Hiburan By: SGMS Faida August 17, 2019 @ 8:00pm

‘Jangan Takut’- Fizo Omar Kongsi Pengalaman Di Tanah Suci

Pelakon dan usahawan Fizo Omar menyeru masyarakat Islam terutama golongan muda untuk menunaikan Haji.

Menerusi laman Facebooknya, Fizo mengajak golongan belia untuk menunaikan Haji dalam masa sama dapat membantu golongan warga emas yang memerlukan bantuan kudrat di sana.

“Sebenarnya waktu yang sesuai untuk kita mengerjakan haji adalah pada waktu muda, ketika sihat dan masih ada tenaga.

“Tak perlu nak tunggu dah tua, dah insaf baru nak datang. Soal keinsafan itu semua hidayah Allah untuk kita. Apabila datang sini tahulah Allah nak jentik hati anda,” katanya.

Akui Fizo, persediaan seseorang sebelum tiba di tanah suci menunaikan Haji juga perlu dibuat terutama dari segi mental dan fizikal.

“Ketepikan siapa dan apa status kita. Apabila kita berihram bersama berjuta yang lain, lupakan duniawi buat seketika.

“Jangan takut saudara, anda sampai sini dengan niat yang betul dan apa pun keadaannya Allah tidak akan zalim dan akan layan tetamu-Nya sebaik mungkin.

“Fizikal dan mental harus kuat. Bayangkan terutamanya ketika di Mina, saya berjalan setiap hari lebih 15 hingga 20 kilometer. Berjalan dari khemah ke tempat melontar jamrah selama tiga hari berturut-turut dengan cuaca yang agak panas.

“Kalau mental anda ‘ koyak’ dan belum bersedia memang terganggulah ibadah haji,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 7 Dec 2017

INILAH ANTARA PANTAI YANG WAJIB DILAWATI DI TERENGGANU!

Korang yang nak merasai pengalaman pantai, makanan sedap dan shopping di Terengganu ini antara pantai paling best yang wajib korang lawati di Terengganu. 

Hiburan Thu, 19 Sep 2019

Cinta Sharnaaz Ahmad Kembali Bertaut?

Mungkinkah ada sinar bahagia…?

Hiburan Mon, 26 Mar 2018

Panas! Konsert Mentor Otai Jadi Tumpuan

Setelah hampir seminggu para protege mempelajari lagu tugasan masing-masing dan malam tadi, mereka telah menunjukkan kekuatan vokal mereka bukan sahaja kepada Mentor mereka, tetapi buat para penonton di rumah mahupun dan juga di studio

Hiburan Tue, 4 Dec 2018

22 Tahun Cari Penyanyi, Akhirnya Izzmad Harun Jadi Pilihan

Semoga lagu Bisa Pertama dapat jadi finalis di AJL 34!

Contest Tue, 14 Jan 2020

xtra好康头 | 送你双威主题乐园门票玩转金鼠年

欢乐数不清!xtra好康头要送你双威主题乐园门票,让你在这个农历新年玩转金鼠年~

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Selepas Dilanda Kontroversi, Sufian Suhaimi Terima Tawaran Berganda?

Untuk pengetahuan semua, Sufian juga merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Bahasa Inggeris dengan Komunikasi dari Universiti Sultan Zainal Abiddin (UniSZA)

Hiburan Fri, 12 Oct 2018

Suara Makin Power, Fattah Amin Gembira Isterimewa Diterima Baik Pendengar

Fattah juga memaklumkan dia sudah lama mengikuti kelas dengan guru vokal terkemuka, Syafizawati Sharif atau Cikgu Shafi.

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Ziana Zain sudah ‘move on’!

Ziana memberitahu, dia  perlu  kuat dan meneruskan kehidupan yang telah direncanakan oleh Allah.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

It’s The End For X1; All Agencies Agree On Disbandment

They started as the most anticipated rookie group of the year, but they met the end only after 5 months of debut.

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Masya Masyitah Akui Punyai Kekuatan Vokalnya Tersendiri

Kalau nak tahu sedap ke tak suara Masya Masyitah ni, jangan lupa dengar lagu Halimunan okay!

| Live TV