Hiburan By: Syafiqa Irdina January 30, 2020 @ 4:42pm

Mulianya! ARMY Sumbang Puluhan Ribu Kepada Pertubuhan Amal

Mulianya hati ARMY!

Selepas rancangan “The Late-Late Show” yang dikendalikan oleh James Corden pada Selasa lalu bersiarandengar cerita kelab peminat BTS iaitu ARMY telah menyumbang 7500 USD atau lebih 30 ribu kepada pertubuhan amal! Wah, bukan sikit-sikit  ye jumlah tersebut.

BTS telah dijemput sebagai tetamu pada Selasa lalu bagi mempromosikan lagu terbaru mereka berjudul “Black Swan” dan album Map Of The Soul:7. BTS juga turut menampilkan lagu Black Swan buat pertama kalinya di kaca televisyen dan juga lagu Fake Love secara live!

Kemunculan BTS dalam rancangan tersebut telah mencuri perhatian ARMY dan mereka berterima kasih kepada James Corden kerana memberi layanan baik kepada BTS.

Sumbangan Buat Pertubuhan Amal “Magic Breakfast”

Susulan tanda penghargaan buat James Corden, salah satu ARMY telah membuat keputusan untuk mencari semula pertubuhan amal yang pernah disebut oleh James Corden pada masa lalu, iaitu Magic Breakfast bagi menggalakkan ARMY menyumbang kepada pertubuhan amal tersebut.

Magic Breakfast merupakan pertubuhan yang menyediakan sarapan berkhasiat buat kanak-kanak yang memerlukan dan bagi memastikan kelaparan bukan pengahalang untuk mereka menerima pendidikan sempurna.

 

Sumber foto: www.twitter.com.my

 

Terima Lebih 30 Ribu Kurang 17 Jam

Wakil daripada Pertubuhan tersebut juga memberitahu bahawa mereka telah menerima lebih 585 sumbangan daripada ARMY yang terdiri dari 54 jenis negara seluruh dunia!

Menerusi laporan Buzzfeed,  susulan sumbangan yang diberikan oleh ARMY tersebut telah menjadikan sejumlah 25,419 sarapan pagi dapat disediakan buat kanak-kanak memerlukan di England dan Scotland.
 
Perkara ini bukanlah kali pertama ARMY lakukan apabila, mereka turut pernah memberi sumbangan bagi memperingati tarikh kelahiran ahli BTS dan juga menyambut duta besar UNICEF.
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 19 Feb 2018

BELUM TENGOK DAH KUTUK, ALIFF SYUKRI NAIK ANGIN

Dalam masa sama, Aliff meminta netizen memikirkan perasaanya dan tidak menganggap dirinya sebagai tunggul.

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

Sweetnya! Luar Biasa Sungguh Ucapan Hari Jadi Nabila Huda Kepada Suami

Saat kita pertama kali jumpa, saya dapat lihat betapa kelakarnya awak. Dan selepas itu saya sedar, wujud seorang lelaki berhati baik, penyayang dan pelindung.

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

《环球透视》座谈会!1102深入研究网红的炼精术

八度空间国际时事清谈类节目《环球透视》将在11月2日(星期六),中午1时,在吉隆坡中华中学中华楼三楼大讲堂举行《网红炼精术》座谈会。

TECH Sun, 30 Dec 2018

Bagaimana Untuk Membaiki Isu Whatsapp Skrin Putih Di iPhone X

Jika anda mencari penyelesaian untuk masalah skrin putih pada whatsapp iphone X, ikuti langkah ini mungkin dapat selesaikannya

Hiburan Fri, 6 Jul 2018

Lagu “Police Entry” Tuju Untuk Lelaki Penipu?

Penyanyi ini pernah bercinta dengan seorang ahli perniagaan dan hubungan mereka putus di tengah jalan angkara orang ketiga.  

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

DATO’ALIFF SYUKRI MAKIN KAYA!

Mana tak nya, selepas kejayaan mengeluarkan produk-produk kosmetik D’Herbs, kali ini Dato Aliff Syukri terlajak laris muncul dengan koleksi tudungnya sendiri.

Events Thu, 21 Nov 2019

#xtraVlog: A Trip Up To Resorts World Genting For “Train To Busan” Horror House and The VOID’s “Avengers: Damage Control”

Watch us shot down zombies and screamed to the top of our lungs at Resorts World Genting #TheVOID #TrainToBusan

Hiburan Mon, 16 Dec 2019

Bawa Pulang RM100,000, Apex Tajudin Juara Mentor Milenia 2019

Saya juga berterima kasih dengan Mentor Hazama serta juri-juri tetap yang banyak memberi sokongan.

Hiburan Mon, 19 Feb 2018

PANAS! PENGACARA INI KAHWINI PASANGAN SEJENIS

“We?… hells yeah, we are! Signing my death warrant/agreement to be enslave. No hashtag, no photoshoot, no special dress… just love. Lol. We did it. Many thanks, friends. You’ve been great!”

| Live TV