Hiburan By: Padin October 21, 2021 @ 8:38pm

Malique Cipta Lagu Untuk Ara Johari & Lil J

Buat julung-julung kalinya, lagenda rap serta komposer dan penerbit muzik tersohor tanah air, Malique atau terkenal dengan jolokan Mr. General menghasilkan sebuah karya hip hop istimewa buat dua artis muda iaitu Lil J dan Ara Johari berjudul Keliru.

Single yang dicipta oleh Malique, Siqma dan Muhaimin ini diterbitkan bersama oleh Rocketfuel Records.

“Sebuah penghormatan yang amat besar buat saya serta Ara kerana sebagai anak seni pelapis negara, kami diberikan peluang menyanyikan sebuah karya hebat ciptaan Mr. General sendiri.

“Beliau yang sememangnya terkenal dengan sifat eksklusif seperti yang semua sedia maklum seakan mengerti apa yang saya rasa dan berjaya menterjemahkannya ke dalam sebuah lagu yang menceritakan tentang kekeliruan saya,” kata Lil J.

Seperti karya-karya terdahulu Malique yang rata-ratanya mempunyai maksud yang mendalam, Keliru juga mempunyai maksud yang tersendiri yang boleh diselami oleh jiwa-jiwa yang tercari-cari jawapan selama ini.

Single yang bernuansa hip hop dengan selingan ritma ala rock perlahan oleh Ara menambah perisa eksklusif terhadap Keliru dan proses rakamannya disempurnakan di Studio Qarma.

“Saya sangat teruja apabila diberitahu tentang projek ini. Rugi rasanya kalau saya tak rebut peluang untuk bekerjasama dengan komposer disegani seperti Mr. General. Terharu berbaur bangga kerana artis muda seperti saya diberi penghargaan sebesar ini,” kata Ara.

Lagu Keliru boleh dinikmati pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Apple Music, Spotify, Joox, YouTube Music, KKBox dan Deezer, manakala muzik video single ini pula boleh ditonton secara eksklusif hanya di YouTube RocketFuel Network.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

Status tak sindir sesiapa – Sharifah Sakinah

Hubungan baik dan keserasian yang dicapai antara dia dengan aktor itu bukan sekadar dalam drama semata-mata, malah juga di luar set penggambaran.

Hiburan Thu, 1 Nov 2018
Hiburan Wed, 6 Feb 2019

‘Kita Susah Senang Sama-Sama’- Tunku Hanis Doa Fathia Latiff Kuat Hadapi Ujian

Camni la baru sahabat selamanya, susah senang bersama-sama. Cayalah!

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Seriuslah…Ada Lagi Ke Filem Macam Ni Zaman Sekarang?

Tepuk dada tanya selera lah okay!

Featured Tue, 1 Nov 2022
Hiburan Mon, 31 Dec 2018

Kongsi Video Dengan Jururawat, Pelakon Drama NUR Dikecam Netizen?

Salah ke saya nak ucapkan terima kasih? Hanya itu saja yang mampu saya buat.

Hiburan Sat, 30 Nov 2019

Terkejut Orang Masih Ingat…

Semoga sukses di AJL34 nanti!

| Live TV

error: Content is protected !!