Hiburan By: SGMS Faida August 16, 2019 @ 5:15pm

Melangkaui Sempadan…Bahang ABP32 Makin Terasa!

Bahang kehangatan Anugerah Bintang Popular BH ke-32 (ABPBH 32) semakin dirasai apabila finalis bagi 15 kategori utama serta lima kategori online diumumkan pada majlis sidang media pengumuman Top 5 ABPBH 32 yang diadakan di Tamu Hotel & Suites, Kuala Lumpur hari ini.

Penganjuran ABPBH 32 kali ini mendapat tajaan utama daripada produk komestik Alha Alfa bagi dua tahun berturut-turut, sejak 2018. Tidak ketinggalan, perkhidmatan pembayaran elektronik, DuitNow, menjadi Penaja Bersama ABPBH 32. Manakala Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur menjadi Penaja Lokasi Sidang Media ABPBH 32.

Pencarian Bintang Popular untuk semua kategori yang dipertandingkan telah bermula pada 15 Julai 2019 dan berakhir pada 14 Ogos 2019. Manakala undian pusingan kedua akan diadakan bermula 20 Ogos ini sehingga 15 September. Undian boleh dibuat menerusi laman web ABPBH www.abpbh.com.my

Pengarang Eksekutif, Komersial dan Ehwal Semasa BH merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Datuk Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman berkata bersesuaian dengan slogan baru BH ‘Wadah Pembaharuan’ dan usia kematangan ABPBH, pihak BH telah membawa pembaharuan dalam kategori pencalonan bagi menggambarkan senario industri hiburan pada masa kini.

“Untuk bertahan lebih tiga dekad, bukan sedikit cabaran dihadapi kami sebagai penganjur ABPBH untuk memastikan acara anugerah pilihan peminat berprestij ini terus relevan dan mencuri tumpuan ramai,” katanya pada majlis sidang media pengumuman Top 5 ABPBH 32 di sini, petang ini.

Turut hadir pada majlis tersebut adalah Johan Ishak, Ketua Pegawai Eksekutif, Media Prima Television Networks, Shamshul Azree Samshir, Pengarang Hiburan BH merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32; Pengasas Alha Alfa Cosmetics, Dato’ Abdul AI Halim Mohd Al Fadzil atau lebih dikenali sebagai Dato’ Alha dan wakil daripada DuitNow ialah Peter Schiesser, Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan Payments Network Malaysia (PayNet).

“Kembali dengan tema ‘Melangkaui Sempadan’, edisi ke-32 ABPBH memperlihatkan suatu usaha menyeluruh baik daripada segi penambahbaikan pakej tajaan, kandungan, mekanik penganjuran, pencalonan, pengundian sehinggalah aktiviti bersama artis serta kelab peminat, sejak dilancarkan pada 15 Julai lalu,” kata Datuk Zaini.

“Langkah paling drastik, sesuai dengan tema tahun ini, dua kategori baharu iaitu Artis K-pop Popular dan Artis Indonesia Popular diperkenalkan dalam kategori utama sebagai lambang kematangan ABPBH, selain mengangkat acara anugerah ini ke peringkat antarabangsa.

“Maklum balas diterima daripada dua kategori baharu balas diterima daripada pencalonan memberangsangkan, sekali gus membuktikan ABPBH masih relevan dan terus berevolusi mengikut perkembangan dan cabaran globalisasi. Namun, masih berpegang kepada teras penganjuran ABPBH yang lalu, pemenang trofi Bintang Paling Popular ABPBH 32 kekal milik artis tempatan yang bersaing dalam 13 kategori utama yang lain.

“Ini bermakna trofi paling berprestij itu bakal menjadi milik juara yang meraih kutipan undian tertinggi dalam kategori berikut iaitu Artis Baharu Lelaki Popular; Artis Baharu Wanita Popular; Pelakon Filem Lelaki Popular; Pelakon Filem Wanita Popular; Pelakon TV Lelaki Popular Alha Alfa dan Pelakon TV Wanita Popular Alha Alfa,” tambah Datuk Zaini.

Turut dipertandingkan Penyanyi Lelaki Popular DuitNow; Penyanyi Wanita Popular DuitNow; Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular; Artis Komedi Popular; Artis Versatil Popular; Pengacara TV Popular dan Penyampai Radio Popular.

Datuk Zaini turut menjelaskan bahawa peminat mempunyai kuasa mutlak dalam menentukan pemenang yang layak bagi setiap kategori dan juga pemenang Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 32.

“Pencalonan diberikan kepada artis yang mempunyai produk yang dihasilkan mulai Januari 2018 hingga Disember 2018. Selain itu, nama yang tercalon adalah yang semestinya popular dan memberi impak kepada industri hiburan tempatan,” katanya.

Pengumuman lanjut mengenai pengendalian acara dan hebahan lain akan dilakukan penganjur dari semasa ke semasa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

录制第二首单曲《别说再等一下》李俊颉爆哭

疗愈系暖男歌手Victor李俊颉于今年中推出父亲节单曲《记得我爱你》意外地得到好评,如今乘胜追击再推第二首单曲《别说再等一下》。

Hiburan Sat, 25 May 2019

《校园主播培训营》开跑!6月1日正式招募新学员

一年一度由ntv7与八度空间联手打造的2019年ntv7及八度空间《校园主播培训营》正式开跑!网上招募将从6月1日起开放报名~

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Trending Mon, 15 Jun 2020
Hiburan Mon, 5 Mar 2018

Another One Bites the Dust: Big Bang’s Daesung to Enlist into the Army Soon

Daesung is the fourth Big Bang member to enlist into the army!

TECH Wed, 5 Dec 2018

Travel with a Virtual Doctor Wherever You Go with AirAsia Travel Protection

Now you don’t have to worry about getting medical help on the go.

Hiburan Fri, 15 Dec 2017

Hafiz Hamidun Tak Takut Kahwin Lagi

Walaupun melalui kisah hitam di perkahwinan dulu, itu tidak menghentikan niat untuk berkahwin lagi

Hiburan Fri, 6 Dec 2019

Anak Tunggal Nassier Wahab, Luah Rasa Rindu Di Twitter

Semoga Intan Najihah dan ibu tabah menghadapi dugaan ini…

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

| Live TV