Hiburan By: SGMS Faida August 21, 2019 @ 3:42pm

Lepas ‘Bobo Di Mana’, Aliff Syukri Keluar ‘Cowok Baru’ Pula!

Daripada sekadar hobi yang gemar menyanyi di laman sosial Instagram rasminya @aliffsyukriterlajaklaris, kini hobinya bertukar menjadi realiti iaitu layak bergelar sebagai seorang penyanyi kerana telah menghasilkan beberapa buah lagu yang menjadi siulan ramai serta trending di YouTube seperti lagu Abang Nak Tegur’, ‘Bobo Di Mana’, Agama Kedamaian, dan ‘Jom Raya’. Kini Dato’ Sri Aliff Syukri kembali tambil lebih berani dengan lagu Cowok Baru. Setiap lagu yang dihasilkan adalah sepenuhnya daripada Dato’ Sri Aliff Syukri.

Penggambaran video klip rasmi lagu ini telah dijalankan di bandaraya Jakarta, Indonesia. Lebih menarik lagi konsep video klip rasmi ini telah diarahkan sendiri oleh Dato Sri Aliff Syukri dan pasukannya.

Dato’ Sri Aliff Syukri berada di Jakarta selama seminggu dengan membawa pasukannya dari Malaysia untuk menjalani proses rakaman dan penggambaran di sini. Pelbagai kesukaran yang telah diharungi dan dihadapi sepanjang proses ini dan akhirnya lagu ini berjaya disiapkan dalam tempoh yang singkat dan ditetapkan.

Dibawah DATU Entertainment, lagu “COWOK BARU” ini turut bakal dipasarkan dan diperdengarkan ke pasaran Indonesia yang menantikan kemunculan Dato’ Sri Aliff Syukri bersama Lucinta Luna dan Upiak dengan lagu single ini.

DATU Entertainment yang sebelum ini pernah menembusi pasaran Indonesia menerusi lagu “Siti Bilang Cuti” telah menggunakan kepakaran yang ada bagi bersama menjayakan single “COWOK BARU” ini.

Selepas pelancaran lagu “COWOK BARU” ini, pihak DATU Entertainment telah membuat perancangan untuk memasarkan lagu ini sehingga ke 50 stesen radio di Indonesia dan pada masa yang sama akan mengadakan pelancaran lagu ini di Jakarta, Indonesia.

 
 
 
View this post on Instagram

siapa dah dengar plzz komen jujurr??????????Syukur alhamdulillah lagu ni dari release baru jee dah view melambung… di YouTube #cowokbaru kalau korang nak tengok fon video pergi cepat light light-light terima kasih kerana sokong yanyiaan bag dan futiring @lucintaluna dan @upiak_isil_official.. Disebabkan sambutan yang luarbiasa abang nak kasi hadiah bercutian free .. tag sebayak yg mungkin korang di ig ni… di ruangan komen di bawah yg tak zabarr tunggu lagu ni #cowokbaru ??? 2-3 org yg bertuah yg join contest paling byk tag akan memenangi percutian di @sugeh.resort selama 3 hari 2 malam secara free…… pemenang saya akan maklumkan jumaat ini… dan sy akan posting di ig sy…Jangan lupa yaaa lagu ni akan boleh didengari Di semua platform digital YouTube tv Telajak laris??? @jumaahelail @tjdntrmn @amnanazimi @_paanla @joker_irwan

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Lagu “COWOK BARU” boleh didengarkan menerusi platform Digital Streaming seperti Youtube, Spotify, Apple Music, ITune, Joox dan Kkbox bermula pada 21 Ogos 2019 serta disediakan juga muat turun nada dering menerusi syarikat-syarikat komunikasi tempatan seperti Digi, Maxis, Celcom dan UMobile.

Oleh Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 12 Aug 2019
Hiburan Wed, 16 Jan 2019

Tahniah! Bella Dally Selamat Bertunang Dengan Mr. A

Wah, yang penting kena move on dan sentiasa positif macam Bella okay!

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

黄若熙、Alycia当一日义工!福利收容所获「企业男神」倪益江资助5万马币

Ribbon黄若曦、Alycia受邀当一日义工!福利收容所获「企业男神」倪益江资助5万马币。

Hiburan Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Fri, 26 Jul 2019

Calon Isteri? Sabar Dulu…

Penyanyi yang bakal membuat persembahan di konsert Exists Reunion 28 September ini pernah mendirikan rumah tangga dengan Marshila Mustapa Kamal pada 2001, tetapi bercerai pada 2009.

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

‘Pose Hebat Tapi Hutang Liat Nak Bayar’, Aliff Syukri Sindir Siapa?

Hello, dah berhutang tu pandai-pandailah bayar balik eh…

Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Rawat Hati Terluka, Selena Pindah Keluar Dari LA?

Selepas putus cinta, Selena nekad berpindah dan mahu menjalani kehidupan lebih sederhana.

Hiburan Tue, 26 Feb 2019

Isteri Hamil Anak Ketiga, Alif Satar Impi Anak Lelaki

Yang penting isteri dan anak yang bakal lahir itu sempurna dan sihat. Doakan agar segalanya dipermudahkan,

Hiburan Thu, 25 Jan 2018

Farid Kamil Tak Mengaku Salah Ambil Dadah

Farid Kamil mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Petaling Jaya

| Live TV