Hiburan By: Del14 December 31, 2019 @ 10:31pm

Nabila Razali Tak Mahu ‘Gedik’ Lagi

Jika sebelum ini, Nabila Razali atau lebih mesra dipanggil Bella ini cukup popular dengan lagu bergenre ‘keanak-anakan’, dia bakal melakukan sesuatu di luar kotak untuk tahun 2020 nanti.

Kata Bella kepada XTRA, dia enggan lagi terus membawakan imej yang sama pada tahun depan.

“Setakat ini Bella sudah ada 4 single. Tahun 2020, mungkin Bella akan keluarkan single terbaru, InshaAllah…sebab team Bella masih mencari lagu yang sesuai, dah lama juga hampir setahun tapi biar lambat asal selamat lah. 

“Bella nak keluar dari kepompong lagu-lagu rancak atau ‘gedik’.  Kalau nak cuba nyanyi lagu dangdut, macam lama lagi je…kalau nak menyanyi lagu rock pula, suara Bella tak sesuai. Biarlah lagu tu sesuai dengan halwa telinga pendengar. 

“Kalau nak cakap pasal konsep, Bella teringin nak rakamkan lagu ballad sebenarnya sebab kalau Bella kekalkan konsep yang sama untuk single terbaru ini, benda tu dah boleh dijangka, nanti orang bosan pula. 

“Sejujurnya, Bella dah terima beberapa demo tapi kami amat ‘fussy’ bab pemilihan lagu bukan sebab apa, tapi Bella sedar kemampuan vokal Bella tahap mana, jadi lagu yang dipilih nanti biarlah betul-betul bersesuaian dengan vokal dan ‘jiwa’ Bella,” katanya sewaktu ditemui di majlis pelancaran Mek Kembang Baby Jr berlokasi di Bites Dessert Bar, Kuala Lumpur, hari ini. 

Bercakap tentang impian 2020 Bella, penyanyi itu berkata dia berharap kali ini dapat menghasilkan album yang mempunyai pemilihan lagu yang banyak dan harapannya untuk berduet akan tercapai. 

“Dulu ada plan nak rakamkan lagu duet, tapi dah ada orang lain yang berduet dengan penyanyi pilihan team Bella, jadi Bella tak nak lah repeat apa yang orang lain dah buat. Biarlah Bella cari rakan duet baru supaya nanti kami tak dibandingkan.

“Sebenarnya negara kita ramai bakat-bakat baru, jadi apa salahnya Bella cari rakan duet dari kelompok itu kan? Bella tak boleh nyanyi dengan penyanyi seperti Anuar Zain, sebab vokal kami tak sama…yang mungkin Bella boleh fikirkan adalah penyanyi seperti Ismail Izzani dan Sufian Suhaimi. Apa-apa pun Bella dah ada list sendiri, cuma kita mampu merancang je, kata putus adalah dari pihak pengurusan Nabila Razali,” kata pelantun lagu Vroom Vroom itu.

Terbaharu, Nabila akan digandingkan buat pertama kalinya dengan pelakon, Aeril Zafrel  dan sedang menjalani penggambaran drama rantaian berjudul Seindah Tujuh Warna Pelangi bagi Slot Akasia di TV3 yang akan ditayangkan pada Februari 2020 nanti.  Drama ini juga dibintangi oleh Datuk Jalaludin Hassan, Wilma, dan Elly Mazlein. 

Oleh: Fas

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Mon, 10 Sep 2018
Hiburan Thu, 23 May 2019

新人报到! 22岁「牙套女」刘思延发首支单曲勇闯乐坛

新人报到!今年22岁的牙套女生Suzanne刘思延带着她的首支单曲《老沙发》勇闯乐坛!

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Chow Yun Fat Hanya Belanja RM424 Sebulan Walaupun Jutawan

Bintang antarabangsa bernilai HK$5.6 Billion (RM2.97 juta) ini hanya membelanjakan sebanyak RM424 sahaja sebulan.

TECH Mon, 21 May 2018
Hiburan Wed, 24 Jul 2019
Hiburan Sun, 28 Apr 2019

#BBB2019: Chiwan Cari Calon Isteri

Good luck Chiwan untuk final BBB 2019!

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Nana Tolak Lamaran Jadi Isteri Kedua

Nana berharap pendapat peribadinya tidak disalah erti atau mengguris perasaan insan lain kerana ia bukan ditujukan kepada sesiapa, sebaliknya hanya untuk diri sendiri.

Hiburan Tue, 26 Feb 2019

Bintang Bersama Bintang 2019 tampil dengan wajah baru. Undian di Xtra bermula Mac ini!

Tahun baru, wajah baru! Nampaknya, rancangan Bintang Bersama Bintang kembali menghiburkan penonton TV3 pada tahun ini dengan menampilkan hos baru, peserta baru, juri baru dan pastinya lawak yang lebih menghiburkan penonton.

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Ucapan Ulangtahun Jonghyun SHINee Kini Trending!

Sempena menyambut ulang tahun kelahiran Jonghyun pada 8 April yang lalu, anggota kumpulan SHINee turut memberi penghormatan kepada beliau malah, ianya juga turut menjadi trending dilaman twitter

Fab Foodies! Tue, 22 Jan 2019

Learn to Make Your Own Special CNY Cookies to Serve Visitors This Year

It’ll be special, hand-made and absolutely delectable.

| Live TV