Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: SGMS Faida November 17, 2018 @ 1:39pm

‘Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!’, Giliran Ozlynn Pula ‘Sekolahkan’ Netizen

Pelakon Ozlynn Wati meluahkan rasa geram terhadap sesetengah pengikutnya di Instagram yang suka mengkritik apa sahaja yang dilakukan olehnya.

Isteri kepada pelawak Johan ini meminta agar segelintir pengikutnya  tidak terlalu mencampuri urusan peribadi keluarganya.

“ Ramai tanya cantik skin aku, sorry aku tak reti nak edit dekat phone. Kadang-kadang dekat phone sendiri muka macam bibik tapi orang lain post muka ko… mak aii lawooonya aku kahhhhh! Perasan.

“ Bergantung pada handphone cap apa ko pakai… aku jenis apa yang aku amik tu yang aku post.. sebab aku tak nak nanti bila orang jumpa aku.. “ laaaa dlm gmbr nmpk kecik luar besar, dlm gmbr lawa luar buruk. So aku post je kadang nampak perut buncit, lengan gelebeh, muka abah2, tak kisah. Tak susahkan sesiapa,” tulisnya panjang lebar di Instagram.

Ozlynn atau nama sebenarnya Rozlinawaty Ismail mengaku mula rimas apabila menerima soalan atau kritikan tidak masuk akal.

” Kadang ada yang tegur, kemaskan rumah, suruh laki (suami) kau tu gunting rambut. Wey kau semak dengan keluarga aku?

” Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!!! Kat sini kita jadi manusia normal. Bukan kau celik-celik mulut bau syurga tak eh.

” Kadang mulut kau tu bau juboq (punggung) ayam macam mulut kau masa kau bertanya tanpa fikir perasaan orang,” tulisnya lagi.

Ozlynn juga menasihatkana agar pihak yang tidak gemar dengan postingnya segera berhenti mengikut di Instagram.

“Jadi kalau kau tak suka kat IG yang kau ikut atau stalk, lebih baik blah (pergi) wey. Kurangkan dosa sesama kita. Eh tak, aku tak marah cuma ingatkan diri aku sendiri juga.

“Sebelum jawab soalan yang menyakitkan hati keluarga baik kita sekat awal-awal. Tak ke bagus idea aku tu. kau orang boleh tiru,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 19 Dec 2018
Hiburan Tue, 25 Jun 2019

‘Kalau Cari Lain, Takkan Jumpa Macam Dia’- Aliff Aziz Rindu Bekas Isteri?

Saya tahu ramai orang bertepuk tangan dan ada mengatakan saya berhak mendapat balasan ini.

Hiburan Sun, 12 Aug 2018

Lee & Mook相信「一见钟情」大方谈择偶条件

泰国新生代偶像Lee和Mook为泰剧《我亲爱的失败者之怪物浪漫》首次来马宣传;媒体联访谈及「一见钟情」两人异口同声表示相信,并大方谈择偶条件。

Hiburan Sat, 14 Apr 2018

Ini Sebab Kenapa Dayang Nurfaizah Potong Rambut Pendek!

Bagi Dayang, beliau sudah menyimpan rambut panjang selama 10 tahun sebelum mengambil keputusan untuk memotong rambutnya pada tahun ini agar tampil dengan imej yang lebih fresh.

Hiburan Fri, 31 May 2019

小东生日愿望成真!东于哲出道十年上海首开个唱

郭晓东生日愿望成真!东于哲出道十年,在上海首开个唱。

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Nelydia Senrose Kahwin Esok?

Selamat Pengantin Baharu Nelydia & Hafiz!

Hiburan Fri, 17 Nov 2017

Malam Berinai Izara Aishah Tema Bollywood

Malam berinai Izara Aishah tema bollywood meriah dan dikongsikan oleh Datuk Siti Nurhaliza sendiri di Instagram nya

Hiburan Fri, 12 Oct 2018

Suami Terkejut Rupa-Rupanya Tasha Manshahar Pandai Masak

Wah…Penyanyi dan penyampai radio Raqib yang baru sebulan bergelar suami mengaku terkejut mendapat tahu isterinya pakar memasak. Kata Raqib, sepanjang tempoh dua tahun perkenalan dengan isterinya Tasha Manshahar, dia tidak tahu mengenai hal itu. “ […]

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

Azira Shafinaz Menemui Jodoh Tetapi….

Azira Shafinaz akui sering ditanya soal kahwin.

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Tak Mahu Dikaitkan Dengan Erwin Dawson Lagi, Julia Farhana Kembali Solo

Kami tiada persefahaman dan masing-masing perlukan ruang untuk perbaiki diri…

| Live TV