Events By: Salma Syahbuddin August 10, 2018 @ 5:21pm

Jurnal Minggu Ke-4 : #daiTV3 Selami Jiwa Penghuni Tanjung Rambutan

Kalau sebelum ini, para pendakwah kita telahpun diberikan tugasan yang kiranya agak mencabar tahap ketahanan fizikal mereka, kali ini mereka sekali lagi diberi peluang untuk menyelami sendiri jiwa, kehidupan dan aktiviti penghuni Hospital Bahagia tersebut. 

 

Please enable Javascript to watch this video

 

Wah! Kalau dilihat penghuni Hospital Bahagia ini bukan hanya duduk dan tidur sahaja tetapi, mereka juga turut disediakan dengan pelbagai aktiviti bermanfaat seperti, bercucuk tanam, menternak ayam dan yang menariknya, warga Hospital Bahagia ini turut diberi latihan seperti pembuatan kotak dan sebagainya.

 

 

Please enable Javascript to watch this video

 

Haa, itulah antara pesan yang dapat diberikan oleh para dai’ kita kepada penonton di luar sana. Jangan memandang hina dan meminggirkan mereka yang istimewa ini kerana, sebaik-baik manusia adalah mereka yang sentiasa menghormati orang lain.

Jadi, kepada penonton dan peminat setia program #daiTV3 jangan lupa temu janji anda, jam 9 malam hanya di TV3 atau boleh menonton #daiTV3 Pendakwah Nusantara menerusi laman Youtube rasmi TV3 dan tonton.com.my  untuk menyaksikan apakah yang bakal dipersembahkan oleh Pendakwah Nusantara kita pada minggu ini.  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 9 Mar 2018

SRK Tak Suka Bahasa Hindi?

Walaupun Hindi bahasa pertuturannya namun subjek itu yang paling tidak disukainya sehingga memaksa ibunya, Lateef Fatima, membuat ‘perjanjian’.

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

Dua Lipa and Hael Husaini Kissed?!

Wow, who would have thought…

Contest Tue, 23 Jul 2019
Hiburan Wed, 30 Oct 2019

MK K-Clique Cabar Penyamar

Bila dah popular, ada je yang iri hati!

Featured Mon, 27 Sep 2021
Hiburan Mon, 7 May 2018

黎明姨安祥离世 享年90岁

90岁大马国宝级艺人拿督黎明,早前送入加护病房,日前才传出她精神良好及病情好转,然而却在周日(6日)早上11时许离世。

Hiburan Mon, 4 Mar 2019

Terlalu Sibuk Kerja, Shuk Risau Anak Mula Tak Kenal?

Amboi, betul-betul sibuk nampaknya ni Shuk!

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

| Live TV