Hiburan By: Syafiqa Irdina October 26, 2019 @ 10:09pm

Kanye West Nekad Tinggalkan Kerjaya Rap?

Baru-baru ini, industri hiburan Hollywood dikejutkan dengan berita pengumuman rapper terkenal Hollywood iaitu Kanye West yang mengumumkan persaraannya dalam membawakan lagu bergenre Rap. 

Al-maklumlah, Kanye  antara nama yang cukup besar dalam industri muzik antarabangsa malah, beliau juga antara salah seorang rapper yang dihormati dan disegani. 

Justeru itu, pengumuman beliau untuk tidak bergiat dalam muzik rap ini sekaligus mengejutkan ramai pihak terutamanya peminat setia beliau.

 

Sumber: www.billboard.com.my

 

Anggap Muzik Rap Sebagai Muzik Iblis?
 
Ditanya mengenai punca kenapa beliau ingin meninggalkan kerjaya seninya itu, rapper berusia 42 tahun ini menganggap muzik rap itu sebagai muzik iblis.
 
Bagaimanapun,  suami kepada ikon fesyen dan usahawan terkenal, Kim Kardashian ini, bersyukur kerana Tuhan telah mengurniakan bakat dan kemewahan kepadanya sepanjang bergelar penyanyi.
 
Memetik laporan dari New York Times, Kanye akan fokus dalam  mengeluarkan album yang berkonsepkan ketuhanan dan keagamaan sahaja selepas ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 28 Feb 2019

Yuna, Suga BTS Dan Epic High Disatukan Dalam Sleepless In

Yeay, Tak sabar nak dengar lagu Yuna X Epic High. Saranghae Unnie!

Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Tak Suka Wanita Kahwin Suami Orang – Che Ta

Kita takut esok orang ambil laki kita , itu pasal kita benci orang yang rampas suami orang.

Hiburan Tue, 23 Apr 2019

15 Tahun Ke Udara, Ketuk-Ketuk Ramadan Bakal Tamat Bersiaran

Pengarah Bahagian Program TV RTM, Norliza Mohd Ali, mahu program masakan popular di TV1, Ketuk-Ketuk Ramadan diteruskan walaupun penerbitnya, JS Pictures akan menamatkannya selepas 15 tahun bersiaran pada Ramadan ini. “RTM tiada hasrat untuk menggugurkan […]

Events Tue, 19 Mar 2019
Events Sun, 9 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Hantu Raya Balik Kampung

Raya baru mula, hantu pun bukan main lagi ye?!

Hiburan Fri, 28 Jun 2019

Asam Laksa Dikritik Netizen, Ini Jawapan Slumber Eina Azman!

Tidak berdiam diri, Eina membalas beberapa komen netizen terbabit.

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Gigi Hadid Tolak Lamaran Kekasih?

Menariknya, Zayn dikatakan bercadang untuk berkahwin dalam suasana tertutup dan tidak menjemput tetamu pada hari bahagianya nanti. Errr…macam mana tu?

Hiburan Sat, 27 Jul 2019
Hiburan Mon, 14 Jan 2019

Tersalah Muatnaik Foto, Neelofa Mohon Maaf

Jangan kecoh-kecohkan keadaan, Lofa dah minta maaf tu…

| Live TV