Events By: Atiqah Johari March 12, 2023 @ 8:06pm

Konsert ST12 Hiburkan Lebih 8,000 Peminat, Tribute Buat Saleem & Anggota ST12

Lebih 8,000 peminat dihiburkan oleh kumpulan ST12 menerusi Konsert Reunion ST12/20 Tahun Charly Berkarya yang telah berlangsung di Axiata Arena Bukit Jalil semalam.

Para penonton didendangkan dengan lagu-lagu popular mereka seperti Putih-Putih Melati, Saat Terakhir, Cari Pacar Lagi, Jangan Pernah Berubah, Cinta Yang Tak Haru Memiliki, Aku Masih Sayang, Puspa, Putri Iklan dan banyak lagi.

Persembahan yang penuh bertenaga tersebut mendapat sorakan daripada penonton pada setiap lagu.

Konsert dimeriahkan lagi dengan penampilan penyanyi undangan Firman Siagan yang menyanyikan lagu Kehilangan, Jaclyn Victor menerusi lagu Kepingan Hati dan Ezad Lazin mempersembahkan nyanyian dengan lagu Mengintai Dari Tirai Kamar.

Walau sedang bergembira, suasana konsert menjadi sayu apabila Charly menyanyikan lagu penyanyi Allahyarham Saleem yang berjudul Suci Dalam Debu sebagai tribute.

Bukan itu sahaja, Charly turut mengingati anggota-anggota ST12 yang telah pergi selamanya dan mendendangkan sebuah lagu sehingga menitiskan air mata.

Lebih menarik, Charly turut berduet dengan anaknya, Restu menerusi lagu Biarkan Jatuh Cinta dan juga diberi peluang untuk membuat persembahan secara solo.

Antara rakan artis yang turut hadir di Konsert Reunion ST12/20 Tahun Charly Berkarya ialah Datuk M. Nasir dan MK K-Clique.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Sebak! Fazley Realisasi Impian Arwah Bapa

Tak sabarnya kami nak tunggu November! Kami doakan segala urusan Datuk Fazley dan isteri dipermudahkan Allah SWT.

Hiburan Mon, 3 Dec 2018

Here’s the Full List of Winners at the 2018 Melon Music Awards

There are over 30 awards given out that night!

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Erwin Dawson Sudah Bertunang!

Erwin berpegang kuat kepada janji dan niat yang telah dilafazkan untuk mengahwini Julia cuma belum ada tarikh tetap.

Featured Mon, 15 Jun 2020
Hiburan Mon, 16 Dec 2019
Hiburan Sat, 21 Aug 2021

Penyanyi Baharu Syabil Dapat Inspirasi Menerusi Lagu Justin Bieber

Muncul dengan single berjudul L.O.V.E, penyanyi baharu, Syabil menjelaskan idea lagu terbabit terinspirasi daripada lagu penyanyi antarabangsa terkenal, Justin Bieber. Bagi pemilik nama Syabil Zulkufli ini, lagu cinta yang sering ditampilkan Bieber cukup jujur dan

Featured Fri, 3 Feb 2023

| Live TV