Hiburan By: Salma Syahbuddin July 31, 2019 @ 12:32pm

Jalan-Jalan Makan Angin Gabung Tiga Produksi, Pamer Tarikan Di Jepun

Hasil pengeluaran bersama tiga produksi hebat antara Hokkaido Cultural Broadcasting Corporation Ltd (UHB), Primeworks Studios dan Kantana Japan telah membolehkan penonton di Malaysia untuk menyaksikan rancangan Jalan-jalan Makan Angin (JJMA) dengan berlatarkan kepulauan indah di Hokkaido, menerusi perjanjian yang diterajui oleh Primeworks Distribution, anak syarikat Primeworks Studios.

JJMA merupakan sebuah program travelog yang mempamerkan pilihan penginapan yang unik serta istimewa, destinasi pelancongan menarik dan menyediakan pelbagai maklumat yang perlu diketahui tentang lokasi
percutian idaman di seluruh Hokkaido.

Majlis pengumuman khas telah diadakan di Japan Expo Malaysia, Pavilion Kuala Lumpur pada hari ini bagi meraikan kolaborasi antara tiga syarikat itu. Yang turut hadir untuk majlis tersebut adalah Hideto Nakajima, Penasihat Ekonomi dari Kedutaan Jepun, Jun Oikawa, Pengarah Urusan dan Eksekutif Kanan UHB, Ahmad
Izham Omar, Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios dan Hiroaki Takenaka dari Kantana Japan.

“Kami di UHB sangat gembira dengan hasil kolaborasi bersama dengan Primeworks Studios dan Kantana Japan. JJMA berjaya menunjukkan keindahan kota Hokkaido dengan gaya penceritaan yang menakjubkan, sesuai ditontoni rakyat Malaysia dan Jepun. Kami berharap program ini dapat memberikan perasaan seolah-seolah penonton berada di Hokkaido walaupun hanya di kaca TV.” Kata Jun Oikawa, Pengarah Urusan dan Eksekutif Kanan, UHB.

Empat episod yang akan ditayangkan bakal menampilkan himpunan bandar-bandar besar di Hokkaido yang terdiri daripada Hokadate, Niseko, Tokachi dan Sapporo, dimana pengacara berpeluang untuk merasakan sendiri kehidupan di negara itu sambil mempelajari pelbagai budaya Jepun, mereka juga turut bertemu dengan beberapa rakyat Malaysia yang bermaustatin di Jepun.

“Kolaborasi seperti ini sangat bermakna kepada Primeworks Studios kerana bukan sahaja ianya sebuah perkongsian ilmu antara pihak produksi, tetapi juga mencipta peluang untuk berkongsi gaya penceritaan yang membuatkan kandungan itu menjadi lebih menarik. Kami juga berasa amat berbesar hati dapat menimba ilmu baharu
bersama UHB dan Kantana Japan dalam merealisasikan JJMA edisi Hokkaido. Di masa hadapan, kami berharap untuk melakukan kolaborasi seperti ini lagi.” tambah Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Eksekutif, Primeworks Studios.

JJMA ditayangkan setiap hari Ahad, jam 11.30 pagi di TV3 Malaysia dan juga boleh ditonton semula di www.tonton.com.my. Episod tentang Hokkaido akan mula ditayangkan pada 21 Julai 2019 hingga 11 Ogos 2019.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 31 Jan 2018

Zizie Ezette Kongsi Wajah Anak Kembar

Aadam Zac Izette dan Aaleph Zeke Izette buah hati Datin Zizie Ezette dan Datuk Bung Mokhtar

Trending Hari Ini Wed, 10 Jun 2020
Hiburan Tue, 4 Dec 2018

“Ketiak Dia Lagi Flawless Dari Muka Aku” – Netizen Kagum Dengan Ain Edruce

Menjaga kebersihan tu kan sangat dititikberatkan…

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Ed Sheeran Ciplak Lagu Lama?

Saman yang dikemukakan oleh syarikat yang memiliki sebahagian hak cipta lagu itu, Structured Asset Sales, mendakwa lagu Thingking Out Loud dilaporkan sama dengan lagu berjudul Let’s Get It On nyanyian Marvin Gaye.

Hiburan Fri, 13 Jul 2018

Si Perampas, Dengar Sini…Che Ta Nak Habaq!

Tapi hat (yang) jantan (yang lelaki) tu pun jenis gatai (gatal). Adoi… Ramai sangat yang duk DM kami cerita pasal rumah tangga mereka…

Hiburan Mon, 12 Aug 2019
Hiburan Tue, 2 Jan 2018

Khai Bahar Pegang Mikrofon Terbalik, Aksi Spontan Nabil Menggeletek

Khai Bahar yang malu dengan kesilapan tersebut. Aksi itu telah berjaya menggeletek hati penonton disitu dan menjadi perbualan peminat program itu.

Hiburan Mon, 7 Oct 2019

Bukan Saja-Saja…Tajul Sorok Status Ada Sebab

Tajul berkahwin dengan Shamieza pada 10 Disember 2017.

Events Wed, 12 Sep 2018
Events Thu, 18 Jan 2018

SUPER SHOW 7 IS COMING TO MALAYSIA, BUT WHEN?!

Super Junior promised Malaysian fans that they will come back here for their major concert, Super Show 7. There are already rumours running around about the concert!

| Live TV