Hiburan By: SGMS Faida October 26, 2018 @ 8:42pm

Jom Intip Waktu Tidur Selebriti Terkenal Hollywood

Gaya hidup memberi impak terhadap tahap kesihatan kita. Selain menjaga bab pemakanan, waktu tidur juga perlu diambil-kira. Ramai daripada kita tidak sedar waktu tidur tidak berkualiti boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti angin ahmar, kegagalan jantung, diabetes dan buah pinggang. Gangguan lain termasuk kegagalan jantung, asma dan apnea tidur atau gangguan pernafasan sewaktu tidur. 

Bagaimana pula dengan rutin bintang terkenal Hollywood? Memiliki rumah besar dan cukup selesa pastinya membuatkan mereka suka menghabiskan masa di kamar tidur. Betul ke? Jom ‘intai’ rahsia waktu tidur mereka! 

Tidur merupakan satu hal yang penting bagi diva terkenal Mariah Carey. Penyanyi yang baru sahaja selesai mengadakan konsert di Kuala Lumpur baru-baru ini dilaporkan perlu mendapatkan tidur 15 jam sehari. Wow, patutlah nampak awet muda, tidur cukup rupanya. 

Pengacara Oprah Winfrey pula tidur sekitar lima jam sahaja. Difahamkan, dia tidur pada jam 2 pagi dan bangun pada jam 7 pagi. Oh, beliau juga bangun pada waktu yang sama di hujung minggu tau! Sumber: https://www.mydomaine.com/oprah-winfrey-sleep-doctor

 

Pelakon filem Lone Survivor, Mark Wahlberg pula gemar tidur awal. Seawal 7.30 pm dan bangun pada 2.30 am. Lebih menarik, beliau mengambil sarapan pada jam 3.15 am. Awal kan? Sumber: https://metro.co.uk/2018/09/12/mark-wahlberg-wakes-up-at-2-30am-every-day-so-he-has-enough-time-to-work-out-7935699/

Pelakon Jennifer Aniston pula tidak kisah tidur jam berapa tetapi beliau tetap akan bangun pada jam 4.30 pagi. Beliau juga dilaporkan berdepan dengan masalah Insomnia sejak beberapa tahun lalu. 

Sumber: https://www.eonline.com/news/607786/jennifer-aniston-reveals-struggle-with-insomnia-am-i-going-to-die-young

Menggalas tanggungjawab sebagai Presiden Amerika Syarikat, sudah tentu jadual harian beliau sangat padat, Donald Trump dilaporkan hanya tidur untuk tempoh tiga-empat jam saja pada hari SELASA. Kadang-kadang satu jam, bergantung pada acara dan keadaan yang perlu dihadiri. Trump juga pernah mengaku beliau bukan individu yang suka tidur. 

Sumber: https://www.businessinsider.my/some-people-only-need-a-few-hours-of-sleep-2016-12/?r=US&IR=T

Sumber: Detik

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 10 May 2018

Wah…Sufian Suhaimi Dah Ada Lagu Raya!

Memandangkan bulan ramadan pun dah dekat, rasanya dah tiba masa untuk lagu itu diperdengarkan…

Hiburan Tue, 13 Feb 2018

NEWS OF LEE JOON COMMITTING SUICIDE IS FAKE!

Lee Joon did NOT commit suicide! His agency has released a statement regarding this horrid accusation.

Hiburan Thu, 30 Jan 2020

Radhi OAG Sertai Tabligh

Rumah tangga yang dibina kali kedua hanya mampu bertahan selama 5 tahun sahaja, penyanyi kumpulan OAG, Radhi mengaku sukar berdepan dengan perceraian dan hampir kemurungan selepas perpisahan tersebut. Menurut Radhi, perceraian tersebut memberi kesan besar dalam dirinya […]

Hiburan Wed, 2 Jan 2019
Hiburan Sun, 22 Apr 2018

Eira Syazira Merajuk Sampai Ke Jakarta?

Bagaimanapun, saya sudah hampir tiga tahun bernaung di bawah syarikat itu. Mereka melayan saya dengan baik hingga sanggup menunggu hampir tiga tahun. Sepatutnya, saya berhijrah ke Jakarta selepas melahirkan anak kedua, tetapi saya hamil tanpa sedar, tidak lama kemudian,

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Selepas Nazim Othman, Giliran Alvin Chong Pula Belajar Vokal Dengan Cikgu Popular Ini!

Antara selebriti yang menyertai Suara Academy ialah Janna Nick, Aiman Tino dan Nazim Othman. Anda bila lagi?

Hiburan Sat, 2 Jun 2018

Lega! Semua Dah Berakhir

Saya menaruh harapan yang sangat tinggi terhadap ‘aku janji’ dari pihak dia yang telah difailkan di mahkamah akan menjadi noktah buat semua.

Hiburan Thu, 17 Oct 2019

Suami Lufya Tampil Perjelas Isu Tidak Hadir Ke Mahkamah

Kita semua harap perkara ini dapat diselesaikan dengan cara baik kan?

Events Thu, 29 Aug 2019

《当时明月在》未播先红!演员分享拍摄过程

八度空间国庆日特备电视电影《当时明月在》还没正式播出前,已受到剧迷们的关注!演员一连四场造势活动,分享拍摄点滴。

Hiburan Wed, 26 Feb 2020

| Live TV