Hiburan By: SGMS Faida October 26, 2018 @ 8:42pm

Jom Intip Waktu Tidur Selebriti Terkenal Hollywood

Gaya hidup memberi impak terhadap tahap kesihatan kita. Selain menjaga bab pemakanan, waktu tidur juga perlu diambil-kira. Ramai daripada kita tidak sedar waktu tidur tidak berkualiti boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti angin ahmar, kegagalan jantung, diabetes dan buah pinggang. Gangguan lain termasuk kegagalan jantung, asma dan apnea tidur atau gangguan pernafasan sewaktu tidur. 

Bagaimana pula dengan rutin bintang terkenal Hollywood? Memiliki rumah besar dan cukup selesa pastinya membuatkan mereka suka menghabiskan masa di kamar tidur. Betul ke? Jom ‘intai’ rahsia waktu tidur mereka! 

Tidur merupakan satu hal yang penting bagi diva terkenal Mariah Carey. Penyanyi yang baru sahaja selesai mengadakan konsert di Kuala Lumpur baru-baru ini dilaporkan perlu mendapatkan tidur 15 jam sehari. Wow, patutlah nampak awet muda, tidur cukup rupanya. 

Pengacara Oprah Winfrey pula tidur sekitar lima jam sahaja. Difahamkan, dia tidur pada jam 2 pagi dan bangun pada jam 7 pagi. Oh, beliau juga bangun pada waktu yang sama di hujung minggu tau! Sumber: https://www.mydomaine.com/oprah-winfrey-sleep-doctor

 

Pelakon filem Lone Survivor, Mark Wahlberg pula gemar tidur awal. Seawal 7.30 pm dan bangun pada 2.30 am. Lebih menarik, beliau mengambil sarapan pada jam 3.15 am. Awal kan? Sumber: https://metro.co.uk/2018/09/12/mark-wahlberg-wakes-up-at-2-30am-every-day-so-he-has-enough-time-to-work-out-7935699/

Pelakon Jennifer Aniston pula tidak kisah tidur jam berapa tetapi beliau tetap akan bangun pada jam 4.30 pagi. Beliau juga dilaporkan berdepan dengan masalah Insomnia sejak beberapa tahun lalu. 

Sumber: https://www.eonline.com/news/607786/jennifer-aniston-reveals-struggle-with-insomnia-am-i-going-to-die-young

Menggalas tanggungjawab sebagai Presiden Amerika Syarikat, sudah tentu jadual harian beliau sangat padat, Donald Trump dilaporkan hanya tidur untuk tempoh tiga-empat jam saja pada hari SELASA. Kadang-kadang satu jam, bergantung pada acara dan keadaan yang perlu dihadiri. Trump juga pernah mengaku beliau bukan individu yang suka tidur. 

Sumber: https://www.businessinsider.my/some-people-only-need-a-few-hours-of-sleep-2016-12/?r=US&IR=T

Sumber: Detik

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 23 Nov 2019

Demi Anak-Anak, Adira Tak Jadi Cerai

Semoga kesudahan yang baik-baik saja buat keluarga Adira dan Datuk Red.

Hiburan Sat, 8 Jun 2019
Hiburan Wed, 12 Dec 2018

#AnggunLife : Jadi Duta Pelbagai Jenama, Amyra Rosli Makin Selesa

Alhamdulillah…rezeki Amyra mencurah-curah sejak kehadiran si comel, Aqeef Anaqi.

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Akui Status Jantina, Sam Smith Adalah Non-Binary!

Gay ye, yang ni Sam Smith sendiri buat pengakuan yang He is non-binary! Kalau korang taktau tu apa, bolehlah google.

Hiburan Mon, 11 Nov 2019
Hiburan Sat, 11 Aug 2018

Ehem…Ayda Jebat Tengah Cari Tarikh Sesuai?

Kalau kita lihat, ramai penyanyi baru yang keluar dengan lagu-lagu popular. Saya tak mahu overshadow. Beri ruang dan peluang kepada lagu lain dulu.

Hiburan Mon, 25 Feb 2019

Zulin Aziz Appalled with Unethical Product Sellers

Stop it once and for all, it’s so not cool!

Hiburan Tue, 23 Apr 2019

Tak Minat Tumpang Populariti Kakak, Fyna Jebat Kini Tauke Jeans

Sudah tiga tahun menyanyi di sana, banyak pengalaman yang dapat dipelajari. Kalau ada undangan di Kuala Lumpur, sekali sekala saya akan ke sini.

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

| Live TV