Hiburan By: SGMS Faida August 21, 2019 @ 3:42pm

Lepas ‘Bobo Di Mana’, Aliff Syukri Keluar ‘Cowok Baru’ Pula!

Daripada sekadar hobi yang gemar menyanyi di laman sosial Instagram rasminya @aliffsyukriterlajaklaris, kini hobinya bertukar menjadi realiti iaitu layak bergelar sebagai seorang penyanyi kerana telah menghasilkan beberapa buah lagu yang menjadi siulan ramai serta trending di YouTube seperti lagu Abang Nak Tegur’, ‘Bobo Di Mana’, Agama Kedamaian, dan ‘Jom Raya’. Kini Dato’ Sri Aliff Syukri kembali tambil lebih berani dengan lagu Cowok Baru. Setiap lagu yang dihasilkan adalah sepenuhnya daripada Dato’ Sri Aliff Syukri.

Penggambaran video klip rasmi lagu ini telah dijalankan di bandaraya Jakarta, Indonesia. Lebih menarik lagi konsep video klip rasmi ini telah diarahkan sendiri oleh Dato Sri Aliff Syukri dan pasukannya.

Dato’ Sri Aliff Syukri berada di Jakarta selama seminggu dengan membawa pasukannya dari Malaysia untuk menjalani proses rakaman dan penggambaran di sini. Pelbagai kesukaran yang telah diharungi dan dihadapi sepanjang proses ini dan akhirnya lagu ini berjaya disiapkan dalam tempoh yang singkat dan ditetapkan.

Dibawah DATU Entertainment, lagu “COWOK BARU” ini turut bakal dipasarkan dan diperdengarkan ke pasaran Indonesia yang menantikan kemunculan Dato’ Sri Aliff Syukri bersama Lucinta Luna dan Upiak dengan lagu single ini.

DATU Entertainment yang sebelum ini pernah menembusi pasaran Indonesia menerusi lagu “Siti Bilang Cuti” telah menggunakan kepakaran yang ada bagi bersama menjayakan single “COWOK BARU” ini.

Selepas pelancaran lagu “COWOK BARU” ini, pihak DATU Entertainment telah membuat perancangan untuk memasarkan lagu ini sehingga ke 50 stesen radio di Indonesia dan pada masa yang sama akan mengadakan pelancaran lagu ini di Jakarta, Indonesia.

 
 
 
View this post on Instagram

siapa dah dengar plzz komen jujurr??????????Syukur alhamdulillah lagu ni dari release baru jee dah view melambung… di YouTube #cowokbaru kalau korang nak tengok fon video pergi cepat light light-light terima kasih kerana sokong yanyiaan bag dan futiring @lucintaluna dan @upiak_isil_official.. Disebabkan sambutan yang luarbiasa abang nak kasi hadiah bercutian free .. tag sebayak yg mungkin korang di ig ni… di ruangan komen di bawah yg tak zabarr tunggu lagu ni #cowokbaru ??? 2-3 org yg bertuah yg join contest paling byk tag akan memenangi percutian di @sugeh.resort selama 3 hari 2 malam secara free…… pemenang saya akan maklumkan jumaat ini… dan sy akan posting di ig sy…Jangan lupa yaaa lagu ni akan boleh didengari Di semua platform digital YouTube tv Telajak laris??? @jumaahelail @tjdntrmn @amnanazimi @_paanla @joker_irwan

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Lagu “COWOK BARU” boleh didengarkan menerusi platform Digital Streaming seperti Youtube, Spotify, Apple Music, ITune, Joox dan Kkbox bermula pada 21 Ogos 2019 serta disediakan juga muat turun nada dering menerusi syarikat-syarikat komunikasi tempatan seperti Digi, Maxis, Celcom dan UMobile.

Oleh Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 17 Jul 2018

Shahir Akui Bakal Berkahwin Dengan Erra Fazira

Kehadirannya ke rumah terbuka Erra Fazira baru-baru ini seolah-olah memberi hint kepada semua peminat tentang status perhubungan mereka.

Drama Thu, 17 Nov 2022
Hiburan Thu, 18 Apr 2019

‘ Saya Belum Sampai Tahap Jadi Ustaz’- Syafiq Kyle Harap Penonton Faham

Jangan fikir saya seperti Ustaz Adam yang imannya betul-betul kukuh…

Hiburan Fri, 14 Sep 2018

Tiada Lagi Accapan…

Accapan meninggalkan seorang isteri iaitu Yogeswari Subramaniam 53, dan 3 orang anak iatu Vikneshwaran Samynathan, 31, Dhineshwaran Samynathan, 28, dan Yhuveneshwary Samynathan, 24.

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Joe Jackson Meninggal Dunia

Wakil keluarga Jackson iaitu Carlos Reyes memberitahu Joe meninggal dunia disebabkan penyakit kanser pankreas pada tahap akhir.

Featured Thu, 29 Sep 2022
Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Wanita Cantik Ini Rupanya Vokalis Kumpulan Cokelat!

Kalau ditanya tentang muzik pilihan, saya lebih tertarik dengan akustik. Lebih tenang tetapi saya suka mencabar diri sendiri dengan mencuba benda baharu. Oleh sebab itu, saya ambil keputusan untuk sertai Cokelat,.

Featured Sun, 20 Mar 2022

“Tolong Bertanggungjawab, Motif Keluarkan ‘Footage’ Belum Disunting?” – Umie Aida Bidas Isu Adegan Panas Zul Ariffin

Menurut Umie Aida, kakaknya Erma Fatima selaku penerbit drama ini mengakui dia berasa sangat bimbang berhubung babak intim yang dimuat naik tanpa keizinannya.

Hiburan Fri, 21 Jun 2019

Bapa Liza Hanim Meninggal Dunia

Bapa penyanyi Liza Hanim, Abdul Halim Abdul Razak, 73, meninggal dunia akibat kanser di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), sebentar tadi.

| Live TV