Hiburan By: Fatin Nurain June 1, 2022 @ 5:16pm

Muaz Buletin FM Sahut Cabaran ‘Muaz Kasi Jadi Penyampai Berita’

Buletin FM menampilkan cabaran ‘Muaz Kasi Jadi Penyampai Berita’ sebagai kesinambungan kepada kempen Pencarian Wajah Baharu Buletin TV3 sempena sambutan ulang tahun ke-38, sejak 19 Mei lalu.

Muaz yang juga merupakan penyampai radio stesen tersebut menyahut cabaran ini kerana minat dan keterujaannya untuk menjadi pembaca berita.

Namun, pelbagai inisiatif dan dorongan juga diberi untuk membantu Muaz merealisasikan impiannya sebagai pembaca berita yang berkaliber.

“Antaranya, penampilan khas Jay Jamalina iaitu pembaca berita radio ‘senior’ yang melatih Muaz sebagai pembaca berita televisyen (TV).

“Tidak ketinggalan, Zainal Ariffin Ismail dan Azmi Aziz, bekas pembaca berita dan pengacara TV3 yang memberi tunjuk ajar, tip dan dorongan kepada Muaz.

“Lebih membanggakan, Ketua Pengarang, Jabatan Berita & Ehwal Semasa, Rangkaian TV Media Prima Berhad (MPB), Kamaruddin Mape,” katanya

Selain itu, Izwan Azir dan Hawa Rizwana Redzuan turut memberi sokongan dan kata-kata semangat bagi menjayakan cabaran tersebut.

Berkongsi mengenai pengalamannya, Muaz mengakui cabaran ini memberikan pengalaman yang cukup manis buat dirinya.

“Perjalanan untuk sesi ‘mock run’ dengan berjumpa sifu pembaca berita paling manis. Walaupun ada rasa gugup, tapi Muaz cuba lawan.

“Muaz sentiasa disokong Izwan, Jay dan pasukan Buletin FM. Tiada yang mustahil untuk kita buat walaupun kita sedar, hendak baca berita di Buletin TV3 bukannya mudah. Namun, usaha dan pengalaman boleh terhasil,” katanya.

Terdahulu,  Muaz pernah dicabar menerusi Muaz Kasi Jadi untuk menjadi menyanyi di pentas Hot Kool Jam, Jom Heboh pada 2019.

Justeru itu, kepada semua peminat Buletin FM anda boleh saksikan perjalanan dan video penuh Muaz Kasi Jadi Pembaca Berita di YouTube rasmi Buletin FM.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 20 Oct 2019

赵传担忧自己变太帅!不能再唱《我很丑可是我很温柔》

几乎年年到云顶报到的赵传,透露自己近期有在锻炼身体,所以今年比去年更帅而无法再唱其成名曲《我很丑可是我很温柔》,逗乐全场观众!

Trending Fri, 10 Jul 2020
Trending Tue, 4 May 2021

“Saya Sendiri Terkejut Apabila Tiba ke Lokasi Kemalangan…” – Achey

Bukan sekadar bergelar duta produk, malah pelawak popular, Achey menyemat tanggungjawab besar terhadap kepercayaan yang diberikan kepadanya. Ini termasuklah keprihatinannya berkejar ke lokasi kemalangan apabila lori membawa muatan produk wangian, SugarBomb yang dianggarkan bernilai RM100,000

Trending Mon, 8 Feb 2021
Hiburan Tue, 15 Oct 2019

Gambar Zul Ariffin dan Intan Najuwa Berpeluk, “Tunang Tak Jeles Ke?”

Bukan calang-calang..walaupun baharu berusia 22 tahun, tetapi pelakon bernama Intan Najuwa binti Abdul Wahid ini sudahpun digandingkan dengan dua  pelakon yang lebih senior, yang digelar Hero Malaya, iaitu Remy Ishak dan Zul Ariffin! Pada 2017,

Trending Mon, 7 Feb 2022

“Masa Ni Sampai-Sampai Dah 2CM” – Cerita Detik Melahirkan Bilal, Neelofa Berterima Kasih Kepada PU Riz

Pengacara dan usahawan ternama, Neelofa, 33, menceritakan detik ketika bersalin anak sulungnya, Muhammad Bilal. Melahirkan cahaya mata hasil perkahwinannya dengan pendakwah bebas Haris Ismail atau PU Riz pada 29 Januari lalu, Neelofa mendedahkan perkara terbabit

Hiburan Tue, 18 Jun 2019

‘Doa Saya Istiqamah’- Serina Redzuawan Umum Sudah Bertudung!

Sama sama kita perbaiki kelemahan diri untuk jadi insan lebih sempurna. Alhamdulillah, semoga terus istiqamah, Serina!

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Rizman Akhirnya Tamatkan Zaman Bujang Dengan Pilihan Hatinya

Ikan di laut, asam di darat..di dalam kuali, bertemu jua..

| Live TV