Hiburan By: Salma Syahbuddin May 14, 2018 @ 10:12am

Muntah Darah Dan Pengsan, Aqish Alami Masalah Jantung

Keberkesanan lakonan pelakon cilik ini memang tidak dapat disangkal lagi, namun siapa tahu bakatnya dan lagaknya yang lincah semasa melakonkan pelbagai watak didalam drama mahupun pementasan tidak menggambarkan bahawa Puteri Balqis Azizi atau Aqish, 11, dilaporkan mengalami muntah darah dan pengsan baru-baru ini.

Menurut ibu beliau, Norashikin Mohd Azizi  perkara tersebut telah dimaklumkan oleh doktor selepas anaknya itu melalui pemeriksaan kesihatan secara menyeluruh sejak Disember tahun lepas, selepas melihat keadaan anaknya itu yang sering letih dan demam berulang kali.

Puteri Balqish alami masalah jantung semenjak Disember tahun lepas

” Kami perasan Aqish cepat letih dan demam berulang kali dalam tempoh panjang. Kami syak Aqish diserang denggi tetapi ujian darah tidak menunjukkan begitu. Sejak awal tahun lagi, hospital sudah menjadi rumah kedua kami kerana Aqish perlu menjalani pemeriksaan bagi mengesan sakitnya itu. Dan, apa yang lebih membimbangkan ialah, apabila Aqish sering muntah darah dan pengsan hampir setiap hari.” Jelasnya

Tambahnya lagi, Norashikin sempat berpesan kepada para ibu yang mempunyai anak pesakit jantung atau kanser agar selalu mengamalkan pengambilan teh basil dan daun pasli kerana menurutnya, pengambilan bahan tersebut secara konsisten mampu membantu kepada kesihatan mereka. 

Apapun, sama-samalah kita doakan yang terbaik agar pelakon yang pernah merangkul trofi Pelakon Wanita Terbaik Drama di Anugerah Skrin 2014 dan Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Televisyen Asia 2014 ini sembuh seperti sedia kala dan terus mewarnai industri seni tanah air.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Skrip Zaman Sekarang ‘Kayu’, Jangan Bunuh Jiwa Kami!

Perlu ada common sense! Kandungan sesebuah drama itu sendiri tak kira lah cerita hantu atau cerita cinta, semuanya sama. Kebanyakan skrip sekarang, tiada ‘jiwa’…

Hiburan Wed, 18 Mar 2020
Hiburan Sun, 15 Jul 2018

DiRancang Ataupun Kebetulan Baju Mereka Sama?

Malu apabila baju sama memang pasti terkejut. Adakah ianya dirancang atau kebetulan . Jangan lupa baca ya

Hiburan Tue, 11 Feb 2020

Drama Camelia Bukan Semuanya Negatif, Ini Mungkin 10 Nilai Yang Patut Dipelajari Netizen

Jangan lupa saksikan drama Camelia malam ini dan esok guys!

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Ini Sebab Fendy Bakry Ambil Keputusan Balik Kampung!

Keadaan itu berlarutan hingga sekarang. Dia sedang dirawat di kampung dan kita berharap semua pihak mendoakan kesihatannya…

Hiburan Sat, 4 Jan 2020

SonaOne Ceburi Bidang Filem Pula?

Support SONAONE geng!

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Doakan Saya Istiqamah’- Peminat Puji Penampilan Baharu Lisa Surihani

Akur dengan fitrah manusia yang sering diuji, isteri kepada Yusry Abdul Halim ini mahu menikmati fasa baharu ini perlahan-lahan.

Hiburan Mon, 4 Feb 2019

‘Ramailah Muka Macam Muka Sufian Suhaimi’- Netizen Terkejut Gambar Intim Tersebar

Gambar yang diperoleh di akaun Twitter PenumpahTeh jelas memperlihatkan jejaka yang mirip pelantun Di Matamu ini sedang nyenyak tidur di sisi seorang wanita yang ditutup wajahnya.

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

People Believe That This South Korean Mum and Dad are Idols

Their daughter looks like she could be a child actress too.

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

Lama Bercinta…Fadlan Hazim Buka Mulut Soal Kahwin

Pelakon drama Seribu Rindu ini mengenali Julie sejak zaman sekolah dan pernah menjadi teman baik.

| Live TV