Hiburan By: Aisyah Badrul March 18, 2020 @ 5:21pm

Lepas Dua Tahun Jadi Duda ‘Hot’, Rashidi Ishak Cari Jodoh Di Tinder?

SELEPAS berpisah dengan aktor Vanidah Imran pada Ogos 2018 yang lalu, ramai peminat Rashidi Ishak mula mempersoalkan bilakah pelakon kacak ini akan manamatkan zaman dudanya. Menurut pelakon yang terkenal dengan watak Abu menerusi drama Kampung People ini, dia tidak mempunyai hasrat untuk mencari pasangan hidup dalam masa  terdekat. 

Namun menerusi sebuah rancangan hiburan televisyen tempatan baru-baru ini, jejaka yang berusia 47 tahun ini ada mengatakan bahawa dia tidak menolak untuk mengenali mana-mana wanita pada waktu ini. Malah, Rashidi juga mengakui dirinya pernah keluar mengenali seseorang  (date) sepanjang tempoh menjadi seorang duda.  

Jelasnya, mencari pasangan hidup bukanlah kepentingan buatnya pada masa ini. Namun dia tidak mempunyai kenalan yang ramai jadi tidak ada salahnya jika dia mengenali orang baru untuk meramaikan kenalan. 

“Keluar date kenal-kenal tu ada la. Perkara ini bagus sebenarnya apabila kita boleh mengenali seseorang yang baru (stranger) namun pertemuan ini bukanlah satu pertemuan yang romantik,” ujarnya menerusi rancangan hiburan tersebut. 

Terdahulu, duda kepada dua orang anak ini pernah memuatnaik sekeping foto berkenaan dengan aplikasi mencari pasangan, Tinder di laman Twitternya. Tindakan pelakon kacak ini ternyata menimbul persoalan orang ramai benarkah dirinya sedang mencari jodoh dengan menggunakan aplikasi tersebut. 

Rashidi Ishak pernah mendirikan rumahtangga bersama Vanidah Imran pada tahun 2000. Menerusi perkahwinan tersebut, mereka telah dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Mikhail Aimran dan Maryam Rasyika. Namun perkahwinan pasangan ini hanya bertahan selama 18 tahun sahaja apabila mereka disahkan bercerai dua tahun yang lalu. 

Boleh tahan ye Rashidi Ishak berjinak-jinak guna aplikasi Tinder. Agak-agak berapa ramai wanita yang swipe right  untuk duda hot ni di Tinder? Hiks! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 3 Mar 2019

Hazama Terkejut Dapat Watak ‘Aneh’ Dalam Filem Tiada Tajuk

Pada awalnya memang sukar tetapi Mawi sebagai pengarah, dia banyak membantu.

Hiburan Mon, 28 Jan 2019

‘Hello, Boleh Saya Bantu?’ -Zaaim Rindu Kerja Kedai Fast Food

Wah…seronok lah pelanggan bila pesanan diambil daripada sang Juara pula tu!

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

TAK PERNAH KISAH PUN VIDEO MUZIK ABANG NAK TEGUR TAK LAKU – SAJAT

Setelah melihat dan mendengar sendiri lagu tersebut, ternyata benarlah dakwaan bahawa suara Sajat menjadi punca video muzik ini lantas menerima kutukan dan dislikes daripada netizen

Hiburan Sun, 27 Jan 2019

Harus Tonton! Ruffedge Sanggup Crash Wedding Demi Muzik Video ‘Seperti Mereka’

Video muzik rasmi ‘Seperti Mereka’ boleh ditonton di saluran Youtube Warner Music Malaysia bermula 22 Januari 2019.

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

Duduk Dengan 340,000 Ekor Lebah, Shuib Berjaya Sahut Cabaran ‘Bee Man’

Rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan kagum dengan keberanian suami kepada penyanyi Siti Sarah itu. 

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih […]

Hiburan Wed, 24 Jan 2018

“LETTER TO MY HUSBAND” SURAT FASHA UNTUK SUAMI CURI PERHATIAN

Surat tersebut merupakan luahan hati pelakon cantik, Fasha Sandha untuk bakal suaminya. Siapakah bakal suami beliau?

Hiburan Wed, 14 Aug 2019
Hiburan Thu, 29 Nov 2018

Terbaik! Kempen Gerakan Siti Nurhaliza Bantu Ringankan Beban Pesakit Jantung

Terbaiklah Tok Ti! Semoga produk SimplySiti terus mendapat sokongan pembeli di luar sana. Sambil membeli boleh kita menderma sekali…

Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Heroin Winter Sonata, Choi Ji Woo Bakal Timang Cahaya Mata Pertama!

Lama tak nampak kemunculan Ji Woo di kaca tv kan?

| Live TV