Hiburan By: SGMS Faida February 13, 2019 @ 3:34pm

Mimi Gementar Jadi Artis Naungan Pertama Siti Nordiana

Biarpun tidak berjaya melangkah ke pentas Mentor 7, Mimi atau nama sebenar Shamimi Abdul Manan meluahkan rasa syukur dilamar menjadi artis pertama di bawah pengurusan Siti Nordiana, SND Soul Entertainment.

Mimi ketika dihubungi XTRA memaklumkan pada awalnya dia terkejut apabila penyanyi itu benar-benar mengotakan janji.

“ Sewaktu nama diumumkan sebagai peserta yang tidak berjaya bergelar protege Kak Nana, dia memaklumkan mahu menguruskan kerjaya seni saya selepas ini. 

“ Awalnya saya berfikir Kak Nana mungkin bergurau tetapi teryata dia serius. Saya kini bergelar artis pertama yang bernaung di bawah pengurusan syarikat milik Kak Nana. Takut ada, happy pun ya,” katanya.

Berkongsi cerita tentang single pertama, Mimi memaklumkan dia bakal masuk ke studio rakaman tidak lama lagi.

“ Tidak banyak yang saya boleh kongsi kerana masih terlalu awal. Apa yang boleh saya katakan, single pertama saya bakal dicipta oleh komposer Aizat Amdan.

“ Tajuk masih belum ada kerana ia masih belum siap sepenuhnya. Mimi hanya tunggu masa untuk masuk studio. Insya Allah, saya berdoa agar perjalanan karier seni lancar dengan adanya bantuan daripada Kak Nana dan Abang Aizat,” akhirinya.

Mimi yang merupakan pelajar jurusan Multimedia di Universiti Kuala Lumpur merupakan antara tiga peserta uji bakat yang dipilih oleh Siti Nordiana.

Perjalanan Mimi di dalam Mentor 7 terhenti di konsert pertama selepas Siti Nordiana memilih Zaaim dan Taufiq Rodzi sebagai protegenya.  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 24 Jan 2019

Tidak Mahu Terikat, Sissy Iman Selesa Bergerak Sendiri

Banyak syarikat rakaman dan pengurusan artis yang bertanya sama ada saya berminat untuk bernaung di bawah mereka atau tidak.

Hiburan Sat, 28 Dec 2019

Sudah Bergelar Bapa, Uniknya Nama Anak Baim Wong!

Tahniah Baim Wong & Paula atas kehadiran cahaya mata sulung!

Hiburan Wed, 17 Jul 2019

Masih Belajar, Fasha Sandha Minta Peminat Sabar

Jujurnya dia tidak kisah dan menunggu sehingga saya benar-benar sudah bersedia.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Henti Promosi Produk Kesihatan, Fattah Tak Mahu Lagi Tipu Peminat

Universal Music, bersama pihak peguam akan terus memantau dan berusaha menyelesaikan isu yang dibangkitkan terhadap MRP International dan beberapa klien lain yang telah menandatangi kontrak dengan bekas pihak pengurusan Fattah Amin sebelum ini.

Hiburan Fri, 20 Apr 2018

Bukan Cincin Tanda, Nelydia Janji Kongsi Berita Baik

Saya hanya mohon semua pihak mendoakan yang terbaik. Bukan mahu berahsia atau menyorokkan sesuatu, tetapi saya bimbang hal sama berulang seperti hubungan sebelum ini.

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Joe Jackson Meninggal Dunia

Wakil keluarga Jackson iaitu Carlos Reyes memberitahu Joe meninggal dunia disebabkan penyakit kanser pankreas pada tahap akhir.

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Lokasi, Tok Kadi Dah Ready, Awi- Atikah Kahwin 17 Mac 2019

Tarikh berkenaan merupakan hari orang bekerja jadi kami sepakat bawa ke 17 haribulan. Insha Allah majlis nikah bakal diadakan di Singapura. Semoga lancar semuanya!

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

BIGBANG大成自愿从军「3月13日闪电入伍」

BIGBANG队长G-Dragon(GD)于上月27日赴「白骨部队」展开军旅生涯后,成员太阳也预计在12日入伍。不过5日传出最新消息,主唱大成也将在13日高唱从军乐,只比太阳晚了一天。而当大声入伍后,BIGBANG五人中将有四人服役,仅剩「老幺」胜利单打独斗。

Hiburan Thu, 31 Jan 2019

Raysha Rizrose Terima Lamaran Ashraf Muslim ?

Wah, Tak sabar rasanya nak tengok cerita ni kan?

| Live TV