Events By: Alexon July 9, 2019 @ 7:00pm

林子祥笑称演唱会不需嘉宾!从小对榴莲有阴影

香港流行乐坛「殿堂级」的实力唱将George林子祥相隔不到两年,即将于9月28日再来马举办《林子祥开心演唱会2019》唱。

配合演唱会宣传,云顶世界特别安排与林子祥进行越洋电话访问,电话接通后林子祥笑说 “原来才一年多而已,怎么感觉好像很久没到马来西亚。”

(图/网络)

歌唱事业横跨50个年头,这次演唱会所演唱的歌曲肯定首首都是林子祥的经典,他表示这回的演出团队有加入新成员,届时必能给大家带来焕然一新的感觉。

早前在香港红馆连开几场演唱会的林子祥,老婆叶倩文和林德信都身兼任务,被问这次两人会否来马当嘉宾?他毫不犹豫就笑指 “不会啦!这次的演唱会属于我个人就好,且不需要其他的嘉宾。”

▲ 林子祥、叶倩文和林德信一家三口。(图/网络)

 

算是大马常客的林子祥,谈及有特别鍾意的美食?他直言每样都好吃,唯独榴莲他不敢碰,他解释说 “从小妈咪就很喜欢吃榴莲,有吓到我了,所以现在都不敢吃。” 而为了演唱会,他也表示鲜少吃辛辣食物以保持喉咙最佳状态。

林子祥《开心演唱会2019》门票价格分别为486令吉(PS1)、386令吉(PS2)、286令吉(PS3)和186令吉(PS4)票价未包含4令吉手续费;欲知更多票务详情,请浏览 官网 或致电03- 2718 1118。

 

最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻节目《八八六十事》

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 27 Oct 2018

Nasihat Pada Waktu Yang Sesuai, Sherry Ibrahim ‘Tegur’ Netizen Demi Elyana

Ish, netizen ni pun. Agak-agaklah bila nak menulis tu. Hari ini dugaan dia, esok pula mungkin hari kita. Bercakap biar pakai akal ok?

Hiburan Wed, 19 Dec 2018

‘Kilang Komedi’ Terima Respon Positif Peminat

Di The Joke Factory juga, kami ada slot khas dipanggil segmen Gelak Gelita iaitu pelawak Melayu yang mengetengahkan bakat mereka. Segmen ini diadakan setiap Isnin pada jam 8.30 malam.

Hiburan Thu, 28 Mar 2019

Mawi Cadang Jual Tiket Filem ‘Tiada Tajuk’ RM1?

Jom ke pawagam berhampiran bermula 4 April ini! Manalah tahu kan dapat peluang beli tiket dengan harga RM1 je.

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

Debaran Kini Bermula, Siapa Bintang Paling Popular 2018?

Infiniti merujuk kepada ruang tanpa sempadan bertepatan evolusi BH selaku akhbar yang sentiasa menambah baik dan menyediakan kandungan merentasi pelbagai platform sama ada bercetak mahupun digital termasuk menerusi laman web dan mobile serta media sosial.

Hiburan Thu, 19 Jul 2018

“It’s Not That Big” – Izara Aishah Jawab Isu Punggung Besar Dan Gebu

Tapi, betulkah Izara suntik pungguk agar kelihatan sama seperti Kim Kardashian?

Hiburan Tue, 6 Feb 2018

PARA DOKTOR NAIK BERANG DENGAN NEELOFA?

Namun, apa yang menarik perhatian para doktor tersebut ialah, Lofa turut memuat naik saranan pengambilan produk tersebut kepada bayi dan kanak-kanak dan itu disifatkan sebagai boleh mendatangkan kemudaratan

Hiburan Sat, 12 May 2018

Senyum Lebar Buku Laris Terjual 3000 Naskhah

Cetakan pertama terjual lebih 3,000 naskah betul ke?

Hiburan Mon, 23 Dec 2019

Muncul Juara GV6, Naqiu Simpan Hajat!

Tahniah Naqiu & Hady Mirza!

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

3 WANNA ONE FANS ARRESTED AND DETAINED BY MALAYSIAN GOVERNMENT!

Three Wannables detained in Malaysia for four days prior to Wanna One’s fan meting due to selling their self-produced goods at the fan meeting. Click in to see more info.

Hiburan Sat, 18 Nov 2017

Malcolm Young Meninggal Dunia

Berita kematian Young, 64, dilaporkan dalam laman web kumpulan berkenaan.

| Live TV