin (JJMA) dengan berlatarkan kepulauan indah di Hokkaido, menerusi perjanjian yang diterajui oleh Primeworks Distribution, anak syarikat Primeworks Studios.

JJMA merupakan sebuah program travelog yang mempamerkan pilihan penginapan yang unik serta istimewa, destinasi pelancongan menarik dan menyediakan pelbagai maklumat yang perlu diketahui tentang lokasi
percutian idaman di seluruh Hokkaido.

Majlis pengumuman khas telah diadakan di Japan Expo Malaysia, Pavilion Kuala Lumpur pada hari ini bagi meraikan kolaborasi antara tiga syarikat itu. Yang turut hadir untuk majlis tersebut adalah Hideto Nakajima, Penasihat Ekonomi dari Kedutaan Jepun, Jun Oikawa, Pengarah Urusan dan Eksekutif Kanan UHB, Ahmad
Izham Omar, Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios dan Hiroaki Takenaka dari Kantana Japan.

“Kami di UHB sangat gembira dengan hasil kolaborasi bersama dengan Primeworks Studios dan Kantana Japan. JJMA berjaya menunjukkan keindahan kota Hokkaido dengan gaya penceritaan yang menakjubkan, sesuai ditontoni rakyat Malaysia dan Jepun. Kami berharap program ini dapat memberikan perasaan seolah-seolah penonton berada di Hokkaido walaupun hanya di kaca TV.” Kata Jun Oikawa, Pengarah Urusan dan Eksekutif Kanan, UHB.

Empat episod yang akan ditayangkan bakal menampilkan himpunan bandar-bandar besar di Hokkaido yang terdiri daripada Hokadate, Niseko, Tokachi dan Sapporo, dimana pengacara berpeluang untuk merasakan sendiri kehidupan di negara itu sambil mempelajari pelbagai budaya Jepun, mereka juga turut bertemu dengan beberapa rakyat Malaysia yang bermaustatin di Jepun.

“Kolaborasi seperti ini sangat bermakna kepada Primeworks Studios kerana bukan sahaja ianya sebuah perkongsian ilmu antara pihak produksi, tetapi juga mencipta peluang untuk berkongsi gaya penceritaan yang membuatkan kandungan itu menjadi lebih menarik. Kami juga berasa amat berbesar hati dapat menimba ilmu baharu
bersama UHB dan Kantana Japan dalam merealisasikan JJMA edisi Hokkaido. Di masa hadapan, kami berharap untuk melakukan kolaborasi seperti ini lagi.” tambah Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Eksekutif, Primeworks Studios.

JJMA ditayangkan setiap hari Ahad, jam 11.30 pagi di TV3 Malaysia dan juga boleh ditonton semula di www.tonton.com.my. Episod tentang Hokkaido akan mula ditayangkan pada 21 Julai 2019 hingga 11 Ogos 2019.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Ini Antara Koleksi Baju Raya Sajat?

Nampaknya episod ketiga siri vlog Sajat Rated Xtra kali ini, Sajat kelihatannya begitu sibuk sekali. Al-maklumlah beliau sendiri pun mempunyai pelbagai cabang perniagaan kan?

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

Konsert Memang WOW, Mariah Carey Masih Belum Hilang ‘Sengat’

Sebanyak 17 buah lagu dinyanyikan tanpa sebarang gangguan vokal mahupun teknikal. Memang power!

Hiburan Fri, 8 Mar 2019

Man’s First Impression of Remy Ishak: “I Thought He was Just a Random Bangla…”

It was during prayers in Wangsa Walk’s surau when he saw Remy Ishak.

Fab Foodies! Tue, 15 May 2018

Jangan Biarkan Tubuh Korang Lemau Sepanjang Ramadhan, Baca Tips Ini!

Jika risau kehilangan mineral tubuh melalui peluh, boleh pilih minuman sukan. Sangat disyorkan mengambil minuman isotonik rendah atau bebas karbonat.

Events Sun, 11 Nov 2018

Konsert Lazada 11.11 Super Show Gempak Habis!

Overall, memang happening tau. Thank you Lazada! 

Hiburan Wed, 20 Nov 2019
Hiburan Sun, 21 Apr 2019

摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑:这是世上最好听的声音

「音乐教父」罗大佑暌违六年再踏上大马舞台,摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑满足甜喊 “这是世上最好听的声音。”

Hiburan Mon, 30 Jul 2018

Gurauan Faezah Elai Tidak Kena, Ini Komen Pedas Fazura

Fazura Marah dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Faezah Elai yang dianggap sebagai tidak sopan. kenapa ni?

Hiburan Mon, 27 Jan 2020

| Live TV