Hiburan By: Del14 October 21, 2019 @ 2:29pm

Jennifer Lawrence dan Cooke Marooney Kini Suami Isteri!

Pelakon terkenal Hollywood dan pemenang Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Academy tahun 2012, Jennifer Lawrence (29) dan pasangannya, Cooke  Marooney (34), seorang ‘art dealer’ telah mengadakan majlis perkahwinan tertutup Sabtu lalu. 

Majlis resepsi itu dihadiri oleh 150 orang tetamu termasuklah selebriti-selebriti seperti, penyanyi bersuara lunak Adele, pelawak Amy Schumer,pelakon Emma Stone,  dan ibu kepada adik beradik Kardashian, Kris Jenner.

Menurut laporan PEOPLE, majlis itu telah diadakan di Belcourt of Newport, sebuah rumah agam  mewah di Newport, Rhode Island dan pengantin telah memilih persalinan Dior untuk hari bahagianya. 

Pasangan ini bertemu pada Jun 2018 dan menurut sumber yang rapat dengan Jennifer, mereka telah bertunang pada Februari lalu.

“Saya baru sahaja berkenalan dengan Cooke pada waktu itu tetapi saya amat selesa dengannya sehinggakan saya terfikir untuk mengahwininya.  Dia seorang yang sangat baik, mungkin yang paling baik yang pernah saya ketemu.  Saya rasa sangat beruntung dan tidak sabar-sabar untuk menjadi seorang Marooney. He’s my bestfriend…” kongsi Jennifer apabila ditemubual pengacara Catt Sadler Jun lalu.  

Pada September, beberapa foto mereka di luar pejabat pendaftaran perkahwinan Manhattan di mana Jennifer dilihat tersenyum di samping Cooke Marooney, tersebar dan desas desus bahawa mereka telah berkahwin hangat diperkatakan. 

 
Sumber foto: Instagram @people

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 16 Feb 2019

‘ Minta Maaf Atau…’- Misha Omar Kecewa Difitnah Guna ‘Mak Esah’ Di AJL33

Siapa yang tak bengang kan kalau dituduh bukan-bukan? Semoga pihak berkenaan tampil dan mohon maaf kalau tidak…

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

Nora Danish Jawab Isu Pengasuh Dera Kanak-Kanak

Seiring dengan kes penderaan yang kini semakin menjadi-jadi, pelakon, Nora Danish berharap pihak berkuasa membuat tindakan ke atas kes tersebut.

LIFESTYLE Thu, 19 Jul 2018

SAH, Kasut Sekolah Hitam Bermula Tahun Depan!

Baiklah, mulai tahun depan, murid-murid akan memakai kasut hitam, bukan kasut putih lagi. No more kapur kasut lepas ni okay, adik-adik!

Events Wed, 14 Nov 2018
Hiburan Sun, 1 Sep 2019

Ashraf Muslim Doakan Siapa Di Mekah?

Seronok betul kalau ada yang mendoakan kita, lebih-lebih lagi di hadapan Kaabah!

Hiburan Wed, 6 Nov 2019

桐瑶为你还原一代陨落巨星—邓丽君的经典音乐

这个12月就让我们一起在云顶云星剧场共婵娟,让邓丽君首首经典歌曲代表你的心!

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

“Bila Nak Kahwin Dayang?”

“Emak dan bapa pun tidak pernah mendesak untuk saya berkahwin,” jelas pemenang vokal terbaik AJL sebanyak tiga kali  berturut-turut ini.

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Azhar Sulaiman ‘Tegur’ Pelakon Suka Memilih

Jangan rasa industri seni di Malaysia macam di Hollywood walhal tidak. Ramai yang berada dalam bidang ini suka berangan.

Hiburan Mon, 7 May 2018

Elizad ‘Penyelamat’ Uqasha!

Saya bukan jenis nak ambil tahu apa masalah orang. Namun, sewaktu menunggu rakaman berlangsung saya terbaca laporan berita mengenai Uqasha di laman Twitter…

Events Sun, 11 Nov 2018

Konsert Lazada 11.11 Super Show Gempak Habis!

Overall, memang happening tau. Thank you Lazada! 

| Live TV