Hiburan By: SGMS Enal July 4, 2019 @ 12:00pm

Lumrah Manusia…Dulu Dihina, Sekarang Dipuji Pula!

Hati ibu mana yang tidak terguris apabila fizikal anak yang belum mengerti apa-apa dipersenda oleh segelintir individu tanpa perasaan bersalah.

Situasi itu turut dilalui pelakon jelita, Nora Danish yang menerima komen mengguris perasaan ketika anaknya, Mohamed Neqayl Nedim atau Ney Ney baru dilahirkan.

“Saya melihat insiden itu sebagai peringatan yang membuka mata ramai. Siapa kita untuk menghina ciptaan Allah, apatah lagi yang menjadi mangsa itu anak kecil yang masih naif.

“Saya hiba apabila Ney Ney dikutuk tidak comel, sedangkan setiap ciptaan Allah itu sangat sempurna. Mengapa mereka begitu tergamak hingga anak tidak berdosa turut menjadi mangsa?

“Tetapi, sekarang lain pula nada mereka. Mungkin mereka malu sendiri. Dahulu kutuk Ney Ney tidak comel, sekarang ramai pula yang suka setiap kali saya memuat naik gambar terbarunya di laman sosial.

“Dia makin popular, malah jumlah pengikut di Instagram saya turut bertambah,” katanya mengenai anak keduanya kini berusia setahun lima bulan itu.

Nora berkata, ramai yang suka melihat telatah dan aksi anaknya yang dilahirkan pada 22 Februari tahun lalu itu membuat mulut muncung.

Sementara itu, kata Nora, kehidupannya semakin lengkap sejak kehadiran Ney Ney yang menjadi penyeri rumah tangga yang didirikan bersama Nedim Nazri pada 30 Mac 2017.

Pelakon yang popular menerusi drama Puteri itu berkata, dia bertuah mempunyai keluarga yang besar, malah kehadiran anak suaminya hasil perkahwinan pertama, Mohamed Nedrin atau Dre, 7, turut mewarnai lagi kehidupannya.

“Dre sangat menyenangkan dan saya tiada masalah untuk menguruskan keperluannya. Alhamdulillah, hubungan saya dengan bekas suami dan keluarganya juga baik.

“Saya bersyukur dengan apa yang dianugerahkan Allah. Kehadiran mereka, termasuk anak sulung saya, Putera Rayqal Ramli Rizal Ashram, 10, melengkapkan lagi hidup ini,” katanya.

Kredit: Berita Harian Online

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 9 Oct 2018

Disuruh Putihkan Kulit, Ika Nabella Naik Angin?

‘Melayu will always be Melayu’, Oh tangkap gambar dengan kau kena naikkan glow. Oi! Ko putihkan muka aku sampai hilang batang hidung aku kau edit.

Hiburan Tue, 4 Dec 2018

《木偶奇遇记》也要拍真人版!锁定汤姆汉克斯

迪士尼积极将动画翻拍成真人版电影!日前将目标放在《木偶奇遇记》,传出锁定奥斯卡影帝汤姆汉克斯主演。

Hiburan Thu, 3 May 2018

Gambar Bogel Adam Lee Dalam Aplikasi Homoseksual?

Gambar separuh bogel tersebut walaubagimana pun tidak pernah dilihat sendiri olehnya. Walaupun, ada diantara rakan-rakannya pernah bertanya mengenai hal tersebut

Hiburan Mon, 10 Dec 2018

‘Mak…Maafkan Saya’, Air Mata Megat Jatuh Saat Tersingkir

Selamat Tinggal Megat…Kami doakan rezeki untuk Megat terus menyinar di luar sana akan dipermudahkan. Insya Allah.

Featured Sun, 24 Oct 2021

“Macam Harga Emas 916” – Video Gadis ‘Seludup’ Roti Gardenia Viral Di TikTok

Sebut sahaja roti jenama Gardenia, pasti semua orang tahu kan? Malahan, pelbagai perisa boleh dipilih, menjadikan roti ini kesukaan ramai. Kebiasaannya, sekiranya warga Sarawak dan Sabah pulang dari Semenanjung, mereka akan membawa bekalan roti jenama […]

Hiburan Thu, 6 Dec 2018

Awie Janggal Pertama Kali Berimej Botak

Alhamdulillah… seronok dengar pengalaman idola kesayangan ramai ni.

Events Mon, 7 Oct 2019

Resorts World Genting Celebrates Christmas Eve With Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience

Return to the magic of the 1970s with Al McKay’s Earth, Wind Fire Experience!

Featured Sun, 17 Apr 2022
Hiburan Sat, 2 Mar 2019

‘Antara Ramai Pengarah, Mawi Je Yang….’- Along Cham Kongsi Pengalaman Berlakon Dalam ‘Tiada Tajuk’

Kata Along, Mawi antara pengarah yang ‘rare’ pernah dia bekerjasama. Apa yang ‘rare’ tu Along?

Featured Tue, 14 Dec 2021

Bahayanya! Netizen Bengang Ibu Bapa Biarkan Anak Bermain Di Belakang Trak Pikap Semasa Memandu

Tindakan cuai ibu bapa membiarkan kanak-kanak duduk atau berdiri di dalam cab terbuka di belakang trak pikap mengundang bahaya. Tindakan itu boleh membuatkan kanak-kanak terjatuh pada bila-bila masa, terutamanya semasa kenderaan sedang bergerak. Walaupun sebelum […]

| Live TV