Featured By: Salma Syahbuddin February 21, 2022 @ 3:33pm

Kombinasi SOG & Shila Amzah Janji Kelainan Besar Dalam #AJL36

Walaupun masih baru di pentas Anugerah Juara Lagu Ke-36 (AJL36) namun, gabungan Sekumpulan Orang Gila (SOG) dan penyanyi Shila Amzah menerusi lagu Pelukan Angkasa antara yang menjadi perhatian pendengar dan peminatnya tersendiri.

Walaupun akur dengan genre lagu yang sedikit berbeza, SOG mahupun Shila Amzah tidak gentar mengetengahkan konsep lagu sebegini malah menyifatkan kombinasi antara SOG dan dirinya sudah menunjukkan kelainan apatah lagi persembahan mereka nanti akan dimeriahkan dengan iringan orkestra.

“Saya rasa kombinasi antara Shila Amzah dan SOG itu sudah membawa kelainan. Manakala, dari segi muzik untuk lagu Pelukan Angkasa pula, keberanian kita  untuk menonjolkan lagu ni bersama dengan iringan orkestra sekaligus ia antara kelainan besar lah dalam AJL nanti,” katanya.

Sementara itu, menurut Raja Nazrin Shah selaku komposer lagu manakala liriknya pula ditulis oleh Fazleena Hishamuddin, Pelukan Angkasa merupakan lagu yang lengkap dan pastinya beliau sendiri sudah tidak sabar untuk mempersembahkan segala tenaga terhadap persembahan mereka pada malam kemuncak AJL36 yang akan berlangsung pada 6 Mac nanti.

Malah, beliau mengakui persembahan kali ini juga tidak melibatkan props yang begitu banyak memandangkan mereka hanya fokus kepada arrangement muzik, dan vibe yang berlainan dari persembahan semi final muzik-muzik dahulu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shila Amzah (@shahilaamzah)

 

“Kelainan yang lebih ketara adalah kita akan bersama orkestra. Dan alang-alang menyeluk pekasam kami memang ada target untuk AJL kali ni dan sentiasa optimis dengan performance SOG.

“Arrangement muzik it’s not so much, props pun tak banyak memandangkan kami pun dah cukup ramai, vibe berbeza dan harap kita akn buat yang terbaik,” jelasnya.

Terdahulu, rata-rata peminat yang pertama kali mendengar muzik dan lagu Pelukan Angkasa ini mengakui lirik serta melodi lagu tersebut lengkap dengan suntikan elemen etnik, pop, rock dan metal dalam sebuah lagu sekaligus berteka-teki bahawa SOG dan Shila Amzah punya tempat tersendiri dalam AJL36 kali ini.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 29 Jul 2018

Rita Rudaini Terima Ajakan Keluar Dengan Lelaki Muda

Ramai lelaki muda yang menghantar mesej ajak keluar dan ada yang ingin melamar saya sebagai pasangan hidup

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

#AltimetAir Jelajah Terakhir Altimet?

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi yang semakin dikenali menerusi lagu Air ini. Altimet mengakui menyimpan hasrat dan impian untuk menghiburkan peminatnya sebelum beliau bersara pada 27 November ini diusia beliau 40 tahun

Trending Fri, 27 Dec 2019
Hiburan Fri, 30 Nov 2018

吴可熙《灼人秘密》升格编剧!宋芸桦、夏于乔首度同台飙戏

久违两年未有新作品的导演赵德胤,日前推出电影《灼人秘密》并找来「零血缘双胞胎」宋芸桦和夏于乔,首度合作引发影迷热烈关注。

Featured Sat, 11 Jan 2020

Dulunya gaya rempit, kini beg silang jadi kegilaan ramai!

Ikat pada pinggang and ready to go!

Trending Fri, 14 Feb 2020
Featured Tue, 13 Nov 2018

Apa Bezanya Cappuccino, Latte dan Mocha? Nampak Macam Sama Kan? Ini Jawapannya!

Perbezaan ketiga-tiga kopi ini terletak pada bancuhan bahan utamanya iaitu espresso dan susu serta bahan tambahan seperti koko, coklat, ais, gula dan vanilla.

Featured Mon, 30 Mar 2020
Hiburan Tue, 3 Apr 2018

#Babyninja Ungku Arsalan Haq, Rezeki Jihan Muse Dan Suami

Peminat-peminat yang hadir dan menunggu kemunculann baby ninja ini turut berasa gembira dengan kecomelan anak Jihan. Peminat berpendapat, Ungku Arsalan ini lebih mengikut muka bapanya, betul ke? Jom kita usha bayi comel ini!

| Live TV