Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Syafiqa Irdina January 30, 2020 @ 4:42pm

Mulianya! ARMY Sumbang Puluhan Ribu Kepada Pertubuhan Amal

Mulianya hati ARMY!

Selepas rancangan “The Late-Late Show” yang dikendalikan oleh James Corden pada Selasa lalu bersiarandengar cerita kelab peminat BTS iaitu ARMY telah menyumbang 7500 USD atau lebih 30 ribu kepada pertubuhan amal! Wah, bukan sikit-sikit  ye jumlah tersebut.

BTS telah dijemput sebagai tetamu pada Selasa lalu bagi mempromosikan lagu terbaru mereka berjudul “Black Swan” dan album Map Of The Soul:7. BTS juga turut menampilkan lagu Black Swan buat pertama kalinya di kaca televisyen dan juga lagu Fake Love secara live!

Kemunculan BTS dalam rancangan tersebut telah mencuri perhatian ARMY dan mereka berterima kasih kepada James Corden kerana memberi layanan baik kepada BTS.

Sumbangan Buat Pertubuhan Amal “Magic Breakfast”

Susulan tanda penghargaan buat James Corden, salah satu ARMY telah membuat keputusan untuk mencari semula pertubuhan amal yang pernah disebut oleh James Corden pada masa lalu, iaitu Magic Breakfast bagi menggalakkan ARMY menyumbang kepada pertubuhan amal tersebut.

Magic Breakfast merupakan pertubuhan yang menyediakan sarapan berkhasiat buat kanak-kanak yang memerlukan dan bagi memastikan kelaparan bukan pengahalang untuk mereka menerima pendidikan sempurna.

 

Sumber foto: www.twitter.com.my

 

Terima Lebih 30 Ribu Kurang 17 Jam

Wakil daripada Pertubuhan tersebut juga memberitahu bahawa mereka telah menerima lebih 585 sumbangan daripada ARMY yang terdiri dari 54 jenis negara seluruh dunia!

Menerusi laporan Buzzfeed,  susulan sumbangan yang diberikan oleh ARMY tersebut telah menjadikan sejumlah 25,419 sarapan pagi dapat disediakan buat kanak-kanak memerlukan di England dan Scotland.
 
Perkara ini bukanlah kali pertama ARMY lakukan apabila, mereka turut pernah memberi sumbangan bagi memperingati tarikh kelahiran ahli BTS dan juga menyambut duta besar UNICEF.
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 28 Mar 2018

Muat Turun Data Di Facebook Untuk Keselamatan, Kami Kongsikan Caranya!

Oh ya! Korang perlu bersabar sikit ya memandangkan ia bakal mengambil masa beberapa minit bergantung kepada berapa banyak data anda dan berapa lama anda menjadi pengguna Facebook.

Hiburan Tue, 9 Jan 2018

Kendall Nampak Tua Dah Betul Ke?

Dari gambar tidak kelihatan tetapi bila berdepan OMG..

Hiburan Sun, 8 Sep 2019

Asyik Jadi Mangsa Fitnah, Akhirnya Wan Maimunah…

Siapalah yang dengki sangat tu? Sudah-sudahlah…

Hiburan Tue, 25 Sep 2018

Deja Moss Buntu Suami Mahu Cerai Tanpa Alasan

Saya tidak tahu puncanya kerana sebelum dia keluar rumah itu hubungan kami baik. Sebulan lepas dia keluar, dia mula mesej saya bukan-bukan…

Hiburan Thu, 23 Aug 2018

Persediaan Kahwin, Atikah Suhaime Tak Gugup Nak Ke Dapur

Alhamdulillah lama-kelamaan saya semakin terbiasa dan dari situ kebolehan memasak semakin baik… Insya-Allah selepas berkahwin nanti tiada masalah hendak ke dapur.

Automobile Tue, 27 Nov 2018

Sunway Pyramid’s New Parking System Doesn’t Use Tickets Anymore

You don’t have to use Sunway Pals or Touch n’ Go cards either!

Hiburan Wed, 23 May 2018

BTS is the First KPOP Group to Make Their Comeback on Foreign Stage

They performed Fake Love at the Billboard Music Awards 2018 and they’re also the first KPOP group to perform there!

Hiburan Fri, 14 Dec 2018
Events Fri, 12 Oct 2018

Marina Mahathir Launches Women Empowerment Event Second Year in a Row

It’ll be filled with amazing stories, talks, and experiences like no other.

| Live TV