Hiburan By: SGMS Faida December 10, 2018 @ 4:10am

‘Mak…Maafkan Saya’, Air Mata Megat Jatuh Saat Tersingkir

Konsert keenam Mentor 7 menyaksikan protege Aizat, Megat tersingkir, malam tadi.

Menyanyikan lagu Untukmu Ibu nyanyian asal Mamat Exist, persembahan Megat gagal menarik perhatian juri sekaligus menempatkannya di kedudukan terendah.

“ Seperti penonton dapat lihat tadi, apabila juri menyebut protege Aizat mendapat markah terendah, saya dengan rela hati tampil ke depan.

“ Ini kerana saya sudah menjangka akan tersingkir malam ini apabila mendengar komen daripada juri tetap. Saya tidak berkecil hati dan menerima dengan hati terbuka,” katanya kepada xtra.com.

Megat atau nama sebenarnya Mohd Adzuan Mazlan turut berterima kasih kepada mentornya, Aizat Amdan yang banyak membantu sepanjang berada dalam program Mentor 7.

“ Terima kasih buat Abang Aizat yang memilih saya untuk menjadi protegenya. Buat ibu di kampung, saya minta maaf atas penyingkiran ini.

“ Sepatutnya hari konsert final Mentor 7 jatuh pada hari ulangtahun ibu tetapi nampaknya tiada rezeki untuk menghadiahkan gelaran juara kepadanya. Insya Allah, saya akan berusaha lebih baik untuk lebih menyinar pada masa depan,” katanya dalam nada sebak.

Konsert Mentor 7 itu juga turut menyaksikan Zaaim sekali lagi dinobatkan sebagai peserta persembahan terbaik dua minggu berturut-turut.

Konsert Mentor yang dihoskan oleh Shuk Sahar dan Nana Mahazan disiarkan secara langsung menerusi saluran TV3, jam 9 malam setiap Ahad.

Untuk makluman, pemarkahan diadili oleh juri profesional Datuk Wah Idris dan Mas Idayu sebanyak 50%, manakala undian atas talian pula 30% dan juri awam 20%.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 6 Dec 2019

Nadia Aqilah Lahirkan Cahaya Mata Sulung

Tahniah Nadia dan suami!

TECH Thu, 25 Oct 2018

Taip Dengan Lebih Cekap Menggunakan 5 Keyboard Mekanikal Ini

Jika anda teringin untuk membeli ‘mechanical keyboard’,sama ada jenis yang murah atau mahal,cuba baca artikel ini.

Hiburan Sat, 5 May 2018

Sambut Ulang Tahun Ke 6, Awal Luah Rasa Kepada Isteri!

Tepat waktu ini, enam tahun yang lalu, saya telah berjanji menjaga, mencintai dan menyayangi dia, Sharifah Nor Azean dengan sepenuh jiwa raga. Sweet tau!

Hiburan Wed, 1 Jan 2020

Izara Aishah Hamil Enam Bulan

Alhamdulillah…Tahniah Izara & Adib!

Featured Tue, 29 Mar 2022
Hiburan Thu, 7 Dec 2017

INILAH ANTARA PANTAI YANG WAJIB DILAWATI DI TERENGGANU!

Korang yang nak merasai pengalaman pantai, makanan sedap dan shopping di Terengganu ini antara pantai paling best yang wajib korang lawati di Terengganu. 

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

Syazwan Zulkifly Dah Berubah…

Alhamdulillah, untuk masa depan Syaz

Hiburan Sat, 16 Nov 2019
Hiburan Wed, 22 Jan 2020

| Live TV