Hiburan By: SGMS Faida September 12, 2019 @ 11:22am

Jangan Malu Dengan Gelaran ‘Janda’- Fasha Sandha

Pernah bergelar ibu tunggal selama tiga tahun, pelakon Fasha Sandha bersyukur diberi peluang kedua menjadi isteri semula.

Akui Fasha, dia menyifatkan gelaran itu sebagai pinjaman serta amanah dari Allah SWT.

Menerusi sebuah entri di Instagram, ibu anak dua ini berkongsi pesan dengan pengikutnya agar tidak memperlekehkan mana-mana wanita yang memegang status ibu tunggal kerana itu bukan suatu pilihan.

“I was a Janda before dan saya bangga dengan gelaran berkenaan. Sebab apa? Sebab I janda bekerjaya, cari duit untuk keluarga, tak meraih simpati dan kuat. Tak ada apa nak malu dengan gelaran ‘Janda’ tu.

“Ramai kata Fasha wanita besi. Sejujurnya bukan setiap masa jadi besi. Ada masa jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk).

“Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers. Setiap kebaikan kita buat akan tetap ada silap di mata haters tapi peduli apa kan…teruskan buat apa yang kita suka. Tak semua orang suka kita happy. Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down,” tulisnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Gambar kenangan pada 4 Dec 2015, Hari pertama kami hidup bertiga ? Ramai kata, Fasha,wanita besi. Eh, sejujurnya not all the time jadi besi..there are times jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk) Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers.Haters will hate, no matter what.Setiap kebaikan yang kita buat, akan tetap ada silap dimata haters, tapi peduli apa kan,… teruskan buat apa yg kita suka. Tak semua orang suka kita happy, Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah. Walaupun adakalanya kita lemah. Ada juga orang kata, eh artis ni suka bercerai berai ke.Eh hellloooo, bukan artis je bercerai berai, orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je, sbb orang tak peduli. Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan, tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir. Sekurang2 nya kita cuba perbaiki apa yang boleh untuk selamatkan perkahwinan. Being Single Is Better Than Being With the Wrong Person. I was a Janda before and im so PROUD with that title. Sbb apa? Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Takde apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu…Now Allah bagi peluang kedua utk menerima pasangan baru. Ini pun PINJAMAN juga daripada Allah, cuma apa yang i buat, selalu berdoa agar pinjaman kali ini berkekalan hingga akhir hayat atau #tilljannah..Insyaallah. Jadi perempuan ni kena la kuat, Supaya takde orang boleh tindas kita. Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat i selalu pada my sisters. I am an aries, sejenis kuat. Ada masa i boleh buat taktau je dan tak layan . Ada masa, perlu lawan , kena lawan. ?Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab. tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita. But remember this, ‘Not all forms of abuse leave bruises’ kalau rasa benda tu bodoh utk dilayan just IGNORE. LIFE IS Too short. Jangan sedih, bangun dan buktikan, anda Kuat dan berani! yakinlah bahawa akan ada kemanisan dalam kepahitan yang terjadi. Sooner or later. Pasti ada.?EX iSMC(independent single mom club) ? @pinography

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sementara itu, isteri kepada pelakon Aidil Aziz ini juga meminta netizen tidak berterusan menjatuh hukum terhadap golongan selebriti yang disifatkan suka bercerai.

“Eh hello…bukan artis je bercerai berai. Orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je sebab orang tak peduli.

“Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan. Tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir,” tulisnya.

Bintang drama Syurga Yang Kedua itu pernah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Rizal Ashram Ramli pada 27 April 2012, namun berpisah pada 20 Januari 2016. Hasil perkahwinan itu, Fasha dikurniakan dua cahaya mata iaitu Putra Rayfal, 6, dan Putri Raysha Jemyma, 5.

Fasha kini bergelar isteri kepada Aidil Aziz selepas bernikah pada 30 Mac lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 15 Jan 2018

DO YOU HAVE DARK HUMOUR? JOIN COMEDY AFTER DARK FOR SOME GRIM LAUGHS

Dark humour is quite the niche interest, especially in a more conservative community like ours. However, there is still a large fan-base for dark comedy. If that’s your cup of tea, you absolutely have to go for this event!

Hiburan Thu, 30 Jan 2020
Hiburan Tue, 3 Dec 2019
Hiburan Thu, 4 Jul 2019

Casting of Ariel in Disney’s live-action remake of The Little Mermaid causes a stir

The announcement of Ariel being played by a person of colour (PC) for Disney’s upcoming live-action remake The Little Mermaid creates mixed reactions amongst Disney fans.

Events Tue, 18 Jun 2019

张顺源认脾气暴躁!与老婆自立门户拼事业

张顺源认是一名脾气暴躁的老板!与老婆自立门户拼事业,笑称“她竟然可以忍受我的脾气。”

Hiburan Thu, 22 Nov 2018
Hiburan Tue, 7 Nov 2017

GEMPAR! MAT SALLEH MASUK HUTAN DENGAN SIAPA TU?

Hafiz Hatim bersama Ivan Carter – penyelidik hidupan liar terkenal menerusi rancangan Carter’s W.A.R. di Outdoor Channel Asia bakal bersiaran di tonton mulai 27 Oktober 2017. Hafiz Hatim yang juga penyampai radio di stesen Fly FM kini menjalani penggambaran bersama Ivan Carter di lokasi sekitar negeri Perak

Hiburan Fri, 15 Nov 2019

Melly Goeslaw Unfollow Di Instagram, Rossa Tidak Mahu Panjangkan Isu Lagi

Semoga baik-baik saja buat Rossa dan Teh Melly…

Trending Hari Ini Fri, 15 May 2020

Tarikh Lihat Anak Bulan Syawal Pada 22 Mei Ini

Tarikh melihat anak bulan Syawal telah ditetapkan pada pada petang Jumaat 22 Mei ini  bersamaan 29 Ramadan 1441 Hijrah di 15 lokasi terpilih di seluruh negara. Kenyataan ini telah dikeluarkan oleh  Pejabat Penyimpan Mohor Besar […]

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

IS THERE A POSSIBLE COLLABORATION BETWEEN BTS & MAROON 5?

Maroon 5 has been dropping hints! This might be ARMYs’ dream come true as two great artists possibly come together as one!

| Live TV