Hiburan By: Fatin Nurain June 1, 2022 @ 5:16pm

Muaz Buletin FM Sahut Cabaran ‘Muaz Kasi Jadi Penyampai Berita’

Buletin FM menampilkan cabaran ‘Muaz Kasi Jadi Penyampai Berita’ sebagai kesinambungan kepada kempen Pencarian Wajah Baharu Buletin TV3 sempena sambutan ulang tahun ke-38, sejak 19 Mei lalu.

Muaz yang juga merupakan penyampai radio stesen tersebut menyahut cabaran ini kerana minat dan keterujaannya untuk menjadi pembaca berita.

Namun, pelbagai inisiatif dan dorongan juga diberi untuk membantu Muaz merealisasikan impiannya sebagai pembaca berita yang berkaliber.

“Antaranya, penampilan khas Jay Jamalina iaitu pembaca berita radio ‘senior’ yang melatih Muaz sebagai pembaca berita televisyen (TV).

“Tidak ketinggalan, Zainal Ariffin Ismail dan Azmi Aziz, bekas pembaca berita dan pengacara TV3 yang memberi tunjuk ajar, tip dan dorongan kepada Muaz.

“Lebih membanggakan, Ketua Pengarang, Jabatan Berita & Ehwal Semasa, Rangkaian TV Media Prima Berhad (MPB), Kamaruddin Mape,” katanya

Selain itu, Izwan Azir dan Hawa Rizwana Redzuan turut memberi sokongan dan kata-kata semangat bagi menjayakan cabaran tersebut.

Berkongsi mengenai pengalamannya, Muaz mengakui cabaran ini memberikan pengalaman yang cukup manis buat dirinya.

“Perjalanan untuk sesi ‘mock run’ dengan berjumpa sifu pembaca berita paling manis. Walaupun ada rasa gugup, tapi Muaz cuba lawan.

“Muaz sentiasa disokong Izwan, Jay dan pasukan Buletin FM. Tiada yang mustahil untuk kita buat walaupun kita sedar, hendak baca berita di Buletin TV3 bukannya mudah. Namun, usaha dan pengalaman boleh terhasil,” katanya.

Terdahulu,  Muaz pernah dicabar menerusi Muaz Kasi Jadi untuk menjadi menyanyi di pentas Hot Kool Jam, Jom Heboh pada 2019.

Justeru itu, kepada semua peminat Buletin FM anda boleh saksikan perjalanan dan video penuh Muaz Kasi Jadi Pembaca Berita di YouTube rasmi Buletin FM.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 8 Jun 2023
Trending Mon, 15 Jun 2020
Hiburan Fri, 8 Mar 2019

Taylor Swift Mula Terima Hakikat…

Semoga Taylor Swift terus kuat dan sabar!

Trending Fri, 18 Mar 2022

Waktu Solat, Ketepatan Arah Kiblat, Banyaknya Fungsi Menarik… Aplikasi Waktu Solat Malaysia Wajib Ada Dalam Handphone Anda!

Aplikasi Waktu Solat Malaysia yang mempunyai 1.3 juta pengguna aktif dan lebih 6.6 juta kali muat turun kini boleh didapati menerusi Google Play & Apple Store. Aplikasi Waktu Solat Malaysia berfungsi sebagai peringatan waktu solat, […]

Hiburan Sat, 1 Dec 2018

Anak Minta Bersanding Sekali Lagi, Apa Jawab Raf Yaakob?

Wah…Chanela mahu Raf dan Mawar bersanding sekali lagi.

Hiburan Sun, 11 Feb 2018

5 BEST DRESSED CELEBRITIES AT AJL32

The Anugerah Juara Lagu 32 is filled with many top celebrities. Check out who donned the best outfits tonight.

Trending Mon, 7 Feb 2022

“Bila Tengok Orang Lain Buat, Saya Rasa…” – Perlahankan Rentak, Aliff Syukri Tak Mahu Lakukan Gimik Murahan

Usahawan selebriti sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri, 36, mula memperlahankan rentak di media sosial. Menurut penyanyi lagu Bobo di Mana ini, dia tidak mahu kembali melakukan gimik murahan untuk meraih perhatian netizen. “Kalau perasan, semenjak […]

Trending Fri, 9 Oct 2020

Bantuan Komputer Riba Buat Siswa Golongan B40

Khas buat pelajar universiti dari golongan B40

error: Content is protected !!