Hiburan By: Del14 November 13, 2019 @ 10:56pm

Konsert The Legend 40 Tahun Rosli Mohalim Bakal Mengubat Rindu Peminat Sweet Charity

Pemain gitar utama kumpulan rock lagenda, Sweet Charity, Rosli Mohalim bukanlah nama yang asing dalam industri muzik tanahair.

Pemilik nama asal Rosli Bin Dollah yang berasal dari Singapura ini telah berkecimpung di dalam industri muzik lebih dari 40 tahun dan terbabit dalam pembikinan 10 buah album di antaranya ‘Sweet Charity’ (1979), ‘Sejuta Wajah’ (1981), Koleksi Terbaik Wings/Sweet Charity (1988) dan 4 konsert mega. 

Bagi mengenang jasa dan sumbangannya dalam industri seni tanah air, Semangat Zaman Muzik dengan sokongan Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA) akan menganjurkan Konsert The Legend 40 Tahun Rosli Mohalim pada 29 November jam 9 malam sebagai tanda penghargaan atas segala usaha dan bakat yang dicurahkan selama ini. 

Bertempat di Panggung Asia, Gombak, Selangor, konsert berdurasi selama dua jam ini akan memberi peluang kepada peminat-peminat Rosli Mohalim mendengar petikan gitar yang akan dipersembahkan oleh pemain gitar tersohor ini. 

Konsert ini turut dijayakan oleh tujuh orang penyanyi tempatan dan antaranya ialah Zamani, Ameng Spring, Yabang Khalifah, Ammy Fara, Yazz Abdullah, Zetty Rashid dan penampilan khas penyanyi jemputan, Bob Sentuhan Busker yang terkenal dengan persembahan jalanan di sekitar Bukit Bintang, Kuala Lumpur. 

Peminat-peminat yang rindu dengan lagu-lagu seperti Teratai, Sejuta Wajah, Mawar Merah dan Kamelia tentu tidak sabar menunggu konsert ini nanti di mana 12 lagu ciptaan Rosli Mohalim akan dimainkan dan empat lagu baharu akan dilancarkan di hadapan peminat.  

Bekas penyanyi kumpulan Slam, Zamani akan menyanyikan lagu Aku Ingin Berkata dan Sejuta Wajah pada malam itu dan bukan lagu-lagu popular kumpulan Slam seperti kebiasaannya. 

Empat lagu baharu iaitu Ingkar dan Racun akan dinyanyikan oleh Yazz Abdullah manakala lagu Hilang Gelap dan Negar Tercinta akan dinyanyikan oleh Bob. Rosli juga bakal mempersembahkan lagu ‘Burn’ dari kumpulan antarabangsa Deep Purple untuk menghiburkan peminat muzik rock tanahair. 

Yang paling best sekali adalah usaha dan initiatif dari pihak penganjur yang berbesar hati untuk memberi sumbangan kepada bekas wartawan hiburan Utusan Malaysia dan Kosmo yang menghadapi kemelut akibat penutupan syarikat Utusan baru-baru ini. Sumbangan akan dibuat melalui jualan tiket Konsert Lagenda 40 Tahun Rosli Mohalim dan melalui Tabung Khas IRAMA.  Jadi apa tunggu lagi? Marilah berhibur sambil beramal!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 18 Aug 2018

Hadiah Untuk Seorang Biduan…

Bantuan yang diberikan itu amat melegakan kami sekeluarga kerana perpindahan tersebut dapat mengurangkan banyak kos perbelanjaan sewa yang cukup tinggi untuk kediaman sebelum ini.

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Percaturan Ismail Izzani Menjadi?

Semoga Ismail Izzani terus sukses!

Hiburan Sun, 5 Jan 2020
Hiburan Wed, 6 Mar 2019
Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Isu Muflis, Elfira Loy Difitnah?

Hidup ni kena sentiasa berpada-pada kerana ujian tidak pernah hadir pada saat kita diduga. Kadang ia hadir untuk mengajar kita kadang ia hadir untuk menaikkan darjat kita disisi-Nya.

Hiburan Thu, 10 Oct 2019
Hiburan Tue, 13 Oct 2020

“Dekat Di Hati Saya Kerana…” – Achey & Nabil Sumbang RM15,000 Bantu Kajian Barah Payudara

Dua pelawak popular, Achey dari kumpulan Bocey dan Nabil Ahmad memberikan sumbangan kepada Makmal Penyelidikan Kanser Universiti Putra Malaysia (UPM)- Majlis Kanser Nasional (MAKNA) (CANRES). Sumbangan sebanyak RM15,000 itu diberikan bersempena Bulan Kesedaran Kanser Payudara […]

Hiburan Thu, 6 Dec 2018

Hanya Mimpi Beri Inspirasi Buat Caliph Buskers

Selamat mendengar lagu Hanya Mimpi

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Ain Edruce Dah Bertunang?

Baru-baru ini, gambar selebriti tinggi lampai dalam busana perkahwinan mula viral di laman sosial.

| Live TV