Hiburan By: Del14 December 6, 2019 @ 8:30pm

“Kadang-Kadang Susah…Osman Ali Sangat Teliti” – Remy Ishak

Pelakon terkenal Remy Ishak atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Bin Ishak teruja dengan Ombak Rindu The Series, lakonan terbarunya dengan Izara Aishah, yang bleh ditonton dengan percuma di iFlix. 

Remy berkata terdapat 4 episod di dalam Ombak Rindu The Series dan setiap satunya berdurasi selama 90 minit. Jadi menonton satu episod umpama satu filem!

“Setiap episod mengambil masa 90 minit, jadi rasanya macam saya sedang berlakon dalam 4 buah filem. Setiap episod bila saya tukar karekter, kadang-kadang macam susah sebab ia amat mendalam. 

“Seperti yang diketahui ramai, bekerja dengan pengarah Osman Ali, dia seseorang yang sangat teliti di dalam kerjanya. Sedikit sebanyak ia memberi impak kepada saya.

“Kalau dia nak kita nangis dalam satu episod tu, memang jangan lah nak pakai apa-apa untuk membantu nak keluarkan tangisan tu. Memang kita kena keluarkan air mata sendiri!” kata Remy.

Oktober lalu, perkongsian Remy di laman sosial menggemparkan alam maya apabila dia sangka sedang mengalami depresi tetapi kemudian memberi bayangan disihir.

Baca: “Mula-Mula Saya Sangkakan Depresi..Tetapi Kini Mungkin ‘Benda’ Lain.. – Remy Ishak Beri Bayangan Disihir?

Baca: Masih Menjalani Rawatan, Remy Ishak Terus Istiqomah

“Alhamdullillah saya semakin beransur pulih.  Saya berjumpa doktor dan juga pakar perubatan Islam untuk berubat. Sekarang, semuanya seperti sediakala. 

“Nak tak nak memang saya kena cuba berfikiran positif dan salah satu caranya ialah meluangkan lebih masa dengan keluarga dan rakan-rakan. 

“Saya juga sibukkan diri dengan projek-projek baru dan kerjaya supaya saya kurang berfikir tentang apa-apa yang saya lalui,” ujar Remy lagi. 

Kini, Remy sedang menjalani penggambaran drama rantaian terbaharu terbitan JS Pictures berjudul ‘Bukan Gadis Biasa’ bersama pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat yang akan ditayangkan pada bulan Ramadan tahun depan.

Ombak Rindu The Series  ditayangkan secara penstriman di iFlix bermula 5 Disember dan mini series empat episode ini dibintangi pelakon popular tempatan seperti Remy Ishak sebagai Hariz, Izara Aishah  sebagai Izzah, Diana Danielle sebagai Mila, Hanna Aqeela sebagai Elin, Dan Uqasha Senrose sebagai Hazirah Dan diarahkan pengarah tersohor, Osman Ali. 

Oleh: Fas

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 24 Jan 2020
Hiburan Sun, 28 Apr 2019
Hiburan Mon, 30 Dec 2019

回忆杀!温拿五虎明年2月再合体登云顶开唱

1970年代香港最具代表性的著名乐队温拿将于2020年2月22日再度回归云顶云星剧场开唱!

Events Thu, 21 Mar 2019

Cuti Sekolah Bermula! Jom Kunjungi Karnival Ejen Ali Di Sunway Velocity Mall

Apa tunggu lagi? Jom ramai-ramai kita serbu Sunway Velocity Mall!

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Bosan ‘Diserang’ Netizen, Ayu Ting Ting Minta Carikan Suami

Semoga Ayu segera bertemu jodoh. Manalah tahu, jodoh Ayu mungkin orang Malaysia? Eh!

Hiburan Mon, 26 Feb 2018

孙燕姿初九会歌迷 「二胎」取小名Poppy

暌违4年之久,孙燕姿终于带着新专辑《孙燕姿 No.13作品:跳舞的梵谷》来马宣传啦!燕姿目前身怀二胎,依然不辞劳苦来见大马粉丝,可见她对大马粉丝的厚爱哦!

Hiburan Tue, 16 Apr 2019

张敬轩427登云顶开唱!冧歌「轩」动人心

时隔三年,张敬轩4月27日再登云顶开唱,让大马乐迷感受「轩式」情歌的魔力!

Hiburan Thu, 26 Sep 2019
Hiburan Wed, 11 Sep 2019

Sharnaaz Tolak Cerai, Air Mata Nabila Jatuh Di Mahkamah

Pelakon Cinta Bukan Kristal ini mahu mengikut prosedur mahkamah yang ditetapkan.

Hiburan Sun, 27 Jan 2019

Teguran Tak Diendah, Datuk Red Luah Rasa Kecewa

Kita manusia sudah mencuba segala terdaya tapi apa kam daya hanya Allah sahaja tempat mengadu. Ya Allah, ampuni dosa aku…

| Live TV