Hiburan By: SGMS Faida September 12, 2019 @ 11:22am

Jangan Malu Dengan Gelaran ‘Janda’- Fasha Sandha

Pernah bergelar ibu tunggal selama tiga tahun, pelakon Fasha Sandha bersyukur diberi peluang kedua menjadi isteri semula.

Akui Fasha, dia menyifatkan gelaran itu sebagai pinjaman serta amanah dari Allah SWT.

Menerusi sebuah entri di Instagram, ibu anak dua ini berkongsi pesan dengan pengikutnya agar tidak memperlekehkan mana-mana wanita yang memegang status ibu tunggal kerana itu bukan suatu pilihan.

“I was a Janda before dan saya bangga dengan gelaran berkenaan. Sebab apa? Sebab I janda bekerjaya, cari duit untuk keluarga, tak meraih simpati dan kuat. Tak ada apa nak malu dengan gelaran ‘Janda’ tu.

“Ramai kata Fasha wanita besi. Sejujurnya bukan setiap masa jadi besi. Ada masa jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk).

“Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers. Setiap kebaikan kita buat akan tetap ada silap di mata haters tapi peduli apa kan…teruskan buat apa yang kita suka. Tak semua orang suka kita happy. Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down,” tulisnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Gambar kenangan pada 4 Dec 2015, Hari pertama kami hidup bertiga ? Ramai kata, Fasha,wanita besi. Eh, sejujurnya not all the time jadi besi..there are times jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk) Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers.Haters will hate, no matter what.Setiap kebaikan yang kita buat, akan tetap ada silap dimata haters, tapi peduli apa kan,… teruskan buat apa yg kita suka. Tak semua orang suka kita happy, Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah. Walaupun adakalanya kita lemah. Ada juga orang kata, eh artis ni suka bercerai berai ke.Eh hellloooo, bukan artis je bercerai berai, orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je, sbb orang tak peduli. Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan, tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir. Sekurang2 nya kita cuba perbaiki apa yang boleh untuk selamatkan perkahwinan. Being Single Is Better Than Being With the Wrong Person. I was a Janda before and im so PROUD with that title. Sbb apa? Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Takde apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu…Now Allah bagi peluang kedua utk menerima pasangan baru. Ini pun PINJAMAN juga daripada Allah, cuma apa yang i buat, selalu berdoa agar pinjaman kali ini berkekalan hingga akhir hayat atau #tilljannah..Insyaallah. Jadi perempuan ni kena la kuat, Supaya takde orang boleh tindas kita. Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat i selalu pada my sisters. I am an aries, sejenis kuat. Ada masa i boleh buat taktau je dan tak layan . Ada masa, perlu lawan , kena lawan. ?Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab. tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita. But remember this, ‘Not all forms of abuse leave bruises’ kalau rasa benda tu bodoh utk dilayan just IGNORE. LIFE IS Too short. Jangan sedih, bangun dan buktikan, anda Kuat dan berani! yakinlah bahawa akan ada kemanisan dalam kepahitan yang terjadi. Sooner or later. Pasti ada.?EX iSMC(independent single mom club) ? @pinography

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sementara itu, isteri kepada pelakon Aidil Aziz ini juga meminta netizen tidak berterusan menjatuh hukum terhadap golongan selebriti yang disifatkan suka bercerai.

“Eh hello…bukan artis je bercerai berai. Orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je sebab orang tak peduli.

“Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan. Tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir,” tulisnya.

Bintang drama Syurga Yang Kedua itu pernah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Rizal Ashram Ramli pada 27 April 2012, namun berpisah pada 20 Januari 2016. Hasil perkahwinan itu, Fasha dikurniakan dua cahaya mata iaitu Putra Rayfal, 6, dan Putri Raysha Jemyma, 5.

Fasha kini bergelar isteri kepada Aidil Aziz selepas bernikah pada 30 Mac lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

Terkilan Permohonan Ditolak, Man Bai Mahu Sistem Pengurusan Istana Budaya Berubah

Man Bai dan Rahim Maarof dijangka mengadakan konsert 2V pada 6 April 2019 (Sabtu) di Dewan Tunku Abdul Rahman MaTiC Kuala Lumpur. Jom dapatkan tiket di www.ilassptickets.com sekarang!

Hiburan Thu, 10 Oct 2019
Hiburan Fri, 6 Apr 2018

Kenapa Yuna Berpisah Dengan Suami?

Dalam satu kiriman yang dikongsi suami Yuna, Adam meluahkan rasa rindu yang mendalam terhadap isterinya. Gambar yang dikongsi Adam menunjukkan kemesraan mereka beserta caption yang romantis. So sweet!

Featured Mon, 16 Aug 2021

“Tak Ada Job Sangat Ke?”- Johan As’ari Dikritik Gara-Gara Beri Kata Semangat Kepada Muhyiddin Yassin

Pelakon, Johan As’ari meluahkan rasa terkilan beliau apabila dikritik gara-gara memberikan kata semangat kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Menerusi laman Instagram, Johan berkata dia hanya meluahkan rasa keprihatinan kepada Perdana Menteri. “Kita sebagai […]

Hiburan Sat, 18 May 2019

Nora Danish Tarik Diri

Pihak mereka mempunyai masa empat bulan untuk mengeluarkan gambar dan video saya daripada tempoh kuat kuasa.

Hiburan Mon, 5 Aug 2019
Hiburan Fri, 21 Dec 2018

李佩玲「攻顶」开唱!突破自我邀千人共度跨年夜

时隔半年,李佩玲终于要展开个人巡演的第二站啦!

Hiburan Fri, 25 Oct 2019
Hiburan Sun, 26 May 2019

Susah Cari Pekerja, Azharina Rehat Berniaga Ayam Bakar

Azharina juga bercadang nak buka kafe sekiranya mendapat kakitangan yang cukup & mahir. Good luck Nina!

Featured Wed, 7 Jul 2021

3 Cara Mudah Mohon Moratorium Secara Automatik

Moratorium automatik selama 6 bulan bermula Julai telah diumumkan oleh Perdana Menteri untuk semua peminjam Individu B40, M40 & T20 di bawah Pakej Bantuan PEMULIH hari ini. Mulai hari ini, semua golongan peminjam boleh mendapatkan […]

| Live TV