Hiburan By: SGMS Faida September 19, 2018 @ 2:40pm

Kongsi Video Anak Autisme Bukan Nak Simpati, Zarina Zainuddin ‘Sound’ Netizen Biadab?

Kes pemuda autisme yang ditahan polis berikutan dakwaan kononnya dia terlibat dalam kes raba telah mengundang pelbagai reaksi netizen dalam media sosial. Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan penahanan pemuda itu. 

Sementara itu, pelakon Zarina Zainuddin yang aktif memuatnaik video anak-anak autisme sebelum ini turut terkena ‘tempiasnya’. 

Nampaknya salah satu komen yang ditinggalkan di Instagramnya membuatkan pelakon ini terpanggil untuk membalasnya.

“Jahatnya manusia mereka-reka cerita, yang tak ada gambar IG dia pun takda banyak komen berbalas dalam komennya dia cakap saya sengaja meraih simpati.

“Untuk apa ya… saya tak minta sedekah pun dengan orang, saya cuma share apa yang saya alami dan rasakan… tak sangka perempuan pun jahat dan hati kotor ada lagi orang macam ni.

“Sepatutnya sesama perempuan kita jaga dan sayang kaum kita, kita doakan dan lindungi ia.. Semoga ALLAH membalas balik kata-kata mu pada dirimu sendiri,” tulis Zarina.

Pelakon berusia 48 tahun ini menegaskan tujuannya hanya sekadar berkongsi pengalaman yang mempunyai dua orang cahaya mata lelaki yang autisme. Untuk netizen berkenaan, segala video dan gambar bukan untuk raih simpati ya dik! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 19 Dec 2018
Hiburan Fri, 5 Oct 2018

美国队长正式告别!网泪崩:他会死在《复仇者4》

「美国队长」克里斯伊凡斯完成《复仇者联盟4》的补拍工作,正式宣布高挂盾牌,离开扮演8年的​​美国队长角色!

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

BERJUBAH, IMEJ BARU ZUL ARIFFIN

Gambar yang baru sahaja dimuat naik itu telah mendapat 104,642 likes dan ribuan komen dari peminat-peminat beliau yang  mencapai purata 1.8 juta followers

Hiburan Thu, 5 Mar 2020

Dah Muak Dengan Maklumat Palsu Para Kepoci, Dr. Amalina Buat Website Baru Untuk Anda Semua

Dr. Amalina berdedikasi untuk menyampaikan maklumat sahih kepada semua melalui website terbaharunya.

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Victor李俊颉全新单曲延迟推出让路投票日

Victor李俊颉阔别6年再推单曲就撞上全国大选投票日,因而决定展延单曲推出的计划,待履行公民责任后再推出。

Hiburan Sat, 27 Jan 2018

Kenapa Yuna Rahsiakan Perkahwinan

Betul ke Yuna rahsiakan perkahwinan dan kenapa perlu berbuat sebegitu

Hiburan Tue, 3 Mar 2020

Timang Cahaya Mata Kedua, Tahniah Buat Hafiz Suip!

Tahniah di atas kelahiran cahaya mata yang kedua ini!

Events Mon, 16 Mar 2020

[VIRAL] “Ya, Mulut Pemandu Itu Berbau Alkohol” – Drama Band Terlibat Kemalangan

Ya Allah, dah lah langgar orang, siap boleh lari dengan teman wanita plak tu

Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Wed, 4 Sep 2019

Gamit Nostalgia…Awie Serap Mood ‘Jiwang’

Awie atau nama sebenarnya, Ahmad Azhar Othman memaklumkan dia juga sudah ‘melamar’ beberapa penyanyi popular antaranya…

| Live TV