Hiburan By: SGMS Faida October 26, 2018 @ 8:42pm

Jom Intip Waktu Tidur Selebriti Terkenal Hollywood

Gaya hidup memberi impak terhadap tahap kesihatan kita. Selain menjaga bab pemakanan, waktu tidur juga perlu diambil-kira. Ramai daripada kita tidak sedar waktu tidur tidak berkualiti boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti angin ahmar, kegagalan jantung, diabetes dan buah pinggang. Gangguan lain termasuk kegagalan jantung, asma dan apnea tidur atau gangguan pernafasan sewaktu tidur. 

Bagaimana pula dengan rutin bintang terkenal Hollywood? Memiliki rumah besar dan cukup selesa pastinya membuatkan mereka suka menghabiskan masa di kamar tidur. Betul ke? Jom ‘intai’ rahsia waktu tidur mereka! 

Tidur merupakan satu hal yang penting bagi diva terkenal Mariah Carey. Penyanyi yang baru sahaja selesai mengadakan konsert di Kuala Lumpur baru-baru ini dilaporkan perlu mendapatkan tidur 15 jam sehari. Wow, patutlah nampak awet muda, tidur cukup rupanya. 

Pengacara Oprah Winfrey pula tidur sekitar lima jam sahaja. Difahamkan, dia tidur pada jam 2 pagi dan bangun pada jam 7 pagi. Oh, beliau juga bangun pada waktu yang sama di hujung minggu tau! Sumber: https://www.mydomaine.com/oprah-winfrey-sleep-doctor

 

Pelakon filem Lone Survivor, Mark Wahlberg pula gemar tidur awal. Seawal 7.30 pm dan bangun pada 2.30 am. Lebih menarik, beliau mengambil sarapan pada jam 3.15 am. Awal kan? Sumber: https://metro.co.uk/2018/09/12/mark-wahlberg-wakes-up-at-2-30am-every-day-so-he-has-enough-time-to-work-out-7935699/

Pelakon Jennifer Aniston pula tidak kisah tidur jam berapa tetapi beliau tetap akan bangun pada jam 4.30 pagi. Beliau juga dilaporkan berdepan dengan masalah Insomnia sejak beberapa tahun lalu. 

Sumber: https://www.eonline.com/news/607786/jennifer-aniston-reveals-struggle-with-insomnia-am-i-going-to-die-young

Menggalas tanggungjawab sebagai Presiden Amerika Syarikat, sudah tentu jadual harian beliau sangat padat, Donald Trump dilaporkan hanya tidur untuk tempoh tiga-empat jam saja pada hari SELASA. Kadang-kadang satu jam, bergantung pada acara dan keadaan yang perlu dihadiri. Trump juga pernah mengaku beliau bukan individu yang suka tidur. 

Sumber: https://www.businessinsider.my/some-people-only-need-a-few-hours-of-sleep-2016-12/?r=US&IR=T

Sumber: Detik

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 28 Mar 2019

Apa Kaitan One Piece Swimsuit Dan Isu Tak Jadi Kahwin Atikah Suhaimie?

Min pun taktahu nak cakap apa, korang jangan lupa pula baca artikel ni okay!

Hiburan Sat, 24 Aug 2019

Cantiknya Foto ‘Maternity Shoot’ Azrinaz Mazhar Hakim!

Selain memuji gaya Azrinaz dalam entri berkenaan, rata-rata turut mendoakan agar proses bersalinnya nanti dipermudahkan.

Hiburan Thu, 16 Nov 2017

FAZURA CLAIMS TEH TARIK CAN EMPOWER YOU AS A WOMAN

It’s common knowledge to many that Malaysian celebrities are super versatile. They may start out as an actor, but then later venture out into business, coming up with their own label.

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

Bukti Suami Romantik, Judika Sanggup Lakukan Hal Ini!

Beruntung Duma dapat suami romantik macam Judika!

Events Sun, 3 Feb 2019

Betul Ke Lagu Throwback Seribu Impian Cover Suara Sumbang Nabila Razali?

Best jugak kalau lagu seribu impian ni bergenre rancak kan?

Hiburan Thu, 7 Nov 2019
Hiburan Thu, 9 May 2019

‘Kalau Nak Curang Tak Perlu Tunggu Duduk Jauh’- Dayah Bakar Kongsi Tips Rumah Tangga!

Hampir setahun bergelar isteri, Dayah Bakar sedia berkongsi tips!

Events Mon, 20 Aug 2018

Media Prima Wins Multiple Awards

Malaysia’s largest integrated media group, Media Prima Television Network (MPTN), a division of the Media Prima Berhad group, has won the highest accolades at the Spark Awards for Media Excellence 2018 (Spark Awards), walking away […]

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

BIGBANG大成自愿从军「3月13日闪电入伍」

BIGBANG队长G-Dragon(GD)于上月27日赴「白骨部队」展开军旅生涯后,成员太阳也预计在12日入伍。不过5日传出最新消息,主唱大成也将在13日高唱从军乐,只比太阳晚了一天。而当大声入伍后,BIGBANG五人中将有四人服役,仅剩「老幺」胜利单打独斗。

Hiburan Wed, 16 May 2018

Tahniah! Adira Hamil Anak Kedua

Kira tahun ini saya dapat dua cahaya mata daripada isteri pertama dan kedua. Cayalah, tahniah Datuk Red!

| Live TV