Featured By: Fatin Nurain October 25, 2022 @ 5:24pm

Mila Jirin Ulas Isu Perkhidmatan Fotografi Di Bizmilla Selepas Dikecam Gara-Gara…

Penyanyi  dan usahawan Mila Jirin tampil memberi kenyataan balas mengenai isu yang telah diviralkan oleh seorang wanita yang kurang berpuas hati dengan pakej yang disediakan oleh syarikatnya, Bizmilla.

Terdahulu, tular di platform TikTok apabila seorang wanita meluahkan rasa marahnya selepas melihat kualiti foto perkahwinan yang diberikan oleh pihak Bizmilla tidak mencapai ekspektasinya.

@dyananoa Photohrapher hauk!!!! #weddingtiktok #weddingplanner #photographer #fypシ ♬ original sound – Kakak Garunk

Menyedari perkara tersebut, pelantun lagu Aku Lebih Tahu itu terpanggil untuk menjelaskan tentang pakej yang disediakan oleh pihaknya.
“Yang pertama, memang di Bizmilla kami bagi pakej perkahwinan lengkap. Dia ada dua jenis satu premium, satu basic.

“Dan yang kedua, memang dalam pakej tu kami bagi sesi fotografi dan videografi secara percuma sepanjang majlis untuk capture moment. Kami dah nyatakan ia bukan potrait video or cinematography photo ke apa,” katanya.

Malah, Mila juga menyatakan pihaknya tidak menghalang sekiranya pelanggannya ingin menempah jurugambar yang lain, sebaliknya dia tetap menyediakan perkhidmatan tersebut secara percuma.

“Kami di Bizmilla pun tak pernah kata tidak boleh hire photographer sendiri. Kalau nak hire photographer sender pun boleh

“Gambar-gambar yang kami masukkan dalam social media kami itu adalah hasil yang kami sampaikan kepada pelanggan. Tiada hidden agenda, semua diberikan secara jelas. Kami takda pun nak bagitahu kami ni the most professional photographer or videographer in the house,” jelasnya.

Susulan perkongsian itu, penyanyi tersebut turut mendedahkan pakej yang diambil oleh wanita terbabit  dan menyangkal dakwaan yang mengatakan ke semua gambar daripada pihak Bizmilla tidak berkualiti.

“Bagi majlis yang viral baru-baru ni, yang mention tentang hasil yang mereka terima. Saya dah check dengan team saya, pakej mereka adalah pakej basic.

“Pada saya, saya dah tengok gambar mereka dalam 500 lebih tu, bukanlah semua gambar tu seperti yang mereka upload dalam social media beliau.

“Ada gambar momen-momen yang cantik. Kenapa gambar momen yang cantik-cantik tu taknak dimasukkan dan diviralkan? Kenapa masukkan gambar yang tak ready?,” katanya.

@milajirin_bizmillaSaya ingin menjelaskan …. Sebab ramai DM saya dan cakap macam macam …

♬ original sound – MILA JIRIN

Dalam perkongsian lain, Mila juga turut meminta pendapat pengikutnya mengenai perkhidmatan fotografi yang disediakan oleh pihaknya.

“Pendapat korang, perlu ke saya STOP FREE GIFT PHOTOGRAFI dalam pakej BIZMILLA? Serba salah dah saya,” tulisnya.

@milajirin_bizmillaPendapat korang, perlu ke saya STOP FREE GIFT PHOTOGRAFI dalam pakej BIZMILLA? Serba salah dah saya ☹️

♬ original sound – MILA JIRIN

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 6 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Terlalu Bengis Punca Anak-Anak ‘Buang’ Bapa Sendiri

Bengis tidak bererti tidak sayangkan anak-anak. Kadang-kadang anak perlu diajar supaya jadi ‘orang’ bila besar nanti. Tak gitu!

Trending Mon, 20 Aug 2018

6 Reasons Why You Won’t Get Rich By Reading About Personal Finance

The truth stings but at least you can learn from it.

Hiburan Fri, 22 Feb 2019

Selepas Semua Sudah, Elizabeth Tan Kini ‘Hidup Semula’

Lagu terbaru nyanyian Elizabeth atau lebih mesra disapa Lizzy ini menjanjikan kepuasan kepada pendengar dengan penambahan elemen seram dan hiba menerusi lagu tersebut.

Featured Thu, 7 Jul 2022

“Harga Salt Bae Tak Mahal Mana Pun..”- Aeril Zafrel Jawab Dakwaan Riyak Makan Mewah Di London

Berbelanja mengikut kemampuan masing-masing. Rezeki Aeril, Wawa dan rakan-rakan dapat merasa makan mewah 🤩

Featured Thu, 16 Apr 2020
Hiburan Thu, 10 Nov 2022

“Aku Bukan Tak Nak Support Industri Muzik Malaysia, Tapi…” – Netizen Kritik Lagu Baru Ratu Farah

Bagi pengguna tegar aplikasi TikTok, pasti ramai mengenali Ratu Farah Diva yang sering memuat naik video ‘pick up lines’ dan tarian sehingga mencuit hati penonton. Terbaharu, pempengaruh TikTok itu sekali lagi mengundang perhatian ramai apabila

Featured Thu, 10 Nov 2022

[VIDEO] “Bijak Guna Duit Beli Tanah, Bukan Main Saham” – Syamsul Yusof Tayang Dusun Durian Musang King Raih Pujian Netizen

Wowwwww! Syamsul Yusof dah sibuk jadi petani ke sekarang? Serba boleh lah lengkap pakej 3 P – Pengarah, Pelakon & Petani! Hiks 🤩

Trending Mon, 15 Jul 2019

Helping the Needs with “Suspended Meals”

We all believe in the saying “Giving Will Always Lead to Receiving” and it’s not all about money.

| Live TV