Hiburan By: SGMS Faida February 12, 2019 @ 1:52pm

‘Lepaskan Syarikat Bukan Sebab Selisih Faham’- Dafi

Penyanyi Dafi mengumumkan tidak lagi bergelar rakan kongsi di dalam syarikat pengurusan LOL Entertainment sejak akhir tahun lalu.

Pelantun lagu popular Bila Terasa Rindu ini memaklumkan keputusannya tidak dipengaruhi sesiapa dan dibuat atas kehendak sendiri.

“ Keputusan mengundurkan diri bukan disebabkan perselisihan faham atau sebagainya. Saya dan Afeeq baik-baik sahaja malah kerjaya saya juga masih diuruskan oleh LOL.

“ Keputusan dibuat selepas mengambil kira beberapa faktor antaranya sudah terlalu lama membuat benda yang sama. Saya mahu mencari pengalaman dan mencuba sesuatu yang baru,” katanya.

Dafi atau nama sebenarnya Gadaffi Ismail Sabri memaklumkan dia mahu menceburi bidang perniagaan yang tidak berkait dengan dunia hiburan.

” Disebabkan itu saya mahu fokus kepada cabang perniagaan baharu dan perlu lepaskan apa yang saya ada sebelum ini.

“ Saya juga tak ralat membuat keputusan ini kerana syarikat diuruskan oleh kawan baik. Rezeki saya ada di tempat lain,” katanya memberitahu dia masih meneruskan karier sebagai penyanyi.

” Saya tidak ralat kerana kawan baik sendiri yang akan uruskan kerana rezeki saya ada di tempat lain,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 15 Apr 2019

Kini Jason Mraz Pula Bakal Tawan Kuala Lumpur!

Tak sabarnya nak sing along dengan bestfriend!

FESYEN Wed, 11 Sep 2019
Hiburan Wed, 12 Feb 2020
Hiburan Wed, 2 Jan 2019

HaHa and Byul are Expecting Their 3rd Child!

Congratulations to the couple!

Events Mon, 29 Jan 2018

MARK ADAM TUNJUK TARING DI PENTAS BBB2018

Wan Sharmila bukanlah seorang komedian, namun dia membawakan watak yang cukup baik dan begitu spontaneous. Adakah disebabkan Wan Sharmila, Mark dinobatkan sebagai juara mingguan untuk kali ini? Dan membawa pulang wang berjumlah RM10k? Kalau nak tahu, jangan lupa saksikan BBB 2018 Pada jam 10 malam setiap Ahad, hanya di TV3!

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

SINGLE KEDUA DSV LAGI VASSS?

Walaupun album pertamanya mendapat pujian dan kecaman daripada netizen namun, ia langsung tidak mematahkan semangat beliau untuk terus memeriahkan industri hiburan tanah air.

Hiburan Tue, 10 Sep 2019

Mnet’s Under Fire Again, This Time It Happened Back Stage

When it comes to Mnet; another day, another drama.

Hiburan Wed, 28 Feb 2018

Bob Lokman Telan 12 Biji Ubat Sehari

Bob tetap bersyukur diberikan Allah  peluang hidup hampir 60 tahun dan menganggap ujian yang diterima ini sebagai pengajaran untuknya menghabiskan usia.

Hiburan Wed, 18 Sep 2019

Acah-Acah Happy?? Ini Jawapan Idzham Ismail…

Pelakon Juvana, Idzham Ismail juga nampaknya tidak terkecuali daripada menjadi sasaran segelintir dari warganet yang merasakan perkongsian positif dan foto-foto saat gembira dengan isteri dikira seperti ‘dibuat-buat’ atau ‘acah-acah happy’.  Pernah menerima mesej peribadi dari […]

Events Sun, 24 Mar 2019

「像男孩的女孩」Alycia短发越剪越短性取向遭怀疑?

「像男孩的女孩」Alycia短发越剪越短,性取向曾一度遭人怀疑,让她大喊“我是喜欢男生的啦!”

| Live TV