Hiburan By: SGMS Enal July 8, 2019 @ 3:42pm

Mira Berguru Dengan Dua Fauziah

Tidak pernah berhenti memantapkan mutu lakonan, Mira Filzah sanggup mencari masa berguru dengan pelakon berpengalaman seperti Fauziah Nawi dan Fauziah Ahmad Daud.

Mira berkata, inisiatif itu diambil selepas melihat ramai anak seni berbakat besar yang tidak jemu belajar dan menggali ilmu dalam usaha menjadi pelakon yang baik.

“Setiap kali sebelum memulakan penggambaran, terutama membabitkan watak berat, saya akan cari guru supaya dapat memahami karakter dengan lebih baik.

“Memang sesetengah produksi menyediakan guru lakonan, tetapi sebagai pelakon, kita juga seharusnya mengambil inisiatif jika mahu lakonan diingati ramai.

“Lakonan saya masih banyak kekurangan dan saya takut tidak mampu memenuhi kehendak pengarah, namun asas pembelajaran daripada individu berpengalaman menambah keyakinan,” katanya.

Mira berkata, meskipun sesi yang dihadiri singkat, kelas atau bengkel lakonan bersama dua guru berpengalaman itu sangat membantu ketika di lokasi penggambaran.

Dalam perkembangan lain, Mira berkata, dia berdebar menanti kehadiran filem terbarunya, Sangkar yang bakal menemui penonton bermula 29 Ogos ini.

Mira berkata, watak Liya iaitu adik kepada Johan lakonan Remy Ishak dalam filem yang mengetengahkan sukan Mix Martial Art atau MMA turut menyaksikan gandingan pertama mereka di layar lebar.

“Memang saya tidak membawakan babak lasak, namun saya perlu bersedia dari segi emosi dan mental kerana watak Liya turut mempunyai cabaran tersendiri.

“Tambahan pula, bergandingan kali pertama dengan pelakon berpengalaman seperti Remy dan Zul Ariffin, saya perlu pastikan diri benar-benar bersedia sebelum memasuki set dengan memasuki kelas lakonan,” katanya.

Sangkar arahan Kabir Bhatia menggabungkan empat produksi iaitu Primeworks Studios, Astro Shaw, Infinitus Gold dan mm2 Entertainment.

Kredit: Berita Harian Online.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 16 Feb 2019
LIFESTYLE Mon, 25 Mar 2019

Escape the Haze in Malaysia at These 6 Locations with Best Air Quality

The haze is unfortunately back, but we can always make it as an excuse to travel.

Hiburan Mon, 7 Jan 2019

Datuk Siti Says “Politics is Not Where I Belong”

It seems she prefers to stay within the entertainment industry.

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Anak Menteri Dikecam Kerana Little Miss Khan?

Teman lelakinya tidak bersalah namun turut menerima kecaman daripada netizen, kesian dia kan?

Trending Tue, 23 Jun 2020

Sekolah Boleh Ubahsuai Keperluan Asalkan Patuh SOP

Buat pihak sekolah dan guru-guru.

Events Tue, 21 Jan 2020

林明祯直呼演戏没偶包!获导演大赞演技

林明祯挑《新年泰疯狂》女主角直呼没偶包豁出去,获导演戴敏非大赞演技!

Hiburan Wed, 24 Oct 2018

Mas Idayu Sebak Menyanyi Nirmala Di Pentas DAA 4

Penyanyi serba boleh ini menulis Allahyarham Pak Ngah sentiasa dekat di hati dan pasti merindui gelak tawa Allahyarham. Al-Fatihah buat Allahyarham Pak Ngah…

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Lagu Baru Zizi Kirana, Dilabel Lagu Sampah!

Lagu yang mendapat kerjasama penyanyi hip hop Waris ini ternyata berlainan sama sekali jika dibandingkan dengan lagu yang terdapat pada single pertama beliau iaitu, Boleh Jalan

Hiburan Mon, 25 Jun 2018

Pelakon Jadi Pengacara, Alvin Chong Berdebar!

Bukan jual mahal untuk tak nak pergi, tetapi saya tidak mahu malukan diri. Saya juga takut tidak boleh beraksi spontan mengikut situasi seperti pengacara lain…

Hiburan Wed, 12 Dec 2018

‘ OK Kan Tengok Kat Mamak, Tak Dosa Kan?’, Tindakan Rita Rudaini Dipuji Netizen

Nama pelakon Rita Rudaini terus hangat diperkatakan di sosial media apabila sering memuatnaik gambar dan kapsyen ‘mengusik’ individu tertentu. Sebelum ini, Rita ada memaklumkan akan mempertimbangkan membawa dua anaknya Rayyan dan Arjuna ke stadium Bukit […]

| Live TV