Hiburan By: SGMS Faida December 18, 2018 @ 4:50pm

Jelajah Tiga Negara, Siti Nurhaliza Ajak Penonton Imbau Kenangan Lama

Penyanyi tersohor Datuk Seri Siti Nurhaliza Taruddin mengumumkan bakal membuat persembahan dalam konsert jelajah di Kuala Lumpur, Singapura, Indonesia dan London.

Konsert khas ini dianjurkan bersempena dengan sambutan dua puluh tahun dalam industri seni suara di mana sebuah persembahan muzikal yang bakal membuai penonton dengan lagu-lagu hits diva tersohor tanah air ini.

” Konsert ini amat penting dalam karier seni saya selepas 20 tahun berada dalam industri. Saya berhasrat merapatkan jurang antara budaya dan bahasa melalui muzik saya.

” Saya mahu penonton mengembara bersama saya menerusi perayaan muzik ini. Bermula dengan negara jiran, Jakarta dan Singapura, saya serta pasukan produksi akan kembalikan detik Royal Albert Hall di London dan Insya Allah saya bersedia pergi ke beberapa lokasi ikonik lain,” katanya dalam sidang media Datuk Seri Nurhaliza On Tour yang berlangsung di Hotel Shangri-La Kuala Lumpur, hari ini.

Kata penyanyi berusia 39 tahun ini, konsert istimewa ini akan dibahagikan kepada beberapa segmen iaitu Etnik/Tradisional, Balada, Carta Unggul dan Unplugged. 

” Pengarah muzik iaitu Aubrey Suwito akan memimpin susunan lagu dengan memilih sendiri para pemuzik yang bakal mengiringi konsert jelajah tiga negara ini.

” Saya juga akan mengundang penyanyi Indonesia, Tulus yang bakal menghasilkan momen terindah khas buat tatapan penonton yang hadir nanti. Beliau bakal menjadi penyanyi undangan yang membawakan lagu-lagu hits beliau,” kata pelantun lagu Anta Permana ini.

Lokasi pertama konsert jelajah Siti ini bakal bermula di Istora Senayan, Jakarta, Indonesia pada 21 Februari 2019 seterusnya di Singapore Expo, Singapura pada 21 Mac 2019. Manakala peminat di Malaysia boleh menyaksikan konsert itu di Arena Axiata, Kuala Lumpur pada 16 Mac 2019.

Untuk para peminat lagenda tanah air ini, jangan lepaskan peluang okay! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 2 Jun 2018

Adam Shahz Bawa Grab Untuk Lakonan Atau Cari Makan

Selain ia menambah pendapatan, sekurang-kurangnya saya tidak membuang masa tanpa berbuat apa-apa kalau tiada tawaran berlakon”

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

BIGBANG太阳4年恋情开花结果!与闵孝琳明年2月结婚

韩国男团BIGBANG成员太阳与闵孝琳在2015年6月公开恋情,至今已交往了超过两年时间;日前两人更是被爆将在明年2月结婚,不久后两人的经纪公司先后确认了该消息!

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

‘Jadi Pelumba Mengajar Saya Jadi Lebih Penyabar’- Wany Hasrita

Bila tamat sahaja perlumbaan, orang pertama saya akan cari sudah tentu dia. Siapa orangnya?

Hiburan Fri, 27 Sep 2019

Justin Bieber Kahwin Lagi?

Pasangan ini telah menjemput seluruh ahli keluarga, rakan-rakan terdekat untuk menjadi saksi majlis penyatuan dua sejoli ini.

Hiburan Wed, 29 Jan 2020

[VIDEO] Penyanyi Azharina Berang, Kakak OKU Dihalau

Perangai macam ni pun ada lagi ke tahun 2020 ni?

Events Wed, 1 Jan 2020
Hiburan Fri, 1 Nov 2019

‘Saya Tahu Ayah Layak’- Anak Allahyarham Pitt Hanif Buat Penonton Sebak

ernyata jangkaan kami tidak salah. Sebagai anak, sudah tentu saya amat bangga sekali dengan kemenangan ini. Ini untuk ayah…

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

Another One Bites the Dust: Big Bang’s Daesung to Enlist into the Army Soon

Daesung is the fourth Big Bang member to enlist into the army!

| Live TV