Hiburan By: SGMS Faida November 17, 2018 @ 1:39pm

‘Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!’, Giliran Ozlynn Pula ‘Sekolahkan’ Netizen

Pelakon Ozlynn Wati meluahkan rasa geram terhadap sesetengah pengikutnya di Instagram yang suka mengkritik apa sahaja yang dilakukan olehnya.

Isteri kepada pelawak Johan ini meminta agar segelintir pengikutnya  tidak terlalu mencampuri urusan peribadi keluarganya.

“ Ramai tanya cantik skin aku, sorry aku tak reti nak edit dekat phone. Kadang-kadang dekat phone sendiri muka macam bibik tapi orang lain post muka ko… mak aii lawooonya aku kahhhhh! Perasan.

“ Bergantung pada handphone cap apa ko pakai… aku jenis apa yang aku amik tu yang aku post.. sebab aku tak nak nanti bila orang jumpa aku.. “ laaaa dlm gmbr nmpk kecik luar besar, dlm gmbr lawa luar buruk. So aku post je kadang nampak perut buncit, lengan gelebeh, muka abah2, tak kisah. Tak susahkan sesiapa,” tulisnya panjang lebar di Instagram.

Ozlynn atau nama sebenarnya Rozlinawaty Ismail mengaku mula rimas apabila menerima soalan atau kritikan tidak masuk akal.

” Kadang ada yang tegur, kemaskan rumah, suruh laki (suami) kau tu gunting rambut. Wey kau semak dengan keluarga aku?

” Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!!! Kat sini kita jadi manusia normal. Bukan kau celik-celik mulut bau syurga tak eh.

” Kadang mulut kau tu bau juboq (punggung) ayam macam mulut kau masa kau bertanya tanpa fikir perasaan orang,” tulisnya lagi.

Ozlynn juga menasihatkana agar pihak yang tidak gemar dengan postingnya segera berhenti mengikut di Instagram.

“Jadi kalau kau tak suka kat IG yang kau ikut atau stalk, lebih baik blah (pergi) wey. Kurangkan dosa sesama kita. Eh tak, aku tak marah cuma ingatkan diri aku sendiri juga.

“Sebelum jawab soalan yang menyakitkan hati keluarga baik kita sekat awal-awal. Tak ke bagus idea aku tu. kau orang boleh tiru,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 17 Dec 2019

Siti Saleha ‘Berguru’ Dengan Ogy Ahmad Daud?

Bagus Siti Saleha! Sentiasa rasa rendah diri walaupun seorang pelakon yang hebat!

Hiburan Sat, 27 Nov 2021

“Saya Tak Nak Susahkan Orang” – Tolak Tawaran Pengacaraan, Karl Shafek Tak Ralat

Pengacara dan pelakon, Karl Shafek tidak ralat apabila terpaksa menolak beberapa tawaran dalam bidang pengacaraan. Menurut Shafek atau nama sebenarnya, Khairul Shafek Ibrahim, 41, dia tidak mahu membuat banyak perkara dalam satu masa. “Saya dah […]

Hiburan Wed, 3 Oct 2018

Ucapan Ayda Jebat Dianggap Sebagai Kurang Cerdik

Ayda Jebat tujukan ucapan itu untuk siapa sebenarnya?

Featured Wed, 25 Aug 2021
Hiburan Thu, 30 Aug 2018

Tahniah! Isteri Sharnaaz Ahmad Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

“ Alhamdulillah… Syukur pada Allah yang maha kuasa… Hari ini pada jam 9.01 pagi, 30/08/2018 lahirlah anak pertama kami @noornabila… Terima kasih kepada rakan-rakan dan sahabat semua atas doa dan ingatan.

Hiburan Tue, 30 Oct 2018

许冠杰与谭咏麟马来西亚站采用四面台!演唱会门票1108开卖

香港殿堂级歌手许冠杰与谭咏麟吉隆坡演唱会,门票将在11月8日,上午11时起, 全面公开发售!

Hiburan Fri, 17 Nov 2017

Malam Berinai Izara Aishah Tema Bollywood

Malam berinai Izara Aishah tema bollywood meriah dan dikongsikan oleh Datuk Siti Nurhaliza sendiri di Instagram nya

Hiburan Wed, 22 Jan 2020
Hiburan Fri, 18 May 2018

BTS’ Fake Love MV Just Dropped and It’ll Make You Tear Up

It’s so gorgeous, you’ll be crying a river for them.

Events Sat, 23 Mar 2019

Feast on Your Ramadhan Delights at The Largest Ramadan Baazars!

Many other activities and products up for sale too.

| Live TV