Hiburan By: SGMS Faida October 12, 2018 @ 4:30pm

Munafik 2 ‘Bocor’ Di Internet, Skop Productions Saman Sasuke Kun

“ Dia mencabar kami sampai tahap maksimum, kami mahu ambil tindakan untuk menyaman suspek ini. Benda ini akan dibawa ke muka pengadilan,” kata pengarah urusan Skop Productions Sdn Bhd, Datuk Yusof Haslam di sidang media tergempar, hari ini.

Filem pecah panggung Munafik 2 secara eksklusif telah ditayang di lebih 120 buah pawagam terpilih di seluruh Malaysia.

Namun begitu, baru-baru ini pihak syarikat dikejutkan dengan sebuah isu di mana filem Munafik 2 hasil karya Syamsul Yusof dimuatnaik oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“ Suspek dikenali sebagai nama profil Sasuke Kun atau nama sebenarnya Muhammad Izwan Shah Bin Kamal Shah di dalam bentuk Facebook Wall Post dan Instagram Post dengan nama profil @muhammad_izwan_shah.

“ Kalau tiada kesedaran dalam industri sendiri, isu ini akan menjadi kerugian kepada negara dan kemunduran kepada industri. 

“ Kami serius untuk bawa lelaki ini ke muka pengadilan. Saya nak lihat sejauh mana undang-undang dijalankan terhadap lelaki ini dan hukuman yang bakal diterima.

“ Suspek jelas tidak menghormati undang-undang dengan mengajak pengguna media sosial yang lain untuk menonton filem tersebut di atas talian beramai-ramai selain berani mencabar pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadapnya,” 

Tambah Syamsul, industri perfileman tanah air dilihat mampu mengorak lebih jauh tetapi dek masalah sebegini sudah tentu karyawan berasa tidak selamat untuk menghasilkan filem seterusnya.

“ Kami tidak akan berdiam diri dan berjuang habis-habisan dengan kerjasama pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia (KPDNKK) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk memberkas pihak tidak bertanggungjawab ini,” akhirinya.

Filem yang dibintangi oleh Maya Karin, Datuk Fizz Fairuz, Mawi dan Syamsul itu mencatat kutipan mencecah RM43 juta apabila ditayangkan di negara ini pada 30 Ogos lalu, selain meraih RM4 juta daripada 116 pawagam di Indonesia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 30 Sep 2018

Jangan Lepaskan Peluang Untuk Tengok Selebriti Kita Ni Beraksi!

Jangan lupa saksikan Celebrity Fitness Hustle Hunt pada setiap minggu hanya di tonton dan saluran feel it ntv7 anda!

Hiburan Wed, 22 Nov 2017

Elizabeth Tan Pelajari Agama Islam!

Tidak salah untuk bukan beragama Islam mempelajari atau mendalami agama ini. Asalkan hati ikhlas untuk mempelajarinya insyallah tiada halangan

Events Mon, 16 Mar 2020

[VIRAL] “Ya, Mulut Pemandu Itu Berbau Alkohol” – Drama Band Terlibat Kemalangan

Ya Allah, dah lah langgar orang, siap boleh lari dengan teman wanita plak tu

Hiburan Wed, 15 Jan 2020
Hiburan Sun, 23 Jun 2019

Tahniah Ain! Tamatkan Zaman Bujang 13 Disember Ini

Wah, cantiknya Ain dalam persalinan berona pastel ni kan? setuju tak?

Hiburan Fri, 29 Nov 2019

Rindu Beraksi Atas Pentas, The PussyCat Dolls Kembali Selepas 9 Tahun!

Tak sabar nak dengar #PCDReunion kembali dengan lagu baru diorang!

Hiburan Fri, 21 Jun 2019
Events Thu, 20 Sep 2018

Learn Sign Language with Real Deaf People in this Free Workshop

The workshop has limited spots so book it ASAP!

Hiburan Thu, 4 Jul 2019

汇集各国影视人才!第三届马来西亚国际电影节办一系列电影座谈会

马来西亚国际电影节联手国家电影发展局(FINAS)举办一系列电影座谈会,邀请各国影视人才,探讨电影中的奥妙与启发。

| Live TV