Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Del14 November 13, 2019 @ 10:56pm

Konsert The Legend 40 Tahun Rosli Mohalim Bakal Mengubat Rindu Peminat Sweet Charity

Pemain gitar utama kumpulan rock lagenda, Sweet Charity, Rosli Mohalim bukanlah nama yang asing dalam industri muzik tanahair.

Pemilik nama asal Rosli Bin Dollah yang berasal dari Singapura ini telah berkecimpung di dalam industri muzik lebih dari 40 tahun dan terbabit dalam pembikinan 10 buah album di antaranya ‘Sweet Charity’ (1979), ‘Sejuta Wajah’ (1981), Koleksi Terbaik Wings/Sweet Charity (1988) dan 4 konsert mega. 

Bagi mengenang jasa dan sumbangannya dalam industri seni tanah air, Semangat Zaman Muzik dengan sokongan Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA) akan menganjurkan Konsert The Legend 40 Tahun Rosli Mohalim pada 29 November jam 9 malam sebagai tanda penghargaan atas segala usaha dan bakat yang dicurahkan selama ini. 

Bertempat di Panggung Asia, Gombak, Selangor, konsert berdurasi selama dua jam ini akan memberi peluang kepada peminat-peminat Rosli Mohalim mendengar petikan gitar yang akan dipersembahkan oleh pemain gitar tersohor ini. 

Konsert ini turut dijayakan oleh tujuh orang penyanyi tempatan dan antaranya ialah Zamani, Ameng Spring, Yabang Khalifah, Ammy Fara, Yazz Abdullah, Zetty Rashid dan penampilan khas penyanyi jemputan, Bob Sentuhan Busker yang terkenal dengan persembahan jalanan di sekitar Bukit Bintang, Kuala Lumpur. 

Peminat-peminat yang rindu dengan lagu-lagu seperti Teratai, Sejuta Wajah, Mawar Merah dan Kamelia tentu tidak sabar menunggu konsert ini nanti di mana 12 lagu ciptaan Rosli Mohalim akan dimainkan dan empat lagu baharu akan dilancarkan di hadapan peminat.  

Bekas penyanyi kumpulan Slam, Zamani akan menyanyikan lagu Aku Ingin Berkata dan Sejuta Wajah pada malam itu dan bukan lagu-lagu popular kumpulan Slam seperti kebiasaannya. 

Empat lagu baharu iaitu Ingkar dan Racun akan dinyanyikan oleh Yazz Abdullah manakala lagu Hilang Gelap dan Negar Tercinta akan dinyanyikan oleh Bob. Rosli juga bakal mempersembahkan lagu ‘Burn’ dari kumpulan antarabangsa Deep Purple untuk menghiburkan peminat muzik rock tanahair. 

Yang paling best sekali adalah usaha dan initiatif dari pihak penganjur yang berbesar hati untuk memberi sumbangan kepada bekas wartawan hiburan Utusan Malaysia dan Kosmo yang menghadapi kemelut akibat penutupan syarikat Utusan baru-baru ini. Sumbangan akan dibuat melalui jualan tiket Konsert Lagenda 40 Tahun Rosli Mohalim dan melalui Tabung Khas IRAMA.  Jadi apa tunggu lagi? Marilah berhibur sambil beramal!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

‘ Saya Ada Angin Juga, Saya Minta Maaf’ – DS Vida

Masa tu saya geram jadi itulah yang ‘tertubik’. Saya ada angin juga. Saya minta maaf…

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

“Sikit Lagi Saya Kena Sabar,” – Ziana Zain

Saya yakin semua akan ada pengakhiran yang baik. Dalam masa sama, saya berharap pihak sana bertanggungjawab menyempurnakan prosiding ini demi meneruskan kehidupan.

Trending Hari Ini Tue, 4 Aug 2020

Jom Semak Penyata Bantuan Prihatin Elektrik Di Aplikasi myTNB !

Seperti yang kita sedia tahu,kerajaan telah menawarkan Bantuan Prihatin Elektrik (BPE) yang bertujuan meringankan beban pengguna domestik sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lalu. Kesemua pelanggan domestik Tenaga Nasional Berhad (TNB) akan menikmati penggunaan elektrik percuma […]

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Lagu Bebas Gimik, Aishah Percaya ‘Malar’ Ada Magis Tersendiri

Akui Aishah, sesebuah lagu tidak memerlukan gimik berlebihan sekiranya ia kuat untuk menarik minat pendengar. Betul juga kan?

Fab Foodies! Wed, 13 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Kek Vanilla Oren

Chef Imelda Harris berkongsi resepi bagaimana menghasilkan kek gebu berperisa oren untuk dihidangkan buat tetamu di pagi Syawal nanti, cuba tau!

Hiburan Sun, 21 Apr 2019

摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑:这是世上最好听的声音

「音乐教父」罗大佑暌违六年再踏上大马舞台,摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑满足甜喊 “这是世上最好听的声音。”

Events Tue, 13 Aug 2019

Selepas Sabah, Ujibakat Mentor Milenia Kini Di Kuala Lumpur!

Korang yang confident boleh menyanyi dan mempunyai bakat tu, bolehlah datang ke sesi ujibakat Mentor Milenia nanti!

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

《光》唱丰收!横扫「马来西亚电影节」4奖

《光》唱丰收!横扫「马来西亚电影节」4奖项,为中文电影增光。

Hiburan Sat, 14 Apr 2018

Tak Kecewa Langsung, Hubungan Kami Dah Berakhir – Zul Ariffin

Kecewa? Tidak. Kalau melihat orang ‘berselfie’ dengan gembira kira-kira 20 meter dari jenazah ibu tanpa rasa sensitif, inikah orang yang layak dibuat pasangan hidup?

| Live TV