Drama By: Padin December 15, 2022 @ 11:34am

Nabil Aqil Cabar Adam Lee? Budak Tebing 3 Terus Diuji!

Budak Tebing, sebuah drama rantaian yang mengambil pendekatan masalah sosial dalam kalangan remaja mendapat perhatian dan ikutan ramai sejak disiarkan. Karya yang dekat dengan realiti hidup masyarakat ini turut melayakkan drama Budak Tebing mengungguli kategori Drama Terbaik, Anugerah Drama Sangat (ADS) 2021.

Kembali dengan musim terbaharu, Budak Tebing terbitan Country & Universal Sdn. Bhd. menemui penonton TV3 menerusi slot Lestary, mulai 14 Disember 2022, setiap Rabu hingga Sabtu, pukul 9.00 malam dan turut disiarkan melalui perkhidmatan penstriman iQIYI 1 jam selepas siaran TV.

Budak Tebing 3 bakal bersiaran selama 13 episod, diarahkan oleh Nizam Zakaria dan penulisan skrip oleh Shah Rizal Mashur. Musim baharu ini dijayakan oleh barisan pelakon handalan seperti Adam Lee (Arif), Aedy Ashraf (Tongki), Eyka Farhana (Ira), Izz Ilham (Yoyol), Firdaus Ghufran (Talam), Zarina Zainuddin (Sabrina), Nellisa Nizam (Maria), serta memperkenalkan watak baharu iaitu Nabil Aqil (Kylo), Azhar Sulaiman (Badas) dan Nia Atasha (Husna).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV3 | TV9 Drama Squad (@dramasangat)

Budak Tebing kini memasuki alam dewasa dan berhadapan dengan cabaran hidup yang lebih besar. Arif menjadi lebih serius sehingga membuatkan Talam yang bekerja dengannya rasa tertekan. Hubungan Arif dengan Yoyol juga tidak seperti dulu. Arif kerap naik angin apabila Yoyol banyak menghabiskan masa di Tebing. Malah dia turut melarang Yoyol untuk berkawan dengan sesiapa sahaja.

Kemunculan Kylo yang mendakwa dirinya ialah adik tiri kepada Tongki ingin menyatukan semula budak-budak tebing. Namun, keadaan itu disalahtafsirkan oleh Arif. Pada masa yang sama, muncul Badas yang kerap datang ke tebing. Badas mendekati Kylo dengan mengakui dirinya ialah teman rapat kepada arwah ayah Tongki. Arif dan Kylo berselisih faham lagi kerana masing-masing menganggap Badas sebagai ayah angkat. Siapakah Badas sebenarnya dan apakah motif Badas mendekati budak-budak tebing ini? Adakah Arif menerima Kylo sebagai seorang sahabat atau lawan?

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan Budak Tebing 3 menerusi slot Lestary, setiap hari Rabu hingga Sabtu pada pukul 9.00 malam atau strim di perkhidmatan penstriman iQIYI 1 jam selepas siaran TV. Ia juga disertakan dengan sari kata dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia di mana penonton boleh mengakses secara percuma pada bila-bila masa melalui www.iQ.com/local atau muat turun aplikasi iQIYI di App Store dan Play Store. Pelanggan VIP iQIYI boleh menikmati akses VIP Ekspres bagi drama ini yang membolehkan penonton untuk menonton episod terkini, 1 jam selepas tayangan di TV3 manakala pengguna percuma dapat menonton 48 jam selepas.

Sejak diperkenalkan di Malaysia pada tahun 2020, iQIYI telah menunjukkan prestasi yang memberangsangkan apabila mencapai peningkatan pengguna lebih daripada 15 kali ganda. Dari segi pertumbuhan keseluruhan dalam tahun 2021, iQIYI juga tersenarai sebagai khidmat penstriman Asia nombor satu di Malaysia berdasarkan jumlah muat turun, jumlah pelanggan aktif bulanan, dan jumlah masa yang diluangkan di platform tersebut.

Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

《娱协30》首轮入围有惊喜!黄明志有望夺「传媒推荐大奖」

《娱协30》首轮入围名单出炉,张栋梁、张智成、陈慧恬、东于哲和郭修彧共有3首歌曲入围;今年新增设的奖项包括最佳数位单曲奖和最佳经典流行歌曲奖,相隔30年再发片的郭晶丽以《珍惜拥有时》和《我想你了你知道吗》占了最佳经典流行歌曲两个入围席位,而最佳数位单曲奖更是全女班蔡恩雨、宇田、郭修彧、陈慧恬和李佩玲之争,可说是女势力堀起。

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Kini Hafiz Suip Ubah Penampilan Diri!

Namun, kemunculan penyanyi yang berasal dari Sarawak ini mencuri perhatian netizen apabila tampil dengan imej berserban dan berjubah.

Hiburan Wed, 10 Jul 2019

‘Henti Siar Berita Kepulangan Adik Ainul’- Dr Amalina

Netizen kat luar sana, dengar ni apa Dr Amalina nak pesan!

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Sportingnya Aeril Zafrel Jadi Model Mascara

Suami menjadi model untuk kosmetik and produk tu pula mascara, so macam mana rupanya

Hiburan Wed, 29 Nov 2017

Hormat Permintaan Keluarga, Fattah Mohon Doa Peminat

Nikah dalam majlis tertutup menghormati permintaan dua belah pihak keluarga

Hiburan Wed, 26 Jun 2019
Hiburan Fri, 25 Oct 2019
Hiburan Wed, 10 Jul 2019

Nadia Brian Mohon Maaf Dengan Netizen

Nadia Brian Maaf pada siapa tu?

Hiburan Sun, 8 Sep 2019

| Live TV