Hiburan By: SGMS Faida August 21, 2019 @ 3:42pm

Lepas ‘Bobo Di Mana’, Aliff Syukri Keluar ‘Cowok Baru’ Pula!

Daripada sekadar hobi yang gemar menyanyi di laman sosial Instagram rasminya @aliffsyukriterlajaklaris, kini hobinya bertukar menjadi realiti iaitu layak bergelar sebagai seorang penyanyi kerana telah menghasilkan beberapa buah lagu yang menjadi siulan ramai serta trending di YouTube seperti lagu Abang Nak Tegur’, ‘Bobo Di Mana’, Agama Kedamaian, dan ‘Jom Raya’. Kini Dato’ Sri Aliff Syukri kembali tambil lebih berani dengan lagu Cowok Baru. Setiap lagu yang dihasilkan adalah sepenuhnya daripada Dato’ Sri Aliff Syukri.

Penggambaran video klip rasmi lagu ini telah dijalankan di bandaraya Jakarta, Indonesia. Lebih menarik lagi konsep video klip rasmi ini telah diarahkan sendiri oleh Dato Sri Aliff Syukri dan pasukannya.

Dato’ Sri Aliff Syukri berada di Jakarta selama seminggu dengan membawa pasukannya dari Malaysia untuk menjalani proses rakaman dan penggambaran di sini. Pelbagai kesukaran yang telah diharungi dan dihadapi sepanjang proses ini dan akhirnya lagu ini berjaya disiapkan dalam tempoh yang singkat dan ditetapkan.

Dibawah DATU Entertainment, lagu “COWOK BARU” ini turut bakal dipasarkan dan diperdengarkan ke pasaran Indonesia yang menantikan kemunculan Dato’ Sri Aliff Syukri bersama Lucinta Luna dan Upiak dengan lagu single ini.

DATU Entertainment yang sebelum ini pernah menembusi pasaran Indonesia menerusi lagu “Siti Bilang Cuti” telah menggunakan kepakaran yang ada bagi bersama menjayakan single “COWOK BARU” ini.

Selepas pelancaran lagu “COWOK BARU” ini, pihak DATU Entertainment telah membuat perancangan untuk memasarkan lagu ini sehingga ke 50 stesen radio di Indonesia dan pada masa yang sama akan mengadakan pelancaran lagu ini di Jakarta, Indonesia.

 
 
 
View this post on Instagram

siapa dah dengar plzz komen jujurr??????????Syukur alhamdulillah lagu ni dari release baru jee dah view melambung… di YouTube #cowokbaru kalau korang nak tengok fon video pergi cepat light light-light terima kasih kerana sokong yanyiaan bag dan futiring @lucintaluna dan @upiak_isil_official.. Disebabkan sambutan yang luarbiasa abang nak kasi hadiah bercutian free .. tag sebayak yg mungkin korang di ig ni… di ruangan komen di bawah yg tak zabarr tunggu lagu ni #cowokbaru ??? 2-3 org yg bertuah yg join contest paling byk tag akan memenangi percutian di @sugeh.resort selama 3 hari 2 malam secara free…… pemenang saya akan maklumkan jumaat ini… dan sy akan posting di ig sy…Jangan lupa yaaa lagu ni akan boleh didengari Di semua platform digital YouTube tv Telajak laris??? @jumaahelail @tjdntrmn @amnanazimi @_paanla @joker_irwan

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Lagu “COWOK BARU” boleh didengarkan menerusi platform Digital Streaming seperti Youtube, Spotify, Apple Music, ITune, Joox dan Kkbox bermula pada 21 Ogos 2019 serta disediakan juga muat turun nada dering menerusi syarikat-syarikat komunikasi tempatan seperti Digi, Maxis, Celcom dan UMobile.

Oleh Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 11 Mar 2019

Co-labs Coworking Sebarkan Kasih Sayang Sempena Meraikan Hari Wanita!

Jom lawat ruang kerja ni untuk pengalaman bekerja yang produktif dan bersemangat!

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Asalkan Sihat, Izreen Azminda Idam Anak Perempuan

Tahniah Izreen dan Ude…semoga hajat miliki zuriat perempuan dimakbulkan segera!

Hiburan Thu, 30 May 2019
Hiburan Sun, 15 Apr 2018

Kenapa Bapa Lega Zahirah Putus Cinta?

Tambah Zainol, “ Apa boleh dikatakan, Zul hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Dia sudah tahu saya tak restu, kenapa nak teruskan juga. Macam saya katakan, nak berkawan tidak ada masalah, tapi bukan bercinta atau ke fasa seterusnya.

Hiburan Thu, 7 Nov 2019

Masih Menjalani Rawatan, Remy Ishak Terus Istiqomah

Doakan Remy kembali pulih seperti biasa.

Hiburan Thu, 11 Jan 2018

Tak Bayar Bil Elektrik 5 Bulan?

Mereka sekeluarga tidur bertemankan lilin tetapi ini adalah satu pengalaman kata Hanis

Hiburan Thu, 24 May 2018

Kenapa Zizi Kirana Digelar Bodoh Dan Munafik?

Namun, beliau nampaknya tidak mudah melatah apabila Zizi sendiri memohon agar mendoakan yang baik-baik buat dirinya danmeinta agar netizen berhenti menggelar dirinya munafik.

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

This Female K-POP Idol Actually Wants to GAIN Weight!

She said she’s 50kgs but wants to gain more.

Hiburan Mon, 17 Jun 2019

Tahniah! Fitri Haris Kini Bergelar Doktor Falsafah

Empat tahun bertungkus lumus menyiapkan pengajian peringkat Doktor Falsafah (PhD), penyanyi nasyid, Fitri Haris, akhirnya berjaya pada sesi Viva Voce yang akhirnya membawa kepada gelaran Doktor Falsafah.

| Live TV