Cahaya Mata By: Atiqah Johari August 27, 2022 @ 6:30pm

Kagum Lihat Perkembangan Fatima! Fazura Akui Cerewet Pilih Pemakanan Anak & Hadkan Gajet

Selebriti terkenal, Fazura mengakui bahawa bergelar seorang ibu bukanlah satu tugas yang mudah kerana dia mahukan yang terbaik buat anaknya, Fatima.

Oleh itu, Fazura sangat tegas dan berdisiplin dalam memastikan perkembangan dan pemakanan puterinya itu terjaga.

Memetik laporan Sirap Limau, Fazura memaklumkan bahawa dia menghadkan penggunaan gajet buat anaknya dan hanya membenarkan Fatima menggunakan gajet untuk tujuan bermain, mendengar lagu didikan dibawah pantauannya atau suami.

Jelas Fazura, dia akan meluangkan masa bersama anaknya pada setiap hujung minggu dengan membawa anaknya keluar dan belajar perkara baru.

“Hujung minggu pula hanya untuk Fatima sahaja. Kami akan bawa dia keluar ke taman atau ziarahi keluarga. Kami mahu Fatima seronok belajar perkara baru, berkawan, bergaul dan bermain dengan sepupu-sepupu kerana hari-hari biasa, dia hanya di rumah sahaja,” katanya.

Ketegasan dan usaha isteri kepada pelakon Fattah Amin itu berbaloi apabila melihat perkembangan anaknya bergerak pantas dari aspek sosial, fizikal dan juga emosi.

“Faz sendiri kagum tengok perkembangan Fatima sekarang yang makin berkemahiran sosial. Contohnya, Fatima boleh memberi salam dan menyebut nama mama dan papa, pandai mengambil berat dengan memeluk mama serta saudara mara. Semua perkembangan ini menunjukkan minda dan emosi Fatima berkembang pantas!, “ ujarnya kepad Sirap Limau.

Untuk info, Fazura dan Fattah Amin telah mendirikan rumah tangga pada 27 November 2017.

Hasil perkahwinan tersebut merupakan telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan iaitu Nur Fatima Aisya, 2.

Sumber: Sirap Limau

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 1 Mar 2021
Hiburan Sat, 23 Feb 2019

ArYanti Mahu Jadi JLO Malaysia?

Korang dah dengar lagu Nak Apa Lagi ke belum?

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

韓曉噯进军乐坛!写真EP展现极致魅力

「火星女」韓曉噯推出个人写真EP《FREE》进军大马乐坛出道成为歌手,收录全彩写真册为你展示极致魅力!

Trending Wed, 28 Oct 2020

Kerana “Sabar”, Black Hanifah Tak Jadi Kahwin?

Soal jodoh dan pertemuan, semuanya telah ditentukan oleh Allah. Apatah lagi dalam mencari bahagia, ia bukan semudah disangka. Malah, melayari bahtera alam rumah tangga menuntut pengorbanan sekali gus menguji sejauh mana tahap sabar dan setia.

Hiburan Thu, 24 Oct 2019
Featured Mon, 16 May 2022

Catat Memori Manis, DFP Raikan Hari Raya Dengan 3 Suara Emas di Konsert Cahaya Aidilfitri

Konsert Cahaya Aidilfitri – A Tribute to S. Atan di Dewan Filharmonik PETRONAS menampilkan 3 suara emas menyanyikan lagu-lagu raya ciptaan S. Atan.

Trending Mon, 20 Aug 2018

Ribut Pasir Tak Gugat Semangat Jemaah Haji

kejadian bermula sekitar jam 6.30 petang di mana jemaah haji dalam keadaan tidak menyangka kawasan itu akan dibadai ribut.

| Live TV