Hiburan By: SGMS Faida September 12, 2019 @ 11:22am

Jangan Malu Dengan Gelaran ‘Janda’- Fasha Sandha

Pernah bergelar ibu tunggal selama tiga tahun, pelakon Fasha Sandha bersyukur diberi peluang kedua menjadi isteri semula.

Akui Fasha, dia menyifatkan gelaran itu sebagai pinjaman serta amanah dari Allah SWT.

Menerusi sebuah entri di Instagram, ibu anak dua ini berkongsi pesan dengan pengikutnya agar tidak memperlekehkan mana-mana wanita yang memegang status ibu tunggal kerana itu bukan suatu pilihan.

“I was a Janda before dan saya bangga dengan gelaran berkenaan. Sebab apa? Sebab I janda bekerjaya, cari duit untuk keluarga, tak meraih simpati dan kuat. Tak ada apa nak malu dengan gelaran ‘Janda’ tu.

“Ramai kata Fasha wanita besi. Sejujurnya bukan setiap masa jadi besi. Ada masa jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk).

“Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers. Setiap kebaikan kita buat akan tetap ada silap di mata haters tapi peduli apa kan…teruskan buat apa yang kita suka. Tak semua orang suka kita happy. Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down,” tulisnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Gambar kenangan pada 4 Dec 2015, Hari pertama kami hidup bertiga ? Ramai kata, Fasha,wanita besi. Eh, sejujurnya not all the time jadi besi..there are times jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk) Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers.Haters will hate, no matter what.Setiap kebaikan yang kita buat, akan tetap ada silap dimata haters, tapi peduli apa kan,… teruskan buat apa yg kita suka. Tak semua orang suka kita happy, Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah. Walaupun adakalanya kita lemah. Ada juga orang kata, eh artis ni suka bercerai berai ke.Eh hellloooo, bukan artis je bercerai berai, orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je, sbb orang tak peduli. Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan, tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir. Sekurang2 nya kita cuba perbaiki apa yang boleh untuk selamatkan perkahwinan. Being Single Is Better Than Being With the Wrong Person. I was a Janda before and im so PROUD with that title. Sbb apa? Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Takde apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu…Now Allah bagi peluang kedua utk menerima pasangan baru. Ini pun PINJAMAN juga daripada Allah, cuma apa yang i buat, selalu berdoa agar pinjaman kali ini berkekalan hingga akhir hayat atau #tilljannah..Insyaallah. Jadi perempuan ni kena la kuat, Supaya takde orang boleh tindas kita. Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat i selalu pada my sisters. I am an aries, sejenis kuat. Ada masa i boleh buat taktau je dan tak layan . Ada masa, perlu lawan , kena lawan. ?Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab. tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita. But remember this, ‘Not all forms of abuse leave bruises’ kalau rasa benda tu bodoh utk dilayan just IGNORE. LIFE IS Too short. Jangan sedih, bangun dan buktikan, anda Kuat dan berani! yakinlah bahawa akan ada kemanisan dalam kepahitan yang terjadi. Sooner or later. Pasti ada.?EX iSMC(independent single mom club) ? @pinography

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sementara itu, isteri kepada pelakon Aidil Aziz ini juga meminta netizen tidak berterusan menjatuh hukum terhadap golongan selebriti yang disifatkan suka bercerai.

“Eh hello…bukan artis je bercerai berai. Orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je sebab orang tak peduli.

“Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan. Tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir,” tulisnya.

Bintang drama Syurga Yang Kedua itu pernah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Rizal Ashram Ramli pada 27 April 2012, namun berpisah pada 20 Januari 2016. Hasil perkahwinan itu, Fasha dikurniakan dua cahaya mata iaitu Putra Rayfal, 6, dan Putri Raysha Jemyma, 5.

Fasha kini bergelar isteri kepada Aidil Aziz selepas bernikah pada 30 Mac lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Ella, Kapten Azhar Dilantik Ikon Kemanusiaan, Bakal Terbang Ke Lubnan 26-30 April Ini

Layari laman web rasmi KKB iaitu www.kkb4u.org atau hubungi KKB di talian 03- 2181 7552 atau pengarah projek (Puan Hafiza 017-5759 783). Bagi mereka yang ingin membuat sumbangan boleh salurkan sumbangan ke akaun seperti dinyatakan di dalam artikel. Jom sumbang sedikit untuk saudara kita di sana!

Events Wed, 30 Oct 2019

Sertai Ironman Langkawi 2019, Alif Satar Disoal Bab Solat Pula?

Apapun, tindakan Alif menjawab komen netizen tersebut harus dipuji.

Automobile Tue, 24 Dec 2019
LIFESTYLE Thu, 11 Jan 2018

TOP 7 BEACHES IN ASIA VOTED AS BEST HONEYMOON DESTINATIONS

Still have problems deciding where to go for your honeymoon? No worries as this list will definitely help you along the way. Introducing the top 6 beaches in Asia that most newlywed couples voted as best honeymoon beaches!

Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Patutlah Malu-Malu, Dah Kahwin Rupanya…

Ketika ditanya tentang perjalanan majlis perkahwinan, tarikh dan lokasi, Ed menjawab dengan tenang dia sangat tertutup tentang kehidupan peribadinya

Hiburan Sat, 8 Jun 2019
Contest Mon, 20 Jan 2020

xtra好康头 | 送你《温拿L.O.V.E云顶演唱会》入门票

回忆杀!温拿五虎2月再合体,xtra好康头将送你演唱会入门票,让你重温首首经典好歌。

LIFESTYLE Thu, 6 Dec 2018

Maksud Penutup Warna Air Mineral Anda.

Penutup air mineral bukan sahaja di warnakan untuk branding tetapi ada maksud disebaliknya

| Live TV