Hiburan By: SGMS Faida February 13, 2019 @ 3:34pm

Mimi Gementar Jadi Artis Naungan Pertama Siti Nordiana

Biarpun tidak berjaya melangkah ke pentas Mentor 7, Mimi atau nama sebenar Shamimi Abdul Manan meluahkan rasa syukur dilamar menjadi artis pertama di bawah pengurusan Siti Nordiana, SND Soul Entertainment.

Mimi ketika dihubungi XTRA memaklumkan pada awalnya dia terkejut apabila penyanyi itu benar-benar mengotakan janji.

“ Sewaktu nama diumumkan sebagai peserta yang tidak berjaya bergelar protege Kak Nana, dia memaklumkan mahu menguruskan kerjaya seni saya selepas ini. 

“ Awalnya saya berfikir Kak Nana mungkin bergurau tetapi teryata dia serius. Saya kini bergelar artis pertama yang bernaung di bawah pengurusan syarikat milik Kak Nana. Takut ada, happy pun ya,” katanya.

Berkongsi cerita tentang single pertama, Mimi memaklumkan dia bakal masuk ke studio rakaman tidak lama lagi.

“ Tidak banyak yang saya boleh kongsi kerana masih terlalu awal. Apa yang boleh saya katakan, single pertama saya bakal dicipta oleh komposer Aizat Amdan.

“ Tajuk masih belum ada kerana ia masih belum siap sepenuhnya. Mimi hanya tunggu masa untuk masuk studio. Insya Allah, saya berdoa agar perjalanan karier seni lancar dengan adanya bantuan daripada Kak Nana dan Abang Aizat,” akhirinya.

Mimi yang merupakan pelajar jurusan Multimedia di Universiti Kuala Lumpur merupakan antara tiga peserta uji bakat yang dipilih oleh Siti Nordiana.

Perjalanan Mimi di dalam Mentor 7 terhenti di konsert pertama selepas Siti Nordiana memilih Zaaim dan Taufiq Rodzi sebagai protegenya.  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 12 Sep 2021

“Saya Dengan Iqbal Memang Tak Ngam, Selalu Gaduh” – Cik B Tak Setuju DSV Nak Nikah Dengan Bekas PA

Anak kepada jutawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV), Cik B atau nama sebenarnya, Nur Edlynn Zamileen Muhammad Amin, 16, tidak bersetuju keputusan ibunya yang didakwa bakal berkahwin dengan bekas pembantu peribadi, Ahmad Iqbal Zulkefli. DSV

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

「唱作天后」邓紫棋重返大马!一连两场唱响云顶

「唱作天后」邓紫棋重返大马!一连两场唱响云顶。

Hiburan Mon, 8 Apr 2019

BTS Muncul Dengan Kolaborasi Bersama Halsey Dalam ‘Boy With Luv’

Kumpulan idola K-pop terkenal, BTS sekali lagi muncul dengan kolaborasi bersama Halsey berjudul ‘Boy With Luv’, trek tersebut merupakan trek utama dalam album Map Of The Soul: Persona yang bakal dikeluarkan BTS. 

Featured Sat, 24 Dec 2022
Hiburan Fri, 30 Aug 2019
Hiburan Thu, 29 Aug 2019
Hiburan Fri, 29 Apr 2022

“Lain Macam Cara Kau Bergurau Dik..” – Bandingkan Perut Dengan Perdana Menteri, Kanak-Kanak Ini Berjaya Mencuit Hati Netizen

Min pasti dik, kau akan terkenal nanti. satu Malaysia akan kenal kau dik 🤣🤣🤣

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Ayda Jebat Diberi Pujian Lakon Watak Bisu!

Siapa sangka, Ayda Jebat berjaya melakonkan watak sebagai Ilya iaitu perempuan bisu dan pekak dengan sangat baik!

| Live TV