Hiburan By: Del14 September 3, 2019 @ 6:58pm

Kisah Hidup Awie Bakal Dibukukan?

Siapa yang tak kenal dengan penyanyi dan pelakon terkenal negara Datuk Awie, atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Bin Othman? Mereka yang mengenalinya pasti tahu kisah hidupnya yang penuh liku sebagai anak seni. Awie pernah berhasrat untuk membukukan kisah hidupnya di dalam satu buku yang akan menceritakan pahit manis segala kenangan dan pengalamannya sebagai seorang penyanyi, pelakon dan hos tetapi impiannya terkandas di tengah jalan beberapa tahun lalu apabila syarikat yang berminat untuk menerbitkan buku tentang pengalaman hidupnya itu ditutup.

 

Ketika sidang media Konsert Awie Romantika 2020 yang dijadualkan akan berlangsung pada 15 Februari tahun depan, Awie mengatakan bahawa dia masih berharap supaya buku itu dapat diterbitkan satu hari nanti jika ada penulis yang sanggup bekerjasama dengan beliau kerana banyak lagi kisah pahit manis yang belum dikongsikan dengan umum. 

 

“Semuanya akan saya ceritakan, namun ia hanya berkaitan diri sendiri. Saya tidak akan membuka aib individu lain yang pernah ada dalam hidup dan kerjaya saya.

“Ia bukan biografi, sebaliknya lebih kepada penceritaan berbentuk fakta berdasarkan perjalanan hidup saya sebagai anak seni dan insan biasa,” katanya dalam sidang media tersebut.

 

Baguslah kalau begitu. Banyak sebenarnya benda yang boleh dikongsikan tanpa membuka aib mana-mana pihak. Kalau kita jaga aib orang, Allah akan jaga aib kita juga, tak gitu?  Kami berharap impian Datuk Awie akan jadi kenyataan satu hari nanti sebab sudah pasti ramai yang ingin membaca kisah perjalanan hidup Awie bagaimana beliau boleh menjadi salah seorang penyanyi popular negara  sehingga beliau dilabelkan sebagai ‘Raja Rock Malaysia’.

 

Awie yang juga merupakan penyanyi utama kumpulan Wings yang telah ditubuhkan sejak 1985 pernah mengundurkan diri untuk memberi fokus kepada kerjayanya sebagai penyanyi solo selepas album kelima Wings, Bazooka Panaka sekitar 1993.  Beliau juga dikenali sebagai pelakon bagi ‘franchise’ filem Sembilu arahan Dato Yusuf Haslam dan Hantu Kak Limah yang diarahkan oleh Mamat Khalid.

Awie dan anak-anaknya hasil
Perkahwinan pertamanya dengan Arni Nazira dan perkahwinan keduanya dengan Rozana Misbun

Awie yang pernah berkahwin sebanyak tiga kali kini bahagia dengan perkahwinannya yang ketiga bersama Sharifah Ladyana Syed Samsuddin dan akan menyambut ulang tahun ketiga perkahwinannya bulan hadapan.   

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

Akhirnya Isteri Pertama Amar Buka Cerita…

Dedah kisah sebenar di laman instagram…

Hiburan Sun, 20 Jan 2019

Betty Rahmad Selamat Lahirkan Anak Lelaki, Tahniah!

Alhamdulillah…Tahniah Betty dan Ardy!

Hiburan Tue, 28 Jan 2020
Automobile Sun, 29 Apr 2018

4 Aplikasi Edit Gambar Yang Selalu Digunakan Artis Kpop!

Ini lah rahsia di sebalik gambar yang cantik macam artis kpop korang!

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Hiburan Fri, 6 Apr 2018

《再见萤火虫》导演高畑勋病逝!享寿82岁

日本动画产业巨匠高畑勋6日传出死亡消息,享寿82岁。关系者透露去年夏天起,大师就因为身体状况住院好几次了,突如其来的消息也让许多动画迷感到相当可惜。

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

Ironinya judul lagu album ‘Puncak Kasih” Ziana Zain!

“I’m strong (saya kuat). Sebagai selebriti pelbagai perkara boleh berlaku. Tapi kena ‘move on’ (teruskan hidup) dan teruskan kerjaya.” Katanya

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

Michael Owen Sees Great Potential in FA Selangor’s U19 Team

Michael Owen really thinks young Malaysian footballers can be great.

Hiburan Mon, 11 Dec 2017

Perkahwinan Ke-Empat Harap Kekal Hingga Akhir Hayat

Mencari wanita yang benar-benar serasi dengannya dimana perkenalan selama lima tahun itu akhirnya berakhir dengan hubungan suami isteri

| Live TV