Hiburan By: SGMS Faida September 12, 2019 @ 11:22am

Jangan Malu Dengan Gelaran ‘Janda’- Fasha Sandha

Pernah bergelar ibu tunggal selama tiga tahun, pelakon Fasha Sandha bersyukur diberi peluang kedua menjadi isteri semula.

Akui Fasha, dia menyifatkan gelaran itu sebagai pinjaman serta amanah dari Allah SWT.

Menerusi sebuah entri di Instagram, ibu anak dua ini berkongsi pesan dengan pengikutnya agar tidak memperlekehkan mana-mana wanita yang memegang status ibu tunggal kerana itu bukan suatu pilihan.

“I was a Janda before dan saya bangga dengan gelaran berkenaan. Sebab apa? Sebab I janda bekerjaya, cari duit untuk keluarga, tak meraih simpati dan kuat. Tak ada apa nak malu dengan gelaran ‘Janda’ tu.

“Ramai kata Fasha wanita besi. Sejujurnya bukan setiap masa jadi besi. Ada masa jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk).

“Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers. Setiap kebaikan kita buat akan tetap ada silap di mata haters tapi peduli apa kan…teruskan buat apa yang kita suka. Tak semua orang suka kita happy. Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down,” tulisnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Gambar kenangan pada 4 Dec 2015, Hari pertama kami hidup bertiga ? Ramai kata, Fasha,wanita besi. Eh, sejujurnya not all the time jadi besi..there are times jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk) Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers.Haters will hate, no matter what.Setiap kebaikan yang kita buat, akan tetap ada silap dimata haters, tapi peduli apa kan,… teruskan buat apa yg kita suka. Tak semua orang suka kita happy, Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah. Walaupun adakalanya kita lemah. Ada juga orang kata, eh artis ni suka bercerai berai ke.Eh hellloooo, bukan artis je bercerai berai, orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je, sbb orang tak peduli. Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan, tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir. Sekurang2 nya kita cuba perbaiki apa yang boleh untuk selamatkan perkahwinan. Being Single Is Better Than Being With the Wrong Person. I was a Janda before and im so PROUD with that title. Sbb apa? Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Takde apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu…Now Allah bagi peluang kedua utk menerima pasangan baru. Ini pun PINJAMAN juga daripada Allah, cuma apa yang i buat, selalu berdoa agar pinjaman kali ini berkekalan hingga akhir hayat atau #tilljannah..Insyaallah. Jadi perempuan ni kena la kuat, Supaya takde orang boleh tindas kita. Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat i selalu pada my sisters. I am an aries, sejenis kuat. Ada masa i boleh buat taktau je dan tak layan . Ada masa, perlu lawan , kena lawan. ?Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab. tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita. But remember this, ‘Not all forms of abuse leave bruises’ kalau rasa benda tu bodoh utk dilayan just IGNORE. LIFE IS Too short. Jangan sedih, bangun dan buktikan, anda Kuat dan berani! yakinlah bahawa akan ada kemanisan dalam kepahitan yang terjadi. Sooner or later. Pasti ada.?EX iSMC(independent single mom club) ? @pinography

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sementara itu, isteri kepada pelakon Aidil Aziz ini juga meminta netizen tidak berterusan menjatuh hukum terhadap golongan selebriti yang disifatkan suka bercerai.

“Eh hello…bukan artis je bercerai berai. Orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je sebab orang tak peduli.

“Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan. Tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir,” tulisnya.

Bintang drama Syurga Yang Kedua itu pernah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Rizal Ashram Ramli pada 27 April 2012, namun berpisah pada 20 Januari 2016. Hasil perkahwinan itu, Fasha dikurniakan dua cahaya mata iaitu Putra Rayfal, 6, dan Putri Raysha Jemyma, 5.

Fasha kini bergelar isteri kepada Aidil Aziz selepas bernikah pada 30 Mac lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 2 Oct 2019

Elfira Loy Tak Percaya Sudah Jadi Ibu!

Si cilik Elfira, secomel namanya!

Hiburan Sun, 29 Dec 2019
Hiburan Wed, 20 Nov 2019

Kerana Minat, Mia Sara Ingin Mencuba Nasib Sebagai Penyanyi Pula!

Baru berusia 14 tahun, tetapi Mia Sara atau nama penuhnya Mia Sara Nasuha binti Muhammad Ridhuan ini telah pun menempa nama sebagai salah seorang pelakon kanak-kanak yang popular di Malaysia dan telah menceburi bidang lakonan […]

Contest Fri, 16 Nov 2018
Fab Foodies! Tue, 2 Apr 2019
Hiburan Sat, 13 Oct 2018

「台语歌王」蔡小虎携龙千玉明年0105「攻顶」

纵横歌坛二十多年的「台语歌王」蔡小虎,这次与相识超过20载、素有「情歌天后」美誉的龙千玉,敲定了明年到云顶开唱的好消息!

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

童缤毓:我本身有点敏感体质!拍摄片场灵异事件令拍摄阻滞重重

马中合资爱情惊悚电影《双生》1213上映;片场灵异事件令拍摄阻滞重重,童缤毓”我本身有点敏感体质!“

Events Fri, 3 Aug 2018

Sales King TV Kini Di Wow Kan Oleh Ahli Running Man?

CJ WOW SHOP kali ini menyajikan penonton Malaysia dengan Sales King TV iaitu program hiburan aneka ragam serta jualan menerusi siaran langsung di kaca TV anda

Hiburan Wed, 22 Nov 2017

DARI MANA DATANGNYA IKAN? – FATHIA LATIFF

Seperti sudah dijangka Fathia menganggap tweet yang dibuatnya itu sebagai bahan gurauan semata-mata memandangkan netizen memberi kecaman yang bertubi-tubi terhadapa apa sahaja yang Fathia tweet selepas itu. 

Hiburan Fri, 6 Mar 2020

Selepas Setahun Tangguh, Kisah Cinta Akim Dan Stacy Diabadikan Menerusi Single Duet “Aku Kau Dan Muzik”

Walaupun berbeza aliran dan fahaman muzik, siapa sangka pasangan cantik Stacy dan Akim berjaya menempatkan diri bukan sahaja sebagai pasangan duet serasi sekali gus mencipta magis tersendiri! Terbaharu, single duet mereka, Aku Kau Dan Muzik Lagu […]

| Live TV