Hiburan By: Syafiqa Irdina January 30, 2020 @ 4:42pm

Mulianya! ARMY Sumbang Puluhan Ribu Kepada Pertubuhan Amal

Mulianya hati ARMY!

Selepas rancangan “The Late-Late Show” yang dikendalikan oleh James Corden pada Selasa lalu bersiarandengar cerita kelab peminat BTS iaitu ARMY telah menyumbang 7500 USD atau lebih 30 ribu kepada pertubuhan amal! Wah, bukan sikit-sikit  ye jumlah tersebut.

BTS telah dijemput sebagai tetamu pada Selasa lalu bagi mempromosikan lagu terbaru mereka berjudul “Black Swan” dan album Map Of The Soul:7. BTS juga turut menampilkan lagu Black Swan buat pertama kalinya di kaca televisyen dan juga lagu Fake Love secara live!

Kemunculan BTS dalam rancangan tersebut telah mencuri perhatian ARMY dan mereka berterima kasih kepada James Corden kerana memberi layanan baik kepada BTS.

Sumbangan Buat Pertubuhan Amal “Magic Breakfast”

Susulan tanda penghargaan buat James Corden, salah satu ARMY telah membuat keputusan untuk mencari semula pertubuhan amal yang pernah disebut oleh James Corden pada masa lalu, iaitu Magic Breakfast bagi menggalakkan ARMY menyumbang kepada pertubuhan amal tersebut.

Magic Breakfast merupakan pertubuhan yang menyediakan sarapan berkhasiat buat kanak-kanak yang memerlukan dan bagi memastikan kelaparan bukan pengahalang untuk mereka menerima pendidikan sempurna.

 

Sumber foto: www.twitter.com.my

 

Terima Lebih 30 Ribu Kurang 17 Jam

Wakil daripada Pertubuhan tersebut juga memberitahu bahawa mereka telah menerima lebih 585 sumbangan daripada ARMY yang terdiri dari 54 jenis negara seluruh dunia!

Menerusi laporan Buzzfeed,  susulan sumbangan yang diberikan oleh ARMY tersebut telah menjadikan sejumlah 25,419 sarapan pagi dapat disediakan buat kanak-kanak memerlukan di England dan Scotland.
 
Perkara ini bukanlah kali pertama ARMY lakukan apabila, mereka turut pernah memberi sumbangan bagi memperingati tarikh kelahiran ahli BTS dan juga menyambut duta besar UNICEF.
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 31 Oct 2018

Is IKEA Also Joining in on the 11.11 Sale Hype?

Seems like it’s time to go furniture shopping soon!

Featured Mon, 16 Jan 2023

Kekasih Datang Melawat Keluarga, Zarina Anjoulie Rupa-Rupanya Cucu Kerabat Diraja?

Wah tak sangka kan patut lah Anju cantik macam Nenda dia

Featured Sat, 9 Oct 2021
Hiburan Wed, 13 Jun 2018

Perkahwinan David-Victoria Mula Goyang?

Pasangan selebriti popular yang berkahwin hampir 20 tahun itu dilaporkan sudah lama berdepan dengan masalah perkahwinan namun keretakan hubungan mereka tidak diketahui umum.

Events Mon, 25 Nov 2019

妇唱夫随!李李仁为陶晶莹站台献大马处女唱

陶晶莹演唱会引领全场走入时光隧道,特别嘉宾「姐夫」李李仁也卯足全力,以吉他为爱妻伴奏,随后又开口献唱,夫妇俩携手上演一场游走弹唱的甜蜜戏码!

Hiburan Mon, 19 Aug 2019
Hiburan Thu, 31 May 2018

山脚下男孩成军25周年915开唱「自嘲男孩变大叔」

成军25周年的山脚下男孩,终决定在9月15日举办山脚下男孩25周年《都有你在》演唱会!盼歌迷能带着小孩一起来集体回忆经典曲目,并且还会演唱全新曲目,一起「吸粉」新生代!

Hiburan Fri, 4 May 2018

Hadiah ‘Berhantu’ Sufian Suhaimi

Ini hadiah hari jadi paling bermakna buat saya, hadiah yang langsung tak dijangka!

error: Content is protected !!