Hiburan By: Attiqah Mohd April 17, 2019 @ 2:10pm

Lisa BLACKPINK Miliki Pengikut Paling Ramai Di Instagram

Ahli Kumpulan K-pop terkenal Blackpink iaitu Lisa dikhabarkan mempunyai pengikut paling ramai di Instagram. Gadis berusia 22 tahun itu dilaporkan menjadi selebriti wanita Korea yang mempunyai pengikut terbanyak di Instagram. Pengikut Lisa mencecah seramai 13 juta dalam masa kurang tujuh bulan. 

Menurut Soompi, ahli kumpulan Blackpink yang versatil itu kini mengatasi populariti selebriti Korea yang lain termasuk beberapa ahli kumpulan idola K-pop lelaki apabila menjadi idola K-pop dengan pengikut paling ramai di Instagram.

Sejak semalam, pengikut Lisa mencecah seramai 17.6 juta di Instagram. Berada di tangga kedua ialah ahli kumpulan K-pop Exo iaitu Chanyeol yang meraih seramai 17.4 juta pengikut. 

Apa yang menarik, gadis kelahiran Thailand ini mencapai jumlah pengikut yang ramai dalam masa kurang setahun sejak beliau membuka akaun instagram rasminya pada bulan Jun yang lalu. 

Soompi turut melaporkan bahawa single terbaru Blackpink, Kill This Love kini berada di tangga 40 dalam carta ke- 100 Billboard. Perkara ini turut memecahkan rekod Blackpink sebagai kumpulan idola wanita pertama yang berjaya meraih tangga teratas.

Kejayaan ini mengatasi sambutan single mereka terdahulu, Ddu Ddu Ddu yang hanya muncul di tangga 55 pada bulan Jun 2018. 

Nampaknya tahun ini memang tahun paling bertuah untuk Blackpink. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 9 Oct 2019

Kenapa Akim Ahmad Sakit Hati Ni?

Wow! Netizen pun, nak tuduh tu biar lah berlapik okay

Hiburan Tue, 2 Jul 2019

Hamil Anak Kedua, Tahniah Amyra Rosli!

Kalau boleh nak rahsiakan dulu tetapi tak sangka Amar sudah umumkan berita kehamilan ini sempena hari jadinya hari ini.

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Zizan Razak Janji Tak Berahsia Soal KAHWIN

Zizan yang bakal muncul dalam filem Kesempatan Keduda yang ditayangkan di Indonesia tak lama lagi memberitahu dia belum ada perancangan serius untuk majlis pernikahan.

Events Thu, 14 Nov 2019

The 2019 E! People’s Choice Awards Complete Winners List

Congratulations to the winners! You all deserve it!

Hiburan Mon, 12 Aug 2019
Hiburan Mon, 21 Jan 2019

Wany Hasrita Pasang Niat Sambung Belajar Di Luar Negara?

Betul kata Wany tu, kalau diberi peluang dan kesempatan siapa yang tak nak belajar oversea kan?

Hiburan Wed, 14 Feb 2018

《春天花啦啦!》收视告捷破10点

八度空间原创强档贺岁电视剧《春天花啦啦!》自开播以来深受剧迷们的喜爱,第五集于2月12日(星期一)更刷下收视最高点10.5点佳绩,是本地电视剧时段“搬家”以来最高的收视点!

Hiburan Sat, 4 Jan 2020

Kahwin Bulan Ini, Sasha Saidin Bakal Ikut Suami Pindah Luar Negara

Keluarga akan menjadi keutamaan saya nanti…

Hiburan Mon, 28 May 2018

Video Lucah Syafiq Kyle M*****p Jadi Buruan!

Lebih memeranjatkan, video itu mula tular sejak malam tadi di laman Twitter dan boleh dibeli pada harga RM 20. Hurm… betul ke ni?

LIFESTYLE Wed, 2 Jan 2019

“Kalau berhenti merokok, nanti badan naik”

Jadi bagaimana adakah anda percaya dengan mitos ini? Tepuk dada tanya hati ye

| Live TV