Hiburan By: SGMS Faida July 6, 2018 @ 9:54am

Lagu “Police Entry” Tuju Untuk Lelaki Penipu?

Setahun tanpa single terbaru, akhirnya penyanyi Elizabeth Tan atau lebih mesra dipanggil Lizzy muncul dengan buah tangan terbaru!

Tajuknya mungkin mengingatkan korang ketika zaman kanak-kanak. Mesti korang pernah main permainan kejar mengejar dulu kan?

Single bertajuk “Police Entry” ini merupakan single pertama sejak bernaung di bawah syarikat rakaman Warner Music Malaysia.

Apa yang menarik tentang “Police Entry”, liriknya cukup mudah untuk ‘ditangkap’ dan iramanya yang catchy pasti membuatkan korang nak menari bila mendengarnya.

Menurut composer lagu ini, Hael Husaini, pendengar masa kini lebih tertarik dengan lagu yang menangkap halwa telinga. Atas sebab itu lagu ini dihasilkan dengan melodi dan lirik lagu permainan tersebut

“ Lagu ini mudah untuk diingati dan bakal menjadi siulan ramai,” katanya.

Dalam pada itu, Lizzy gembira dapat bekerjasama dengan dua composer meningkat naik tanah air ini.

“ Pengalaman yang unik! Mereka kreatif dan penuh idea, saya sangat berpuas hati dengan hasil akhir.

“ Saya sendiri cukup teruja menanti reaksi peminat. Saya berharap single ini dapat diterima baik oleh peminat muzik tanah air,” katanya di sidang media pelancaran “Police Entry” yang berlangsung di Saro Lounge, Pavilion, Kuala Lumpur, hari ini.

Ketika ditanya mengenai lirik lagu ini, Lizzy menjelaskan lagu ini mengenai kekasih yang menipu pasangannya di mana lelaki itu akhirnya kantoi

“ Lagu ini kisah benar. Saya pernah beberapa kali ‘tangkap’ bekas kekasih yang cuba menipu. Rasanya jelas sekali lagu ini ditujukan untuk siapa,” katanya sambil ketawa.

Terdahulu, penyanyi ini pernah bercinta dengan seorang ahli perniagaan dan hubungan mereka putus di tengah jalan angkara orang ketiga.  

Good Luck, Lizzy! Memang layan giler bila dengar “Police Entry” ini. Korang dah boleh request lagu ini di stesen radio bermula hari ini ya. Klip video single “ Police Entry” juga mula dimuat naik di Youtube, malam ini. Enjoy! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Hiburan Fri, 3 May 2019

Asmidar Putus Asa Sebagai Penyanyi?

Saya menjadikan teman seperjuangan, Ernie Zakri sebagai sumber inspirasi. Kami pernah melalui pengalaman hampir sama, tetapi dia tidak pernah patah semangat.

Hiburan Fri, 13 Apr 2018

Peristiwa Hitam Masih Menghantui Nina Iskandar

Dia tidak mahu meletakkan sebarang status terhadap hubungan tersebut. Mungkin peristiwa lepas masih menyebabkan Nina trauma untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius.

Trending Mon, 15 Jun 2020
Hiburan Mon, 16 Dec 2019

Dah Bernikah Rupanya…

Tahniah Vanessa Angel!

Hiburan Sat, 5 Jan 2019

林美芬《非常完美》牵手失败!意外受到国外网友称赞

林美芬上《非常完美》牵手失败,才艺表演及自身故事受到来自多国的粉丝称赞,更表示为马来西亚女性感到骄傲。

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

Bahagia Bergelar Isteri, Raja Ilya Sarankan Peminat Kahwin Bila…

Haaa dengar tu, bagi si bujang, berkahwinlah bila…

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Andi Bernadee,Ismail Izzani Gabung Suara Dalam ‘Hello’

Andi dan Ismail bakal memanaskan lagi industri muzik tempatan dengan kolaborasi yang paling dinantikan tahun ini menerusi lagu duet berjudul “Hello”.

Hiburan Sun, 31 Dec 2017

大马资深演员傅志坚癌症病逝

大马资深演员傅志坚(坚叔)12月31日因癌症去世,享年59岁。

| Live TV