Hiburan By: SGMS Faida October 12, 2018 @ 4:30pm

Munafik 2 ‘Bocor’ Di Internet, Skop Productions Saman Sasuke Kun

“ Dia mencabar kami sampai tahap maksimum, kami mahu ambil tindakan untuk menyaman suspek ini. Benda ini akan dibawa ke muka pengadilan,” kata pengarah urusan Skop Productions Sdn Bhd, Datuk Yusof Haslam di sidang media tergempar, hari ini.

Filem pecah panggung Munafik 2 secara eksklusif telah ditayang di lebih 120 buah pawagam terpilih di seluruh Malaysia.

Namun begitu, baru-baru ini pihak syarikat dikejutkan dengan sebuah isu di mana filem Munafik 2 hasil karya Syamsul Yusof dimuatnaik oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“ Suspek dikenali sebagai nama profil Sasuke Kun atau nama sebenarnya Muhammad Izwan Shah Bin Kamal Shah di dalam bentuk Facebook Wall Post dan Instagram Post dengan nama profil @muhammad_izwan_shah.

“ Kalau tiada kesedaran dalam industri sendiri, isu ini akan menjadi kerugian kepada negara dan kemunduran kepada industri. 

“ Kami serius untuk bawa lelaki ini ke muka pengadilan. Saya nak lihat sejauh mana undang-undang dijalankan terhadap lelaki ini dan hukuman yang bakal diterima.

“ Suspek jelas tidak menghormati undang-undang dengan mengajak pengguna media sosial yang lain untuk menonton filem tersebut di atas talian beramai-ramai selain berani mencabar pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadapnya,” 

Tambah Syamsul, industri perfileman tanah air dilihat mampu mengorak lebih jauh tetapi dek masalah sebegini sudah tentu karyawan berasa tidak selamat untuk menghasilkan filem seterusnya.

“ Kami tidak akan berdiam diri dan berjuang habis-habisan dengan kerjasama pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia (KPDNKK) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk memberkas pihak tidak bertanggungjawab ini,” akhirinya.

Filem yang dibintangi oleh Maya Karin, Datuk Fizz Fairuz, Mawi dan Syamsul itu mencatat kutipan mencecah RM43 juta apabila ditayangkan di negara ini pada 30 Ogos lalu, selain meraih RM4 juta daripada 116 pawagam di Indonesia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 20 Oct 2018

Rahsiakan Pertunangan? Akhirya Elfira Loy Bercerita Juga

Semakin cantik bakal pengantin ni! Dengarnya, El bakal pelamin Disember ini. Betul ke?

Hiburan Sun, 24 Jun 2018

SHINee’s Minho Wants to Start a Family in His 30’s

It doesn’t seem like he has a girlfriend yet so move quick, ladies.

Hiburan Sat, 16 Feb 2019

‘ Minta Maaf Atau…’- Misha Omar Kecewa Difitnah Guna ‘Mak Esah’ Di AJL33

Siapa yang tak bengang kan kalau dituduh bukan-bukan? Semoga pihak berkenaan tampil dan mohon maaf kalau tidak…

Hiburan Tue, 15 May 2018

Ziana Zain Trauma, Anak-Anak Terpaksa Jalani Rawatan Psikiatri

Tambah Ziana Zain lagi, anak-anak menjadi takut dan enggan makan kerana takut dimaki ketika berada dikhalayak ramai. 

Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Lui Peng’s On My Mind MV was Filmed with Just 2 People and 1 Camera!

The quality of the music video is amazing and it’s hard to believe it was literally shot with just one camera and 2 people.

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Tiada Niat Perli ‘Penunggang’ Agama

Itu hanya cebisan daripada realiti hari ini kerana di luar sana, masih ramai yang ikhlas dan jujur dalam perjuangan mereka untuk menegakkan agama…

Events Wed, 5 Jun 2019
Fab Foodies! Fri, 15 Mar 2019
Hiburan Mon, 1 Jul 2019

‘Jangan Bosan Dengan Kedatangan Saya Ke Sini’- Tulus

Saya akan membawakan rangkaian lagu popularnya seperti Gajah, Pamit, Sewindu, Monokrom dan banyak lagi dengan iringan 21 pemuzik.

Hiburan Fri, 3 May 2019

Tak Kisah Nyanyi Lagu Lama, Francissca Peter Belum Sedia Nyanyi Lagu Komposer Muda

Beberapa kali saya disapa oleh peminat cilik yang suka dengan lagu-lagu seperti Kehebatan Cinta, Sekadar Di Pinggiran dan beberapa buah lagu lagi.

| Live TV