Hiburan By: Salma Syahbuddin August 1, 2019 @ 3:39pm

Lamanya Najwa Latif ‘Peram’ Lagu?

Hampir 8 tahun dalam industri hiburan tanah air, Najwa Latif kembali lagi dengan single terbaharu berjudul KLIA atau (Kau Lupa Itu Aku) yang baru sahaja di lancarkan pada 31 Julai yang lalu.

Najwa yang baru menamatkan pengajian sarjana dalam bidang perkhususan Bahasa Inggeris di Universiti Malaya, turut menyusun langkah seterusnya untuk melancarkan lagu ini yang akan di muatkan di dalam album keduanya nanti. 

Menurut Najwa, dia masih yakin dengan strategi mempromosi lagu melalui laman media sosial menjadi satu cara penting syarikat rakamannya NAR Records Sdn Bhd yang kini mempunya artis-artis seperti Khai Bahar dan iamneeta.

Tambahnya lagi, lagu ini dicipta 8 tahun lalu dan antara lagu terawal ciptaan beliau selain lagu popular Najwa berjudul “Cinta Muka Buku”. Tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi namun, Najwa berharap agar lagu ini dapat menjadi inspirasi kepada peminat dan pencinta muzik tanah air.

Lagu yang dicipta oleh Najwa Latif dan liriknya pula ditulis oleh kakak beliau sendiri, Ika Latif. Bergenre pop dan catchy, lagu ini juga diinspirasikan berdasarkan kisah cinta orang sekeliling mereka.

Wah! Walaupun lagu ini baru sahaja dimuat naik pada 31 Julai lalu, lagu Kau Lupa Itu Aku telahpun menduduki nombor 13 trending!

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 18 Jun 2018

Meriahnya! Rumah Nenek Lofa Jadi Tumpuan

Kebiasaannya, kami menyediakan khemah untuk sanak-saudara dan peminat yang datang beraya. Hari raya kedua dan ketiga pun rumah nenek masih penuh dengan tetamu.

Hiburan Tue, 20 Feb 2018

蔡依林感染病毒 米兰行程全取消

歌手蔡依林日前才受邀至中国春晚表演,当晚一连表演了多首唱跳歌曲,结束工作的她返乡过年,却在传出中标急性肠胃炎,目前人在医院治疗。

Hiburan Mon, 6 May 2019

Mira Filzah Pasang Niat Khatam Al-Quran Ramadan Ini

Alhamdulillah. Semoga urusan Mira untuk khatam bakal dipermudahkan…

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Hati Linda Nanuwil Sudah Dicuri?

Selepas lama menghilang, penyanyi yang lahir menerusi sebuah program realiti televisyen sekitar 15 tahun lalu kini mahu membuat kemunculan semula.

Fab Foodies! Wed, 6 Mar 2019

Buat Foodie Lovers, Kenali 5 Chef Instafemes Ini

Kalau korang nak tahu, akaun Instagram ini merupakan antara akaun Instagram masakan yang paling best, ini terbukti dengan para pengikut mencecah 1 juta. Jom, kita layan!

Hiburan Sun, 8 Dec 2019
Hiburan Wed, 7 Aug 2019

李幸倪 816 回马公开举办《浮世绘》专辑发布会!

「实力小天后」Gin李幸倪8月16日回马举办,《浮世绘》专辑公开发布会!

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

Will Pan Becomes Timberland’s Brand Ambassador in Support of Environmental Sustainability

Will hopes that his fans and everyone else will be more aware of the current environment issues and take steps towards curbing it.

Events Wed, 13 Mar 2019

《活力加油站》工作坊圆满落幕!超过200名女王赴约

《活力加油站》工作坊圆满落幕!主持人Desmond郑瑞钥、吴维彬和Jan秦雯彬与超过200名女王赴约。

Hiburan Sat, 23 Jun 2018

Dulu Depan Kamera, Sekarang Belakang Pula

Bakat baharu ini akan ditampilkan dalam pelbagai program yang bakal diterbitkan menerusi syarikat produksinya, Nabil Production.

| Live TV