Hiburan By: Del14 September 9, 2019 @ 9:32pm

Kehadiran Aafiyah Gamatkan Majlis Hari Jadi Ala Bohemian Catriona Ross

Baru-baru ini pelakon versatil yang dikenali sebagai Catriona Ross telah menyambut hari jadinya yang ke-39 pada 2 September 2019 di Fukuoka, Jepun berduaan dengan suaminya. Semalam, bintang jelita ini dikelilingi lebih kurang 36 orang kenalan rapatnya dari zaman persekolahan sehingga lah sekarang di satu majlis ala ‘bohemian chic’ yang dianjurkan untuknya.

 

 

Bertempat di The Farm Foodcraft di The Sphere, Bangsar South, dekorasi restoran yang dikelilingi tumbuh-tumbuhan dan pencahayaan yang sangat ‘Onz’ ini membuatkan setiap sudut ‘very instagram worthy’. Konsep ‘from farm to plate’ restoran ini amat sesuai dengan peribadi Catriona yang mementingkan pemakanan sihat dan segar. Salad adalah dari taman hidroponik restoran itu sendiri, it can’t get any fresher than that! Kek hari jadinya yang bebas dari gluten dan gula adalah dari  Kind.dessert yang dari dahulu menjadi pilihan pelakon ini bagi kek dan pemanis mulut.

 

“Saya memilih restoran yang menyediakan makanan berkhasiat bebas dari sebarang perasa tambahan dan pengawet kerana saya dan ramai teman-teman saya mementingkan gaya hidup sihat dan benda yang paling asas ialah pemakanan yang betul. Saya mahu semua teman-teman saya seronok menjamu selera dengan makanan yang sememangnya sihat dan segar untuk badan masing-masing.” jelas Catriona ketika ditemubual wartawan Xtra.

 

 

Catriona yang memilih tema ‘bohemian’ di dalam rona putih dan ‘nude’ (warna kulit) untuk majlis hari jadinya memukau setiap mata yang memandang di dalam gaun putih rekaan Azlan Husni yang membuatkan dirinya kelihatan begitu anggun persis seorang puteri! Malahan semua tetamu yang hadir juga mengikut tema warna majlis itu. 

 

 

Majlis menjadi lebih gamat apabila si cilik Siti Aafiyah, sedang bermain di kawasan berhampiran dan Catriona dan teman-temannya telah mengambil kesempatan untuk bergambar dengan anak kepada penyanyi tersohor negara, Dato’ Siti Nurhaliza yang sedang makan di restoran berdekatan. Anyway, enjoy the last of your 3 series, Catriona! Selamat Hari Jadi dari team Xtra.           

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 28 Aug 2018

Tak Kecil Hati Video Teater Kembang Layarku Jadi Bahan Ketawa

Mereka rasa itu jenaka, tapi sebenarnya banyak emosi dipertontonkan. Itu cuma sebahagian saja. Kalau mereka tonton pementasan penuh, mesti mereka faham

Hiburan Thu, 10 May 2018

谁那么大胆!小劳勃道尼「900万钢铁人装甲」被偷了

「复仇者联盟」在电影里打击犯罪,拯救宇宙,没想到在现实生活中竟然成为受害者,一副小劳勃道尼(Robert Downey Jr.)曾穿过的钢铁人装甲被偷了!

TECH Fri, 26 Apr 2019

EduStore: Allowing Students & Educators Access to Amazing Content at Lower Prices

It’s a great access to better quality content for learning and teaching.

Hiburan Tue, 4 Dec 2018

Zarina Zainoordin Bengang Asyik Ditanya Soalan Kahwin

Ish, netizen yang suka menyibuk hal orang lain…next time jangan tanya soalan sama lagi ok?

Events Fri, 23 Nov 2018

鍾瑾桦再战舞曲!12月发全新马来单曲

刚从越南返马的鍾瑾桦,目前正筹备第二首马来单曲;他预告新歌将尝试舞曲风格的路线,预计将在下个月发行。

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Gelagat Artis Malaysia Menari #KekeChallenge Memang Cool!

Inilah antara gelagat artis Malaysia menyahut cabaran #kekechallenge

Hiburan Sat, 23 Mar 2019

Ejen Ali The Movie Sasar Kutipan RM20 Juta

Cabaran yang dibawa oleh Ejen Ali kali ini lebih ‘genting’ dan dramatik. Teaser filem ini bakal berada di laman Youtube Ejen Ali bermula 30 Mac ini!

LIFESTYLE Mon, 29 Apr 2019
Hiburan Fri, 16 Feb 2018

AKHIRNYA, DRE KEMBALI KE PANGKUAN NEDIM

Detik-detik pertemuan antara Nedim dan Dre turut menarik perhatian netizen dan followers Nedim di laman instagram beliau. Malah mereka turut berkongsi perasaan tersebut

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Terserahlah…Janna Nick Tak Kisah Dah

Saya tahu tidak semua boleh menerima cara saya, namun terserah kepada penilaian mereka…Saya tidak melatah.

| Live TV