Hiburan By: Del14 December 31, 2019 @ 10:31pm

Nabila Razali Tak Mahu ‘Gedik’ Lagi

Jika sebelum ini, Nabila Razali atau lebih mesra dipanggil Bella ini cukup popular dengan lagu bergenre ‘keanak-anakan’, dia bakal melakukan sesuatu di luar kotak untuk tahun 2020 nanti.

Kata Bella kepada XTRA, dia enggan lagi terus membawakan imej yang sama pada tahun depan.

“Setakat ini Bella sudah ada 4 single. Tahun 2020, mungkin Bella akan keluarkan single terbaru, InshaAllah…sebab team Bella masih mencari lagu yang sesuai, dah lama juga hampir setahun tapi biar lambat asal selamat lah. 

“Bella nak keluar dari kepompong lagu-lagu rancak atau ‘gedik’.  Kalau nak cuba nyanyi lagu dangdut, macam lama lagi je…kalau nak menyanyi lagu rock pula, suara Bella tak sesuai. Biarlah lagu tu sesuai dengan halwa telinga pendengar. 

“Kalau nak cakap pasal konsep, Bella teringin nak rakamkan lagu ballad sebenarnya sebab kalau Bella kekalkan konsep yang sama untuk single terbaru ini, benda tu dah boleh dijangka, nanti orang bosan pula. 

“Sejujurnya, Bella dah terima beberapa demo tapi kami amat ‘fussy’ bab pemilihan lagu bukan sebab apa, tapi Bella sedar kemampuan vokal Bella tahap mana, jadi lagu yang dipilih nanti biarlah betul-betul bersesuaian dengan vokal dan ‘jiwa’ Bella,” katanya sewaktu ditemui di majlis pelancaran Mek Kembang Baby Jr berlokasi di Bites Dessert Bar, Kuala Lumpur, hari ini. 

Bercakap tentang impian 2020 Bella, penyanyi itu berkata dia berharap kali ini dapat menghasilkan album yang mempunyai pemilihan lagu yang banyak dan harapannya untuk berduet akan tercapai. 

“Dulu ada plan nak rakamkan lagu duet, tapi dah ada orang lain yang berduet dengan penyanyi pilihan team Bella, jadi Bella tak nak lah repeat apa yang orang lain dah buat. Biarlah Bella cari rakan duet baru supaya nanti kami tak dibandingkan.

“Sebenarnya negara kita ramai bakat-bakat baru, jadi apa salahnya Bella cari rakan duet dari kelompok itu kan? Bella tak boleh nyanyi dengan penyanyi seperti Anuar Zain, sebab vokal kami tak sama…yang mungkin Bella boleh fikirkan adalah penyanyi seperti Ismail Izzani dan Sufian Suhaimi. Apa-apa pun Bella dah ada list sendiri, cuma kita mampu merancang je, kata putus adalah dari pihak pengurusan Nabila Razali,” kata pelantun lagu Vroom Vroom itu.

Terbaharu, Nabila akan digandingkan buat pertama kalinya dengan pelakon, Aeril Zafrel  dan sedang menjalani penggambaran drama rantaian berjudul Seindah Tujuh Warna Pelangi bagi Slot Akasia di TV3 yang akan ditayangkan pada Februari 2020 nanti.  Drama ini juga dibintangi oleh Datuk Jalaludin Hassan, Wilma, dan Elly Mazlein. 

Oleh: Fas

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Hiburan Thu, 5 Sep 2019

‘Ayah Selalu Lost Control’- Anak Ahmad Dhani Sedia Jadi Pengganti?

Ke Mana Tumpahnya Kuah, Kalau Tidak Ke Nasi, kan?

Trending Hari Ini Fri, 24 Apr 2020
Hiburan Fri, 21 Sep 2018

Fathia Latiff Ditempelak Pelakon & Pengarah Terkenal?

Micheal memberitahu Aiman juga salah seorang pelakon yang tidak pernah meminta wang pendahuluan sebelum memulakan penggambaran. Ala, kira jenis bukan berkira punya orang ya!

Hiburan Sun, 6 Jan 2019

‘Pinjam Otak Kejap Boleh?’, Netizen Puji Adik Anzalna Nasir

Selain cantik, memang hebat sungguh adik-beradik ni!

Hiburan Tue, 22 May 2018

东于哲出道9年首次亮相北京「终于实现了!」

出道九年的东于哲正式进军中国,携新歌《黑白说》亮相北京举办媒体见面会!发布会现场被精心布置成格斗舞台,东于哲全球首唱新歌,充满感染力的音乐唱出了大众的心声,也展现了自己的实力与音乐态度。

Hiburan Wed, 16 May 2018

Faizal Tahir Bakal Muncul Dalam Konsert ‘Moved’

FT turut mengundang penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza untuk sama-sama memeriahkan konsert solo beliau

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

Tahniah! Ahmad Idham Kini CEO Finas

Tahniah sekali lagi buat pelakon drama Cinderella ini

Hiburan Fri, 19 Oct 2018

Lagu Bodoh, Dilabel Kayu Ketika Menari? Ini Jawapan PADU Syura!

Ish…tak baik tau netizen lagu ni bodoh! Penat Syura hasilkan lagu ni…cuba hargai sikit usaha orang lain.

Hiburan Sun, 29 Jul 2018

Fazley Yaakob Naik Pelamin Lagi?

Hasrat untuk bersanding kali kedua dengan isterinya Azrene Soraya bakal dikotakan pada November depan.

| Live TV