Hiburan By: SGMS Faida May 30, 2019 @ 1:39pm

Jom Tengok I Can See Your Voice Musim Kedua Bermula 23 Jun Depan!

Menerima respon baik daripada penonton, program realiti hiburan I Can See Your Voice Malaysia (ICSYVMY) kembali untuk musim kedua bermula 23 Jun ini pada setiap Ahad, jam 9 hingga 10.30 malam di TV3.

Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Johan Ishak berkata, program itu menjadi bualan dan trending di platform digital menerusi YouTube.

“Kami mendapat maklum balas yang memberangsangkan daripada penonton setia apabila program ICSYVMY musim pertama menjadi bualan dan trending di platform digital menerusi YouTube.

“Sokongan penonton membuatkan TV3 meneruskan ICSYVMY untuk musim kedua dengan pembaharuan yang lebih segar bersesuaian dengan permintaan penonton hari ini,” katanya.

Program yang mengambil konsep dan format program asal dari Korea Selatan oleh CJ ENM ini  bakal menampilkan penyanyi misteri bersama barisan artis jemputan tanah air sepanjang 13 minggu bersiaran.

Menurutnya, ICSYVMY 2 bakal memberi peluang kepada mereka yang berminat dalam bidang nyanyian untuk mengekspreskan bakat terpendam.

“Program sebegini dilihat memberi peluang kepada mereka yang berminat dalam bidang nyanyian tetapi tidak mempunyai pengalaman mengekspreskan impian mereka menyanyi dalam program sebegini.

“Walaupun tidak mempunyai bakat dalam nyanyian ia bukan satu penghalang kepada mereka kerana yang penting adalah keyakinan dan kemampuan diri.

“Menarik dan uniknya program ini adalah kreativiti setiap peserta yang perlu bijak untuk memperdayakan penonton dengan lakonan mereka ketika menyampaikan lagu terpilih untuk terus kekal di atas pentas ICSYVMY2,” katanya.

ICSYVMY 2 akan dihoskan oleh dua pengacara yang sememangnya lucu dan bakal membuatkan penonton tidak kering gusi iaitu Shuk Sahar dan Sean LJE.

Manakala tugas sebagai ‘penyiasat tetap’ pula masih lagi digalas oleh Jihan Muse, Mark Adam dan Seelan Paul sama seperti musim pertama.

Selain tiga penyiasat tetap ini, mereka turut ditemani oleh dua lagi orang penyiasat jemputan untuk membantu artis jemputan mengenal pasti siapakah sebenarnya penyamar bersuara sumbang dalam kalangan penyanyi-penyanyi misteri ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 22 Jan 2020

988与八度空间《88贺岁Live Fun添》携手共庆新年!斗智斗勇大比拼

988与八度空间「破天荒」首度携手共庆新年,一众DJ、艺人提早向全马朋友拜年!

Hiburan Wed, 18 Apr 2018

Kenapa Siti Sarah Tunda Konsert?

Mentor Otai ini mengganggap penundaan itu sebagai satu rahmat pula baginya kerana berpeluang mendapatkan masa yang lebih panjang untuk latihan serta persiapan.

Trending Thu, 23 Apr 2020

Pelajar IPT Diberi Kelonggaran Pulang Ke Rumah – Perdana Menteri

Semoga mereka dapat pulang ke pangkuan keluarga dengan selamat..

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Tukang Masak Tak Dengar Cakap Punca Restoran Chef Wan Tutup?

Kalau orang lain, kedai tutup dia serabut. Berlainan pula bagi Chef Wan! Beliau dikatakan lega dan khabarnya berniat nak sedekah pisang di masjid. Jom dengar penjelasan beliau…

LIFESTYLE Tue, 23 Jul 2019

Pepper Spray Jangan Lupa Bawa Kalau Korang Tak Nak Kena Macam Wanita Ini…Seram!

Ladies, sentiasa hati-hati apabila berseorangan di luar dan waspada dengan keadaan sekeliling!

Hiburan Wed, 29 Jan 2020
Hiburan Tue, 29 Oct 2019
Hiburan Sat, 21 Apr 2018

Selamat Pengantin Baru Dynas!

Dynas dijangka bertemu media petang ini bagi menceritakan butiran dan pengalaman majlis pernikahan.

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Super Junior’s Kyuhyun Slaps TVXQ’s Changmin While He Was Asleep!

Best friends tend to do silly things together.

Events Mon, 21 Oct 2019

Letops! Shakira Bakal Sambut Birthday Di Hadapan 100 Juta Orang

Tak sabar nak tengok persembahan Shakira!

| Live TV