Hiburan By: SGMS Enal July 24, 2019 @ 6:49pm

Malas Cari Calon Suami, Zizi Kirana Serah Pada Ibu

Penyanyi Zizi Kirana nekad memberikan sepenuh kepercayaan kepada ibu untuk memilih bakal suaminya.

Buntu mencari teman hidup, Zizi menyerahkan kepada ibunya untuk membuat keputusan berdasarkan beberapa kriteria yang sudah diberikan. Malah, dia pasti ibunya dapat membuat pilihan yang bernas untuk menentukan masa depannya.

“Saya menyerahkan kepada ibu untuk mencarikan bakal suami, kerana sudah jelak mencari dan bercinta. Biarlah sekiranya ditakdirkan bercinta selepas kahwin seandainya sudah tertulis percaturan hidup saya begitu.

“Malah, saya sendiri sudah malas mencari teman hidup, jadi saya mempercayai pilihan yang dibuat oleh ibu. Apatah lagi, saya semakin meningkat usia dan ingin memberikan cucu buat ibu.

“Tidak kira bagaimana pun pilihan ibu, cukuplah sekadar sedap mata memandang. Kriteria utama adalah bakal suami itu nanti pandai berjenaka kerana saya tertarik dengan lelaki yang kelakar. Paling penting, si dia bersikap ringan tulang kerana tidak mahu bersama dengan orang yang malas,” katanya kepada Xtra.

Beralih mengenai perkembangan kerjaya, Zizi atau pemilik nama penuh, Nur Fazelah Mad Tahil, akan terus memperjuangkan irama hip hop yang sudah sebati dalam dirinya sejak menyertai kumpulan The Fabulous Cats.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Thu, 26 Jul 2018

Would You Spend RM1,000 for an Ice Cream Cake?

It looks extremely gorgeous!

LIFESTYLE Mon, 9 Jul 2018

Ada Anak Kecil Tapi Rumah Kekal Kemas, Wanita Ini Kongsi Tips!

Namun, tak salah untuk menerapkan ajaran kepada si kecil anda agar menjadi seorang pengemas sejak kecil.

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

‘Minta Maaf Atau…’ – Linda Rafar Mahu Saman Netizen

Saya tak pernah berasa menyesal dengan apa dibuat. Saya hanya mempertahankan hak ibu. Lagi pula, ini bukan untuk kepentingan saya seorang tetapi orang lain juga yang pernah mengalami nasib sama.

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Nak Luah Dekat Crush Tapi Malu? Mungkin Boleh Try Pakai Single Terbaru Aqeesh Aleeya Ni!

Comel jer video klip Aqeesh Aleeya, lagu ciptaan DJ Fuzz dan Hez Hazmi ini memang best untuk dilayan tau!

Hiburan Sun, 24 Mar 2019

‘Lapor Terus Jika Ternampak’- Ahmad Idham Beri Amaran

Beliau juga akui tidak teragak-agak menggunakan kapasiti sebagai CEO untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas pihak yang terbabit dalam aktiviti berkaitan.

Hiburan Fri, 12 Apr 2019

Nak Tengok Mak Gembira, Ayda Jebat Sanggup…

Alhamdulillah syukur rezeki saya pada tahun lalu dan sekarang masih lancar. Saya juga terlibat dalam beberapa projek untuk beberapa jenama besar.

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Word Searches Shoot Up Every Time BTS Releases Something New

They’ve indirectly become English teachers.

LIFESTYLE Mon, 18 Jun 2018

Tabung Harapan Kini Cecah RM 74.6 Juta

Tabung Harapan Malaysia dilancarkan 30 Mei lalu sebagai usaha rakyat untuk membantu kerajaan mengurangkan hutang negara yang mencecah RM1 trilion.

Hiburan Thu, 24 Oct 2019
Events Sat, 15 Sep 2018

| Live TV