Hiburan By: SGMS Faida June 8, 2018 @ 5:57am

Jangan Salahkan Skrip, Bukan Rezeki Dia Dalam Produksi Bagus

Beberapa hari lalu, pelakon Aiman Hakim Ridza menyelar segelintir penulis skrip yang dikatakan ‘membunuh’ jiwanya sebagai seorang pelakon.

Dalam masa sama, Aiman juga meluahkan skrip kebanyakan drama tempatan masih di takuk lama dan pelakon terpaksa menerima tawaran atas sebab untuk meneruskan kelangsungan hidup.

Hal ini membuatkan segelintir penggiat drama tempatan memberi respon dengan kenyataan Aiman. Antaranya adalah pengarah drama, Shahrul Ezad Mohamedin.

“ Saya tidak salahkan Aiman dengan tindakannya mengeluarkan kenyataan itu sebaliknya beranggapan aktor tersebut bernasib malang kerana berlakon dalam karya dengan skrip tidak bermutu.

“Sebagai penggiat, penerbit, pengarah dan menulis skrip, saya dapati banyak cerita bagus ditulis di Malaysia. Contohnya adalah drama bersiri Nur kasih ditulis Mira Mustafa, Kekasihku Seru dan Andainya Takdirnya.

“Bukan rezeki Aiman terbabit dalam produksi bagus. Dia tidak patut menyalahkan skrip tidak bermutu,” tulis Ezad menerusi perbualan whatsapp yang dimuatnaik di laman Facebooknya.

Tambah Ezad, aktor yang sebelum ini dikenali menerusi drama Girlfriend Dari Neraka itu juga seharusnya perlu bertanggungjawab untuk memilih projek yang berkualiti.

“Saya mendoakan pelakon drama itu bertemu skrip bagus untuk kelangsungan kerjaya seninya,” ujar Ezad. 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 23 May 2022
Hiburan Sun, 15 Jul 2018

Tahniah! Rakaman Video Betty Rahmad Buat Ramai Netizen Sebak

Tahniah diucapkan kepada Betty Rahmad dan Ardy Damis kerana bakal menimang cahaya mata tak lama lagi….

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

‘Di Saat Aku Susah Nak Makan Pun Tak Lepas…’- Sharnaaz Ahmad Respon Mengenai Rantai Emas

Akui bapa kepada bayi comel Jebat Jayden ini, dia faham tentang hukum dalam agama Islam namun memiliki alasan tersendiri memiliki barang kemas untuk simpanan peribadi. 

Featured Mon, 19 Sep 2022
Hiburan Sat, 20 Jul 2019

‘Sifu’ Dah Sedia, Jom Ke Uji Bakat Mentor Milenia 2019 Bermula 3 Ogos Ini!

Untuk anda yang berusia dari 17-23 tahun, jom ke uji bakat pada 3-4 Ogos (Promenade Hotel, Kota Kinabalu, Sabah), 24-25 Ogos (Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam) dan 7-8 September (Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam)

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Tersingkir DAA 4, Fauziah Gambus Mengaku Sudah Jatuh Cinta?

Menerusi laman Instagram Fauziah, penyanyi berusia 30 tahun ini mengucapkan terima kasih kepada stesen televisyen Indosiar yang memberinya peluang untuk menyerlahkan bakat di sana.

Hiburan Fri, 21 Sep 2018

Tak Berlakon Tapi Kaka Dapat Menyanyi

Sebelum ini makcik saya, Ella yang menyanyikan lagu Teruja bagi soundtrack filem Gol & Gincu pada 2005. Sekarang giliran saya pula.

| Live TV