Hiburan By: Padin November 8, 2021 @ 2:21pm

Lagu Cinta Kita 3: Ajai & Mas Idayu Beri Peluang Kedua, 5 Pasangan Mara Ke Peringkat Seterusnya… Jom Recap Episod 2!

Episod kedua program Lagu Cinta Kita 3 (LCK3) berlangsung pada malam tadi dan ia menyaksikan persaingan antara lima pasangan iaitu Malhamka & Yuveena, Syafeek & Zazo, Achik & Maria, Norman & Hazreen serta Pasya & Puteri.

Dihoskan oleh Kamal Adli dan Ain Edruce, program LCK3 ini dihangatkan dengan kehadiran dua juri sensasi, Mas Idayu dan Ajai.

Persembahan tiga pasangan LCK3 disukai oleh juri sehingga pentas mereka bercantum manakala dua pasangan lagi tidak menunjukkan prestasi yang baik.

Jom kita recap apa yang berlaku di episod kedua LCK3:

Malhamka & Yuveena

Membawakan lagu Cinta Luar Biasa nyanyian asal Andmesh, keserasian antara mereka berdua terserlah biarpun baru pertama kali bertentang mata!

Mas Idayu: Lagu ini sebenarnya masuk dengan both of you. Chemistry untuk lagu ini membuatkan saya memberikan peluang.

Ajai: Saya hampir tak nak tekan, sebab first note salah. Tapi, keserasian dan nada duet tu kena, feeling tu sampai.

Syafeek & Zazo

Tampil dengan kelainan, Syafeek dan Zazo memilih lagu pop tradisional nyanyian asal Wany Hasrita berjudul Canggung. Namun begitu, tuah tak menyebelahi mereka kerana hanya Mas Idayu sahaja hanya memberikan respons positif terhadap persembahan tersebut.

Mas Idayu: Saya suka dengan lagu ini, cara mereka sampaikan, walaupun tidak sempurna, ia menarik perhatian saya. Untuk keseluruhan, saya senang dengan persembahan kamu berdua.

Ajai: Apa yang tak best, Zazo starting je pun dah salah, tempo berterabur.

Achik & Maria

Pasangan ini membawakan lagu Risalah Hati nyanyian asal kumpulan popular Indonesia, Dewa 19 dan persembahan mereka berjaya membuatkan pentas mereka bercantum.

Mas Idayu: Achik ada tone suara yang gemersik, saya suka. Persembahan tak perfect, saya memberikan peluang dan ingin mendengar persembahan yang seterusnya.

Ajai: Lagu ini bukan senang orang nak bawakan. Saya suka tone yang tak stereotype seperti yang ditonjolkan oleh kamu berdua. Suara garau Maria ada ‘feeling’, itu ada pada Maria. Achik pula ada range yang besar.

Norman & Hazreen

Pasangan ini berani membawakan lagu Gundah nyanyian asal Ernie Zakri. Namun begitu, kelainan yang cuba ditampilkan tidak menarik hati juri kerana pentas mereka tidak bercantum.

Mas Idayu: Norman nampak struggle sangat menyanyikan lagu ini. Coach dah ajar yang betul, tapi awak buat salah. Nampak masih belum serasi.

Ajai: Nervous sangat mereka berdua ni nyanyi. Bila takut, semua benda keluar. Perasaan itu tak ikhlas, ada kesumbangan sikit dan shaky. Ketakutan mengatasi segalanya.

Pasya & Puteri

Membawakan lagu Dealova nyanyian Once, keserasian antara Pasya dan Puteri begitu menyerlah dan membuatkan kedua-dua juri tidak teragak-agak untuk mencantumkan pentas mereka.

Mas Idayu: Hati saya tenang dengar kamu berdua nyanyi. Bagus, sampai saya tak ada komen.

Ajai: Bila saya boleh nyanyi sekali, maknanya tak ada benda yang merungsingkan saya. Bila berduet, ia tidak senang. Nasib baik mummy suka.

ARTIKEL BERKAITAN: Lagu Cinta Kita 3: Tak Nampak Chemistry, 2 Couple Tersingkir… Jom Recap Episod 1!

Di akhir episod, Ajai dan Mas Idayu bersepakat memberikan peluang kedua terhadap Syafeek dan Zazo serta Norman dan Hazreen untuk bersaing di peringkat seterusnya.

Jangan lupa untuk teruskan sokongan anda dalam Lagu Cinta Kita 3 setiap hari Ahad, jam 9 malam hanya di TV3 dan ia juga boleh distrim live HD di www.tonton.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 26 Apr 2021

Senarai 79 Buah Sekolah Di Selangor Diarahkan Tutup 2 Hari Akibat COVID-19

Susulan jangkitan Covid-19 yang dilaporkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) semalam, sebanyak 79 buah sekolah di Selangor diarahkan tutup hari ini selama 2 hari. Menerusi pekeliling Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Selangor yang tular itu, ia membabitkan […]

Featured Mon, 8 May 2023
Trending Thu, 2 Sep 2021

Sebanyak RM99.4 Bilion Dikreditkan Kepada Pencarum i-Lestari, i-Sinar & i-Citra

Setakat 19 Ogos, pengeluaran kumulatif i-Citra yang diluluskan adalah sebanyak RM20.2 bilion!

Hiburan Wed, 20 Jun 2018

Penat Kerja Kot… Elvina Kongsi Detik Cemas!

Kejadian berlaku ketika masih berpuasa. Memang saya risau memandangkan ini pengalaman pertama saya hamil.

Featured Wed, 3 May 2023
Trending Sat, 31 Mar 2018

Amal Leman Baton Selama 4 Hari, Hilangkan Batuk & Selesema Bayi

Lemon baton insyallah dapat membantu bayi yang sedang selesema dan batuk. Ingat amalkan 4 hari insyallah.

error: Content is protected !!