Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Del14 November 20, 2019 @ 1:51pm

Kerana Minat, Mia Sara Ingin Mencuba Nasib Sebagai Penyanyi Pula!

Baru berusia 14 tahun, tetapi Mia Sara atau nama penuhnya Mia Sara Nasuha binti Muhammad Ridhuan ini telah pun menempa nama sebagai salah seorang pelakon kanak-kanak yang popular di Malaysia dan telah menceburi bidang lakonan seawal umur 7 tahun lagi.

Di antara filem yang dilakonkan oleh Mia adalah seperti Nur Kasih The Movie dan Papa I Love You, manakala drama-drama yang telah melonjak namanya di dalam industri seni lakonan adalah seperti drama Strawberi Karipap, Adamaya dan Tiramisu. 

Namun sejak akhir-akhir ini wajah Mia jarang menghiasi kaca televisyen.  Mia ketika ditemui Xtra sewaktu sidang media pelancaran program kanak-kanak musim cuti sekolah saluran Astro beberapa hari lepas mengatakan dia kini sibuk menumpukan perhatian kepada pelajarannya. 

“Mia sekarang kurang aktif sebab Mia mahu fokus dalam pembelajaran. Haritu Mia fokus untuk peperiksaan UPSR, tahun depan Mia dah tingkatan tiga jadi ada PT3 pula.

“Memandangkan peperiksaan besar dekat-dekat, Mia tak berani nak terima tawaran kalau penggambarannya memakan masa yang lama sebab nanti Mia sukar untuk bahagikan masa. 

“Buat masa ni Mia lebih fokus kepada perniagaan gincu bibir dan mencari ‘content’ untuk saluran YouTube Mia sendiri,” ujar Mia kepada Xtra. 

Mia juga menyuarakan hasrat untuk mencuba nasib dalam bidang nyanyian pula kerana menurutnya dia lebih cenderung terhadap nyanyian daripada lakonan dan menyukai genre ballad dan R&B. 

“Mia memang nak menceburi bidang nyanyian pula lepas ni sebab dari dulu Mia memang minat cuma tak kesampaian kerana lebih menerima tawaran lakonan. 

“Walau bagaimanapun, Mia bukanlah nak keluarkan album atau ‘single’ buat masa terdekat ni sebab Mia masih lagi belajar. Mia sekarang tengah mengasah bakat dengan memasuki kelas vokal.

“Mia hanya tau bermain ukelele dan itupun Mia belajar sendiri tanpa bimbingan sesiapa. InsyaAllah Mia akan belajar bermain instrumen lain seperti piano dan gitar, kerana itu yang paling asas. Apa-apapun Mia akan kejar cita-cita Mia dalam bidang nyanyian cuma ‘not anytime soon’.” kata Mia mengakhiri perbualan. 

Oleh: Fas

Kredit Foto: Fas & Instagram @therealmiasara

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 3 Jan 2020

Aeril Zafrel’s Innocent Picture Of Son’s First Day Of School Become A Subject Of Cyber Bully

Sometimes these people on the Internet are too free that they have the time to attack on innocent people.

Hiburan Sat, 14 Sep 2019

Tiada Lagi Cinta, Adele Umum Bakal Cerai

Adele antara selebriti yang tidak gemar berkongsi kisah peribadinya dengan masyarakat.

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Watak Murad Dalam Kamar Kamariah Buat Fizz Fairuz DiBenci Peminat

Wow! siap ada hashtag #kecammurad lah pula

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Events Tue, 24 Jul 2018

Everything that Went Down During the 13th Genting World Lion Dance Championship

Lion dance is a sport worth more appreciation than it gets.

Hiburan Sun, 10 Feb 2019

‘Bantu Kami Istiqamah Ya Allah…’- Mila Jirin Sebak Bercakap Tentang Aurat

Kenapa balik Malaysia masih berseluar Jeans…bertudung tetapi masih tak TUTUP AURAT dengan sempurna.

Hiburan Tue, 13 Aug 2019

Apa Nabila Buat Untuk Tiru Che Ta?

OMG…sama sungguh ni!

Hiburan Mon, 6 Jan 2020
Hiburan Wed, 27 Mar 2019

Aina Abdul Kongsi Pengalaman Depresi Dalam ‘Sumpah’

Aina percaya rezeki akan datang kepada sesiapa yang tidak berhenti berusaha!

Hiburan Wed, 18 Sep 2019

Tahniah Hafiz Suip, Bakal Timang Anak Kedua!

Congrats to Hafiz dan Effy!

| Live TV