Hiburan By: SGMS Faida October 12, 2018 @ 4:30pm

Munafik 2 ‘Bocor’ Di Internet, Skop Productions Saman Sasuke Kun

“ Dia mencabar kami sampai tahap maksimum, kami mahu ambil tindakan untuk menyaman suspek ini. Benda ini akan dibawa ke muka pengadilan,” kata pengarah urusan Skop Productions Sdn Bhd, Datuk Yusof Haslam di sidang media tergempar, hari ini.

Filem pecah panggung Munafik 2 secara eksklusif telah ditayang di lebih 120 buah pawagam terpilih di seluruh Malaysia.

Namun begitu, baru-baru ini pihak syarikat dikejutkan dengan sebuah isu di mana filem Munafik 2 hasil karya Syamsul Yusof dimuatnaik oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“ Suspek dikenali sebagai nama profil Sasuke Kun atau nama sebenarnya Muhammad Izwan Shah Bin Kamal Shah di dalam bentuk Facebook Wall Post dan Instagram Post dengan nama profil @muhammad_izwan_shah.

“ Kalau tiada kesedaran dalam industri sendiri, isu ini akan menjadi kerugian kepada negara dan kemunduran kepada industri. 

“ Kami serius untuk bawa lelaki ini ke muka pengadilan. Saya nak lihat sejauh mana undang-undang dijalankan terhadap lelaki ini dan hukuman yang bakal diterima.

“ Suspek jelas tidak menghormati undang-undang dengan mengajak pengguna media sosial yang lain untuk menonton filem tersebut di atas talian beramai-ramai selain berani mencabar pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadapnya,” 

Tambah Syamsul, industri perfileman tanah air dilihat mampu mengorak lebih jauh tetapi dek masalah sebegini sudah tentu karyawan berasa tidak selamat untuk menghasilkan filem seterusnya.

“ Kami tidak akan berdiam diri dan berjuang habis-habisan dengan kerjasama pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia (KPDNKK) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk memberkas pihak tidak bertanggungjawab ini,” akhirinya.

Filem yang dibintangi oleh Maya Karin, Datuk Fizz Fairuz, Mawi dan Syamsul itu mencatat kutipan mencecah RM43 juta apabila ditayangkan di negara ini pada 30 Ogos lalu, selain meraih RM4 juta daripada 116 pawagam di Indonesia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 22 Nov 2018

Nah, 8 Makanan Ini Bakal Bantu Korang Hilangkan Period Pain!

Tadaaaa… mungkin inilah jawapan bagi period pain anda selama ni

Hiburan Tue, 18 Sep 2018

Wah…Tegar Yang Dulu Bukan Yang Sekarang!

Lagu Tetap Di Hati berkisar mengenai hubungan saya dengan gadis yang berasal dari keluarga kaya. Kami saling menyayangi, tetapi kedua-dua orang tuanya tidak bersetuju kerana saya hanya orang biasa

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Auww…Sweet Sungguh Ucapan Hari Jadi Suami Untuk Ayu Raudhah

Makin lama makin cantik, Happy Birthday Ayu!

Hiburan Fri, 4 Oct 2019

Abby Abadi Kongsi Nama Penuh ‘Baby D’

Umum tahu kisah bayi pramatang pelakon Abby Abadi dan suaminya Faizal Zakaria yang ditempatkan di Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) selepas terpaksa dilahirkan melalui pembedahan, semasa kandungannya baru berusia 6 bulan. Baca: Abby Abadi Selamat Lahirkan […]

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Selepas 5 Tahun, Kini Kim Tae Hee Buat COMEBACK!

Kim Tae Hee bakal mainkan watak hantu?

Hiburan Fri, 13 Dec 2019
Hiburan Mon, 18 Feb 2019

’Mula-Mula Ingat Dia Ni Tomboy Ke Pengkid Ke’- Fizi Ali Kenang Momen Lucu Dengan Isteri

Fizi mengaku hampir berputus-asa sewaktu nak mengorat Shakilla. Apa yang Fizi lakukan selepas itu?

Hiburan Wed, 8 Jan 2020

‘Demam’ Kampung People Bakal Berakhir?

Oh Tidakkkkk! Mungkin akan ada Kampung People versi 2.0??

Fab Foodies! Tue, 20 Mar 2018

Attention, Chicken Rice Lovers! This 3kg Plate is Meant for You

This restaurant serves a gigantic 3kg chicken rice to customers and it will definitely satisfy your cravings!

| Live TV