Hiburan By: Padin September 21, 2021 @ 7:00pm

“Mohon Tak Payah Datang Malaysia Lagi” – Selamat Berhijrah Ke Bali Bersama Keluarga, Nourul Depp Jadi Mangsa Buli Siber Netizen

Berhijrah ke Bali, Indonesia bersama keluarga, penyanyi Nourul Depp menjadi mangsa buli siber oleh netizen yang tidak bertanggungjawab.

Mendedahkan perkara terbabit di salah satu hantaran Instagram miliknya, Nourul kesal dengan sikap segelintir wargamaya yang keterlaluan.

Nourul mendedahkan tangkap layar skrin mesej yang dihantar oleh seorang netizen yang memberikan komen melampau berkenaan dengan penghijrahan dia dan keluarganya ke Indonesia.

“What do you think? Kalau berada di tempat kami, apa hangpa rasa? Just luahkan. Kesian mental sesetengah manusia dan kesian juga mental mereka yang sering terkena dengan manusia bitter macam ni.

“Maaflah. Terpaksa letak juga. Terfikir, kalau kami kena, orang lain lagilah. Dalam masyarakat kita, ramai yang bagi tahu ada kena macam ni selalu.

“Sama ada dia bitter atau joke keterlaluan untuk perhatian. Perlukah cyber bully begini wujud? Macam mana nanti kesan mental anak-anak kita apabila mereka ada media sosial nanti jika masih ramai bersikap begini,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp)

Nourul juga memohon agar semua pihak mengambil iktibar mengenai apa yang dikongsikan olehnya.

“Dia sakit kan hati kami, dia sakitkan juga hati followers kami. Dia berdosa bukan dengan kami saja. Tetapi dengan semua pengikut dan semua yang sayang kami.

“Susunlah langkah nanti nak minta ampun dari kami semua. Hati-hati kalau sakitkan hati manusia. Bila nama manusia, kita ada komuniti di belakang kita. Kalau selebriti, ramailah pengikutnya. Jenuh letih nanti di sana nak cari siapa yang dah kita sakitkan.

“Semoga ambil iktibar. Keterlaluan sedih dengan keadaan atau berjenaka? Pada siapa kita nak report untuk cyber bully? Mohon tag badan-badan tertentu agar mereka ini berubah sikap atau langsung tak boleh gunakan media sosial,” tulisnya lagi.

Nourul atau nama sebenarnya Noorul Huda Abdul Wahab mengikut suaminya, Eric Daniel Depp berhijrah ke Bali, Indonesia untuk memulakan hidup baharu.

Turut membawa bersama anak-anak mereka, Zachary, Raphael dan Isabella kini menjalani kuarantin di Jakarta sebelum berpindah ke Bali.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 19 Jul 2018

「Oversize」这样穿超有型!

「网红在走,修图要有」网美、女神照已经落伍了,现在就是要搞怪又爆笑,才能在无聊的日常生活中增添一些乐趣啊!

Events Thu, 6 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Terlalu Bengis Punca Anak-Anak ‘Buang’ Bapa Sendiri

Bengis tidak bererti tidak sayangkan anak-anak. Kadang-kadang anak perlu diajar supaya jadi ‘orang’ bila besar nanti. Tak gitu!

Hiburan Thu, 24 May 2018

Kemelut Antara Nora Danish Dan Fasha Sandha Akhirnya Terjawab!

Menurut Nora Danish, beliau sendiri mengakui mahu menamatkan segala kemelut bersama Fasha sejak sekian lama?

Hiburan Sun, 4 Nov 2018

Jari Manis Disarung Cincin, Raja Ilya Dilamar Ahli Perniagaan

Berita baik itu dikongsi Raja Ilya menerusi gambar jari manisnya disarung cincin apabila dilamar kekasih.

Featured Wed, 10 Feb 2021
Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Kenapa Nadia Brian Panik Di Set Blok 404?

Saya tiba-tiba jadi panik untuk babak pisau yang digantung keliling tab itu,rasa takut pula kalau pisau itu jatuh atas saya. Uish…seram tu!

Hiburan Thu, 4 Jul 2019

Izzue Islam Tak Mahu Tangguh Lagi, Bakal Jalani Ujian Kesuburan

Izzue Islam memaklumkan sudah merancang berjumpa doktor bagi menjalani ujian kesuburan pada tahun ini.

Trending Thu, 4 Aug 2022

[VIDEO] “Puteri Roh Meresap” – Che Ta Risau Takhta Ratu ‘Dirampas’ Anak Perempuannya?

Wah nampaknya puteri sulung Che Ta bakal ganti takhta ibunya!

Hiburan Thu, 8 Feb 2018

Orange陈慧恬拍拖啦!

八度空间主持人兼歌手Orange陈慧恬与香港摄影师Nash Lee相识逾半年,今年1月谱出异国恋曲。这也是她出道11年来首次对外认爱,似乎已认定对方,更被外界揣测好事近了?

| Live TV