Hiburan By: Syafiqa Irdina January 30, 2020 @ 4:42pm

Mulianya! ARMY Sumbang Puluhan Ribu Kepada Pertubuhan Amal

Mulianya hati ARMY!

Selepas rancangan “The Late-Late Show” yang dikendalikan oleh James Corden pada Selasa lalu bersiarandengar cerita kelab peminat BTS iaitu ARMY telah menyumbang 7500 USD atau lebih 30 ribu kepada pertubuhan amal! Wah, bukan sikit-sikit  ye jumlah tersebut.

BTS telah dijemput sebagai tetamu pada Selasa lalu bagi mempromosikan lagu terbaru mereka berjudul “Black Swan” dan album Map Of The Soul:7. BTS juga turut menampilkan lagu Black Swan buat pertama kalinya di kaca televisyen dan juga lagu Fake Love secara live!

Kemunculan BTS dalam rancangan tersebut telah mencuri perhatian ARMY dan mereka berterima kasih kepada James Corden kerana memberi layanan baik kepada BTS.

Sumbangan Buat Pertubuhan Amal “Magic Breakfast”

Susulan tanda penghargaan buat James Corden, salah satu ARMY telah membuat keputusan untuk mencari semula pertubuhan amal yang pernah disebut oleh James Corden pada masa lalu, iaitu Magic Breakfast bagi menggalakkan ARMY menyumbang kepada pertubuhan amal tersebut.

Magic Breakfast merupakan pertubuhan yang menyediakan sarapan berkhasiat buat kanak-kanak yang memerlukan dan bagi memastikan kelaparan bukan pengahalang untuk mereka menerima pendidikan sempurna.

 

Sumber foto: www.twitter.com.my

 

Terima Lebih 30 Ribu Kurang 17 Jam

Wakil daripada Pertubuhan tersebut juga memberitahu bahawa mereka telah menerima lebih 585 sumbangan daripada ARMY yang terdiri dari 54 jenis negara seluruh dunia!

Menerusi laporan Buzzfeed,  susulan sumbangan yang diberikan oleh ARMY tersebut telah menjadikan sejumlah 25,419 sarapan pagi dapat disediakan buat kanak-kanak memerlukan di England dan Scotland.
 
Perkara ini bukanlah kali pertama ARMY lakukan apabila, mereka turut pernah memberi sumbangan bagi memperingati tarikh kelahiran ahli BTS dan juga menyambut duta besar UNICEF.
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

八度空间15周年庆!艺人齐到孤老院「送」欢乐

八度空间15周年庆!艺人齐到孤老院为长者和小朋友们「送」欢乐,「颂」快乐。

Events Fri, 29 Dec 2017
Events Tue, 15 Jan 2019

Hangatkan Prelude AJL33 Di KL Live!

AJL33 lebih hangat dari biasa!

Featured Thu, 12 Aug 2021

“Kubur Bukan Tempat Cipta Sensasi Dan Populariti” – Fedtri Yahya

Personaliti TV3 dan pengacara terkenal, Fetdri Yahya tampil menyatakan pandangannya berikutan isu melibatkan seorang selebriti media sosial yang didakwa tidak mempunyai empati dan sensitiviti kerana menggunakan kematian untuk dijadikan content Youtube. Menerusi laman Instagram, Fedtri

Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Pernah Cuba Bunuh Diri…Siapa Sangka Selebriti Cantik Ini Rupanya Berdepan Masalah Bipolar!

Untuk netizen di luar sana, hati-hati dengan apa yang anda tulis. Penulisan kalian mungkin memudaratkan fikiran orang lain. Ingat tu!

Hiburan Sat, 28 Aug 2021

20 Bakat Baharu Rakam Lagu Patriotik Malaysia Ku Tercinta

Sempena dengan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia yang bakal disambut dalam norma baharu tidak lama lagi, 20 bakat baharu dalam dunia nyanyian tampil dengan sebuah lagu istimewa berjudul Malaysia Ku Tercinta. Ini merupakan hasil usaha

TECH Wed, 19 Dec 2018
Hiburan Sun, 18 Aug 2019
Hiburan Wed, 15 May 2019

Adik Farid Kamil Terkejut Abang Dipenjara

Harap semua pihak faham & beri kami ruang…

Featured Fri, 27 May 2022

“Apa Salahnya ‘Belanja’ Sikit…” – Noki Sanggup Turun Berat Badan Untuk Berlakon

Fuhh Noki tak kisah nak tayang badan 🔥 Apapun selamat maju jaya dalam bidang lakonan…

| Live TV