Hiburan By: Del14 December 31, 2019 @ 10:31pm

Nabila Razali Tak Mahu ‘Gedik’ Lagi

Jika sebelum ini, Nabila Razali atau lebih mesra dipanggil Bella ini cukup popular dengan lagu bergenre ‘keanak-anakan’, dia bakal melakukan sesuatu di luar kotak untuk tahun 2020 nanti.

Kata Bella kepada XTRA, dia enggan lagi terus membawakan imej yang sama pada tahun depan.

“Setakat ini Bella sudah ada 4 single. Tahun 2020, mungkin Bella akan keluarkan single terbaru, InshaAllah…sebab team Bella masih mencari lagu yang sesuai, dah lama juga hampir setahun tapi biar lambat asal selamat lah. 

“Bella nak keluar dari kepompong lagu-lagu rancak atau ‘gedik’.  Kalau nak cuba nyanyi lagu dangdut, macam lama lagi je…kalau nak menyanyi lagu rock pula, suara Bella tak sesuai. Biarlah lagu tu sesuai dengan halwa telinga pendengar. 

“Kalau nak cakap pasal konsep, Bella teringin nak rakamkan lagu ballad sebenarnya sebab kalau Bella kekalkan konsep yang sama untuk single terbaru ini, benda tu dah boleh dijangka, nanti orang bosan pula. 

“Sejujurnya, Bella dah terima beberapa demo tapi kami amat ‘fussy’ bab pemilihan lagu bukan sebab apa, tapi Bella sedar kemampuan vokal Bella tahap mana, jadi lagu yang dipilih nanti biarlah betul-betul bersesuaian dengan vokal dan ‘jiwa’ Bella,” katanya sewaktu ditemui di majlis pelancaran Mek Kembang Baby Jr berlokasi di Bites Dessert Bar, Kuala Lumpur, hari ini. 

Bercakap tentang impian 2020 Bella, penyanyi itu berkata dia berharap kali ini dapat menghasilkan album yang mempunyai pemilihan lagu yang banyak dan harapannya untuk berduet akan tercapai. 

“Dulu ada plan nak rakamkan lagu duet, tapi dah ada orang lain yang berduet dengan penyanyi pilihan team Bella, jadi Bella tak nak lah repeat apa yang orang lain dah buat. Biarlah Bella cari rakan duet baru supaya nanti kami tak dibandingkan.

“Sebenarnya negara kita ramai bakat-bakat baru, jadi apa salahnya Bella cari rakan duet dari kelompok itu kan? Bella tak boleh nyanyi dengan penyanyi seperti Anuar Zain, sebab vokal kami tak sama…yang mungkin Bella boleh fikirkan adalah penyanyi seperti Ismail Izzani dan Sufian Suhaimi. Apa-apa pun Bella dah ada list sendiri, cuma kita mampu merancang je, kata putus adalah dari pihak pengurusan Nabila Razali,” kata pelantun lagu Vroom Vroom itu.

Terbaharu, Nabila akan digandingkan buat pertama kalinya dengan pelakon, Aeril Zafrel  dan sedang menjalani penggambaran drama rantaian berjudul Seindah Tujuh Warna Pelangi bagi Slot Akasia di TV3 yang akan ditayangkan pada Februari 2020 nanti.  Drama ini juga dibintangi oleh Datuk Jalaludin Hassan, Wilma, dan Elly Mazlein. 

Oleh: Fas

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 15 Oct 2021

‘Real Life’ Squid Game di Abu Dhabi… Biar Betul?

Siapa sahaja yang tidak tahu dengan drama bersiri popular Squid Game yang berasal dari Korea Selatan. Cerita yang menayangkan tentang cabaran-cabaran yang boleh membawa kepada kematian ini telah menarik lebih dari 100 juta penonton. Kini,

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

唐嫣、罗晋「维也纳婚礼现场」首度曝光!

中国演员唐嫣28日宣布结婚,和交往2年的男友罗晋在维也纳举办婚礼!婚宴过程及细节一路保密到家,都未对外公开;​​继先前分享了中、西式的婚纱照后,在当地的婚礼现场照也在1日首度曝光。

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Hebat! Leftenan Zana Terima 25.5 Juta Penonton

Penerimaan luar biasa penonton menerusi drama Leftenan Zana ini membuktikan TV3 tidak hanya menghidangkan kisah cinta untuk tatapan penonton

Hiburan Tue, 28 Nov 2017

Mommy Mas Idayu Tengking Kak Ros Hingga Terkejut

Kalau peserta siap mental dan fizikal, mereka akan terima dengan hati terbuka untuk kebaikan mereka

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Isu Putus Cinta…Ini Jawab Mimi Lana

Bagi pelakon Mimi Lana, dia lebih selesa ‘tertutup’ dan tidak mahu terlalu terbuka mengenai kisah peribadi.

Hiburan Thu, 13 Dec 2018
Hiburan Thu, 29 Mar 2018

Bront Palarae Bakal Pindah Ke Jakarta?

Bront memberitahu, dirinya enggan membuat keputusan terburu-buru memandangkan banyak perkara perlu difikirkan sebelum melebarkan sayap ke Jakarta.

| Live TV