Hiburan By: SGMS Faida November 17, 2018 @ 1:39pm

‘Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!’, Giliran Ozlynn Pula ‘Sekolahkan’ Netizen

Pelakon Ozlynn Wati meluahkan rasa geram terhadap sesetengah pengikutnya di Instagram yang suka mengkritik apa sahaja yang dilakukan olehnya.

Isteri kepada pelawak Johan ini meminta agar segelintir pengikutnya  tidak terlalu mencampuri urusan peribadi keluarganya.

“ Ramai tanya cantik skin aku, sorry aku tak reti nak edit dekat phone. Kadang-kadang dekat phone sendiri muka macam bibik tapi orang lain post muka ko… mak aii lawooonya aku kahhhhh! Perasan.

“ Bergantung pada handphone cap apa ko pakai… aku jenis apa yang aku amik tu yang aku post.. sebab aku tak nak nanti bila orang jumpa aku.. “ laaaa dlm gmbr nmpk kecik luar besar, dlm gmbr lawa luar buruk. So aku post je kadang nampak perut buncit, lengan gelebeh, muka abah2, tak kisah. Tak susahkan sesiapa,” tulisnya panjang lebar di Instagram.

Ozlynn atau nama sebenarnya Rozlinawaty Ismail mengaku mula rimas apabila menerima soalan atau kritikan tidak masuk akal.

” Kadang ada yang tegur, kemaskan rumah, suruh laki (suami) kau tu gunting rambut. Wey kau semak dengan keluarga aku?

” Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!!! Kat sini kita jadi manusia normal. Bukan kau celik-celik mulut bau syurga tak eh.

” Kadang mulut kau tu bau juboq (punggung) ayam macam mulut kau masa kau bertanya tanpa fikir perasaan orang,” tulisnya lagi.

Ozlynn juga menasihatkana agar pihak yang tidak gemar dengan postingnya segera berhenti mengikut di Instagram.

“Jadi kalau kau tak suka kat IG yang kau ikut atau stalk, lebih baik blah (pergi) wey. Kurangkan dosa sesama kita. Eh tak, aku tak marah cuma ingatkan diri aku sendiri juga.

“Sebelum jawab soalan yang menyakitkan hati keluarga baik kita sekat awal-awal. Tak ke bagus idea aku tu. kau orang boleh tiru,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Zarina Anjoulie Kutuk Minah Dagu Senget, T***k Mini Sajat?

Zarina Anjoulie label wanita ini sebagai…

Hiburan Mon, 15 Apr 2019

E! News Bongkar Rahsia Disebalik Wardrobe Super Gah Ella Unplugged

Check it out untuk berita hiburan lagi gempak!

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Girls’ Generation’s Yuri Haven’t Done Fan Meetings Because of Her Manager

Fans are extremely angry at the manager’s reasoning.

Hiburan Mon, 23 Sep 2019
Hiburan Sun, 17 Feb 2019

‘Billy Tunjuk Perkembangan Positif’- Lana Nodin Ucap Terima Kasih

Alhamdulillah…semoga Billy terus sihat ya. Jom doakan ramai-ramai agar si comel ini kuat!

Hiburan Wed, 21 Feb 2018

PANAS! FARID KAMIL BAKAL KENA SAMAN

Taj dan Osh akan mengadakan sidang media dalam masa yang terdekat untuk menjelaskan segala tuduhan yang dilemparkan kepada mereka berhubung kes Datuk Farid Kamil

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

“Cuba Rampas Suami Saya, Tengok Apa Jadi”‘

“Kalau ada pilihan untuk mengahwini lelaki bujang, mengapa perlu mencari suami orang?”

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

Gambar Mesra ‘Bocor’ Di Instagram Buat Netizen Terkejut?

Tidak terkesan dengan kecaman netizen biar pun….

Events Wed, 1 Jan 2020
Hiburan Tue, 13 Aug 2019

Siap Sedia Jadi CEO Stesen TV, Ac Mizal Sedia ‘Ubah Angin’

Saya dan Adam bersyukur dengan kerjasama bersama TV3 dan kami turut berterima kasih kerana diberikan peluang untuk menerbitkan program untuk TV3 selama setahun.

| Live TV