FESYEN By: Del14 September 26, 2019 @ 8:00pm

Nabila Razali Pandai Bawa Diri – Jasmin Hamid

Pelakon hebat yang mencipta nama dari zaman 90an, Jasmiah Abdul Hamid atau lebih dikenali sebagai Jasmin Hamid ini masih aktif berlakon sehingga kini. 

Terbaharu, beliau digandingkan dengan penyanyi lagu Pematah Hati, Nabila Razali dalam satu drama bersiri bertajuk Pesan Pada Hati, arahan terakhir Allahyarham Raja Ahmad Alauddin yang turut menampilkan Shukri Yahaya dan Chacha Maembong sebagai tunggak utama. 

 

Jasmin memuji sikap dan komitmen yang diberikan penyanyi itu kerana menurutnya ada segelintir pelakon baru yang bersikap seperti acuh tak acuh di lokasi penggambaran. 

View this post on Instagram

Suka dan selesa dengan Si Cantik Manis @nabila.razali ni.. Pandai bawa diri sebagai seorang pelakon walaupun beliau seorang penyanyi.. TAK DIVA LANGSUNG ?.. Kami pelakon ni macam family. Kena bergaul untuk dapat chemistry.. Baru ada rasa bila berlakon bersama. Bukan buat hal masing-masing. Lepas tu bila masuk set, keras gejung … Berlakon kena jujur dengan watak. Bukan syok sendiri.. Watak tak perlukan popularity seseorang tapi kejujuran dalam watak.. Semoga @nabila.razali akan terus sukses dalam bidang yang di ceburi.. Jadi resmi padi. Makin berisi, makin menunduk.. Hebat Bukan? #artismalaysia #pelakonmalaysia #penyanyimalaysia #friends #moviemaking #hebatbukan #terimakasihallah #pesanpadahati

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

“Dia pandai membawa diri, walaupun bermula dalam industri hiburan sebagai penyanyi.  Dia langsung tidak menunjukkan sikap diva.

“Sebagai pelakon, kami bekerja tidak ubah seperti sebuah keluarga dan perlu bergaul untuk mendapatkan keserasian.  Hanya dari situ, baru ada ‘rasa’ apabila berlakon bersama-sama.

“Pelakon tidak boleh buat hal masing-masing kerana nanti apabila masuk set, keras dan kaku.  Pelakon perlu jujur dengan watak dan bukan hanya ‘syok sendiri’ kerana menzahirkan karakter tida memerlukan populariti, sebaliknya keikhlasan.

“Dengan sikap positif yang dimilikinya itu, saya percaya Nabila akan terus berjaya dalam bidang yang diceburi,” katanya.

Sebelum ini, Jasmin pernah meluahkan rasa kesalnya dengan sikap segelintir pelakon baharu yang terlalu sibuk dengan media sosial di lokasi penggambaran sehingga menjejaskan kualiti kerja mereka. Jasmin juga menasihatkan pelakon generasi baharu supaya lebih serius dan fokus kepada kerjaya dan tidak terlalu ghairah mengumpul pengikut di media sosia. 

Drama bersiri Pesan Pada Hati terbitan Pena Creative Pictures ini akan menemui penonton menerusi slot Lestary di TV3. 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 29 Sep 2018

Buat Ucapan Berbayar Di Instastory, Netizen Label Janna Nick Artis Paling B**** 2018?

Janna memberitahu sebuah portal hiburan tempatan, dia meminta netizen tidak melatah memandangkan mempunyai alasan tersendiri mewujudkan perkhidmatan tersebut. Kita tunggu apa agaknya kejutan yang bakal Janna berikan…Sabar ya wak!

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Elak Stress, Ebby Yus Lebih Selektif Pilih Watak

Semoga diberikan kesembuhan buat Ebby Yus…Amin

Hiburan Thu, 17 Jan 2019

#AJL33: Pertama Kali Beraksi Di Final, Siti Sarah Mengaku Rasa Takut

Kalau ada rezeki, Alhamdulillah. Kalau tiada bermakna saya perlu mencuba lebih baik lagi di masa akan datang…

Hiburan Sun, 11 Mar 2018

Ebby Yus Masuk Hospital Kerana Sakit Jantung

Moga cepat sembuh buat Ebby Yus

Hiburan Sat, 13 Jul 2019
Hiburan Wed, 7 Aug 2019

6 K-Pop Idols Who Have Debuted in More Than One Group

Who would have thought that our favourite oppas and unnies have actually gotten their first shot even before we knew their names!

Hiburan Sat, 7 Dec 2019

Rupanya Isa Khan Lamar Risteena November Lepas…Tahniah!

Terjawab sudah, tahniah Isa & Risteena!

Hiburan Thu, 28 Mar 2019

Apa Kaitan One Piece Swimsuit Dan Isu Tak Jadi Kahwin Atikah Suhaimie?

Min pun taktahu nak cakap apa, korang jangan lupa pula baca artikel ni okay!

Hiburan Mon, 10 Jun 2019

‘Bukan Akaun Instagram Anak Saya’ – Anzalna Nasir

Ish, netizen pun cuba sabar sikit…

Hiburan Sun, 2 Dec 2018

#Mentor7: Tertekan Tugasan Minggu Kelima, Azmirul Mengamuk Belakang Pentas?

Urgh, stress betul nampaknya tugasan minggu ni…

| Live TV