Hiburan By: SGMS Faida July 6, 2018 @ 9:54am

Lagu “Police Entry” Tuju Untuk Lelaki Penipu?

Setahun tanpa single terbaru, akhirnya penyanyi Elizabeth Tan atau lebih mesra dipanggil Lizzy muncul dengan buah tangan terbaru!

Tajuknya mungkin mengingatkan korang ketika zaman kanak-kanak. Mesti korang pernah main permainan kejar mengejar dulu kan?

Single bertajuk “Police Entry” ini merupakan single pertama sejak bernaung di bawah syarikat rakaman Warner Music Malaysia.

Apa yang menarik tentang “Police Entry”, liriknya cukup mudah untuk ‘ditangkap’ dan iramanya yang catchy pasti membuatkan korang nak menari bila mendengarnya.

Menurut composer lagu ini, Hael Husaini, pendengar masa kini lebih tertarik dengan lagu yang menangkap halwa telinga. Atas sebab itu lagu ini dihasilkan dengan melodi dan lirik lagu permainan tersebut

“ Lagu ini mudah untuk diingati dan bakal menjadi siulan ramai,” katanya.

Dalam pada itu, Lizzy gembira dapat bekerjasama dengan dua composer meningkat naik tanah air ini.

“ Pengalaman yang unik! Mereka kreatif dan penuh idea, saya sangat berpuas hati dengan hasil akhir.

“ Saya sendiri cukup teruja menanti reaksi peminat. Saya berharap single ini dapat diterima baik oleh peminat muzik tanah air,” katanya di sidang media pelancaran “Police Entry” yang berlangsung di Saro Lounge, Pavilion, Kuala Lumpur, hari ini.

Ketika ditanya mengenai lirik lagu ini, Lizzy menjelaskan lagu ini mengenai kekasih yang menipu pasangannya di mana lelaki itu akhirnya kantoi

“ Lagu ini kisah benar. Saya pernah beberapa kali ‘tangkap’ bekas kekasih yang cuba menipu. Rasanya jelas sekali lagu ini ditujukan untuk siapa,” katanya sambil ketawa.

Terdahulu, penyanyi ini pernah bercinta dengan seorang ahli perniagaan dan hubungan mereka putus di tengah jalan angkara orang ketiga.  

Good Luck, Lizzy! Memang layan giler bila dengar “Police Entry” ini. Korang dah boleh request lagu ini di stesen radio bermula hari ini ya. Klip video single “ Police Entry” juga mula dimuat naik di Youtube, malam ini. Enjoy! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 12 Mar 2019

DFKL Cari Pakej, Pengarah Nur Setuju Dengan Kenyataan A Aida?

Bayangkan kalau abam letak Siti Kasim sebagai heroin, korang sanggup setia tengok sampai episod 15 tak?

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

Alif Satar Buang Karakter Lelaki Romantik Demi PIA?

Asyik bawa karakter lelaki romantik je, Alif Satar nekad keluar zon selesa.

Featured Fri, 28 Jan 2022

Bekas Pengetua Maahad Tahfiz Terlibat 15 Pertuduhan Gangguan Seksual

Ya Allah, teruknya perangai! Ni patut kena rejam ni….

Hiburan Tue, 6 Aug 2019

E! News Digs Indonesian Singer-Songwriter Tulus’ Secrets to Staying Primed

Another week, another hot episode from E! News! And just like how they on do every Monday, E! News is bringing you the latest news in fashion and beauty. In this week’s episode, an Indonesian

Hiburan Fri, 19 Jul 2019
Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Bakal Dapat Anak Ketiga, HaHa Running Man Nak Berubah?

Lepas Ha Dream dan Ha Soul, agaknya apa nama anak ketiga HaHa ni ya?

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

‘If We Are Getting Old’, Hadiah Shila Untuk Suami

Lebih menarik, majlis resepsi ini turut memberi kejutan buat Shila dengan persembahan oleh kumpulan Ruffedge yang menyanyikan lagu Bila Rindu buat pasangan pengantin!

Trending Hari Ini Fri, 24 Apr 2020
Hiburan Sat, 2 Feb 2019

‘Tak Sabar Tengok Persembahan Kawan Baik’- Wany Hasrita Bakal Hadir Ke AJL 33

Sudah tentu saya akan hadir pada malam esok memandangkan rata-rata finalis yang membuat persembahan adalah teman baik saya.

| Live TV