Hiburan By: Del14 November 20, 2019 @ 1:51pm

Kerana Minat, Mia Sara Ingin Mencuba Nasib Sebagai Penyanyi Pula!

Baru berusia 14 tahun, tetapi Mia Sara atau nama penuhnya Mia Sara Nasuha binti Muhammad Ridhuan ini telah pun menempa nama sebagai salah seorang pelakon kanak-kanak yang popular di Malaysia dan telah menceburi bidang lakonan seawal umur 7 tahun lagi.

Di antara filem yang dilakonkan oleh Mia adalah seperti Nur Kasih The Movie dan Papa I Love You, manakala drama-drama yang telah melonjak namanya di dalam industri seni lakonan adalah seperti drama Strawberi Karipap, Adamaya dan Tiramisu. 

Namun sejak akhir-akhir ini wajah Mia jarang menghiasi kaca televisyen.  Mia ketika ditemui Xtra sewaktu sidang media pelancaran program kanak-kanak musim cuti sekolah saluran Astro beberapa hari lepas mengatakan dia kini sibuk menumpukan perhatian kepada pelajarannya. 

“Mia sekarang kurang aktif sebab Mia mahu fokus dalam pembelajaran. Haritu Mia fokus untuk peperiksaan UPSR, tahun depan Mia dah tingkatan tiga jadi ada PT3 pula.

“Memandangkan peperiksaan besar dekat-dekat, Mia tak berani nak terima tawaran kalau penggambarannya memakan masa yang lama sebab nanti Mia sukar untuk bahagikan masa. 

“Buat masa ni Mia lebih fokus kepada perniagaan gincu bibir dan mencari ‘content’ untuk saluran YouTube Mia sendiri,” ujar Mia kepada Xtra. 

Mia juga menyuarakan hasrat untuk mencuba nasib dalam bidang nyanyian pula kerana menurutnya dia lebih cenderung terhadap nyanyian daripada lakonan dan menyukai genre ballad dan R&B. 

“Mia memang nak menceburi bidang nyanyian pula lepas ni sebab dari dulu Mia memang minat cuma tak kesampaian kerana lebih menerima tawaran lakonan. 

“Walau bagaimanapun, Mia bukanlah nak keluarkan album atau ‘single’ buat masa terdekat ni sebab Mia masih lagi belajar. Mia sekarang tengah mengasah bakat dengan memasuki kelas vokal.

“Mia hanya tau bermain ukelele dan itupun Mia belajar sendiri tanpa bimbingan sesiapa. InsyaAllah Mia akan belajar bermain instrumen lain seperti piano dan gitar, kerana itu yang paling asas. Apa-apapun Mia akan kejar cita-cita Mia dalam bidang nyanyian cuma ‘not anytime soon’.” kata Mia mengakhiri perbualan. 

Oleh: Fas

Kredit Foto: Fas & Instagram @therealmiasara

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 10 Dec 2019

Tak Puas Bersanding, Che Ta dan Zain Naik Pelamin Lagi?

Tak sabar nak tunggu persandingan Che Ta dan Zain! Pasti macam pasangan baru berkahwin!

Hiburan Tue, 3 Jul 2018

Tahniah! Siti Sairah Mengandung Lagi

“Ya Allah. Ya Rahman. Ya Rohim. 2nd checkup. Wahai anak. Menantikan saat indah, walaupun hati berdebar..” tulis Sairah berserta foto imbasan ultrasound hitam putih.

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Dewan Mentor Milenia Gamat! Suara Macam Tok Ti Tapi…

Wow! Siapa yang nyanyi cam Tok Ti ni??

Hiburan Sun, 5 May 2019

Sedih Tak Dapat Berniaga, Caliph Buskers Reda

Cuma, ia lebih kepada rasa sedih sebab selain berlumba-lumba mempertingkatkan pahala beribadat, Ramadan juga dianggap sebagai bulan bagi menambahkan rezeki.

Hiburan Thu, 1 Aug 2019

Aliff Syukri Rela Dikecam Asalkan…?

Aliff mempunyai 645,000 subscribers di laman Youtube miliknya, TV Terlajak Laris.

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Tue, 18 Dec 2018

Elly Mazlein Sudah Dilamar?

Laman Instagram Elly turut dipenuhi dengan ucapan hari jadi daripada peminat yang gembira dan berharap idola ramai ini segera naik pelamin.

| Live TV