Hiburan By: SGMS Faida October 12, 2018 @ 4:30pm

Munafik 2 ‘Bocor’ Di Internet, Skop Productions Saman Sasuke Kun

“ Dia mencabar kami sampai tahap maksimum, kami mahu ambil tindakan untuk menyaman suspek ini. Benda ini akan dibawa ke muka pengadilan,” kata pengarah urusan Skop Productions Sdn Bhd, Datuk Yusof Haslam di sidang media tergempar, hari ini.

Filem pecah panggung Munafik 2 secara eksklusif telah ditayang di lebih 120 buah pawagam terpilih di seluruh Malaysia.

Namun begitu, baru-baru ini pihak syarikat dikejutkan dengan sebuah isu di mana filem Munafik 2 hasil karya Syamsul Yusof dimuatnaik oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“ Suspek dikenali sebagai nama profil Sasuke Kun atau nama sebenarnya Muhammad Izwan Shah Bin Kamal Shah di dalam bentuk Facebook Wall Post dan Instagram Post dengan nama profil @muhammad_izwan_shah.

“ Kalau tiada kesedaran dalam industri sendiri, isu ini akan menjadi kerugian kepada negara dan kemunduran kepada industri. 

“ Kami serius untuk bawa lelaki ini ke muka pengadilan. Saya nak lihat sejauh mana undang-undang dijalankan terhadap lelaki ini dan hukuman yang bakal diterima.

“ Suspek jelas tidak menghormati undang-undang dengan mengajak pengguna media sosial yang lain untuk menonton filem tersebut di atas talian beramai-ramai selain berani mencabar pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadapnya,” 

Tambah Syamsul, industri perfileman tanah air dilihat mampu mengorak lebih jauh tetapi dek masalah sebegini sudah tentu karyawan berasa tidak selamat untuk menghasilkan filem seterusnya.

“ Kami tidak akan berdiam diri dan berjuang habis-habisan dengan kerjasama pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia (KPDNKK) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk memberkas pihak tidak bertanggungjawab ini,” akhirinya.

Filem yang dibintangi oleh Maya Karin, Datuk Fizz Fairuz, Mawi dan Syamsul itu mencatat kutipan mencecah RM43 juta apabila ditayangkan di negara ini pada 30 Ogos lalu, selain meraih RM4 juta daripada 116 pawagam di Indonesia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 16 Aug 2022

[VIDEO] “Takut Terkena Demam Panas” – Bella Astillah Guna Trend Audio Pontianak, Dibanjiri Nasihat Netizen

Bella Astillah dinasihati netizen untuk tidak perlakukan anaknya sebegitu.

Hiburan Thu, 24 Jan 2019

Majlis Kahwin Berkonsepkan Kampung Di Rumah Pengantin Lelaki

Tak sabar nak menunggu majlis kahwin di rumah pengantin lelaki

Hiburan Wed, 24 Oct 2018

Bukan Nak Tunjuk Hebat, Nourul Depp Tak Mahu Jadi Artis Bermusim

Saya harap, jangan tanya lagi fasal ini. Kalau ada persembahan, datanglah tengok. 

Hiburan Thu, 27 Dec 2018

’Buat Hal Lah Kau Karim!’, Nabila Huda Kongsi Pengalaman Lucu

Memang kelakar habis lah insiden ni. Korang kat luar sana jangan buat macam ni tau. Haha!

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

Menang Kategori Sama Lakar Sejarah Tersendiri Buat Fattzura

Kami berterima kasih dengan drama Hero Seorang Cinderella yang memberi banyak kenangan manis dan juga menjadi lokasi pertemuan kami, bercinta dan berkahwin.

Events Sat, 5 Jan 2019

「五福星」再发贺岁专辑!伍家辉望占贺岁市场一席位

阔别5年,五福星再度发行全新创作新年歌《五福星又报喜》!伍家辉首当贺岁歌曲制作人,望能占大马贺岁市场一席之位。

Hiburan Tue, 2 Jan 2018

Khai Bahar Pegang Mikrofon Terbalik, Aksi Spontan Nabil Menggeletek

Khai Bahar yang malu dengan kesilapan tersebut. Aksi itu telah berjaya menggeletek hati penonton disitu dan menjadi perbualan peminat program itu.

Trending Hari Ini Tue, 16 Jun 2020

| Live TV