Hiburan By: Del14 December 31, 2019 @ 10:31pm

Nabila Razali Tak Mahu ‘Gedik’ Lagi

Jika sebelum ini, Nabila Razali atau lebih mesra dipanggil Bella ini cukup popular dengan lagu bergenre ‘keanak-anakan’, dia bakal melakukan sesuatu di luar kotak untuk tahun 2020 nanti.

Kata Bella kepada XTRA, dia enggan lagi terus membawakan imej yang sama pada tahun depan.

“Setakat ini Bella sudah ada 4 single. Tahun 2020, mungkin Bella akan keluarkan single terbaru, InshaAllah…sebab team Bella masih mencari lagu yang sesuai, dah lama juga hampir setahun tapi biar lambat asal selamat lah. 

“Bella nak keluar dari kepompong lagu-lagu rancak atau ‘gedik’.  Kalau nak cuba nyanyi lagu dangdut, macam lama lagi je…kalau nak menyanyi lagu rock pula, suara Bella tak sesuai. Biarlah lagu tu sesuai dengan halwa telinga pendengar. 

“Kalau nak cakap pasal konsep, Bella teringin nak rakamkan lagu ballad sebenarnya sebab kalau Bella kekalkan konsep yang sama untuk single terbaru ini, benda tu dah boleh dijangka, nanti orang bosan pula. 

“Sejujurnya, Bella dah terima beberapa demo tapi kami amat ‘fussy’ bab pemilihan lagu bukan sebab apa, tapi Bella sedar kemampuan vokal Bella tahap mana, jadi lagu yang dipilih nanti biarlah betul-betul bersesuaian dengan vokal dan ‘jiwa’ Bella,” katanya sewaktu ditemui di majlis pelancaran Mek Kembang Baby Jr berlokasi di Bites Dessert Bar, Kuala Lumpur, hari ini. 

Bercakap tentang impian 2020 Bella, penyanyi itu berkata dia berharap kali ini dapat menghasilkan album yang mempunyai pemilihan lagu yang banyak dan harapannya untuk berduet akan tercapai. 

“Dulu ada plan nak rakamkan lagu duet, tapi dah ada orang lain yang berduet dengan penyanyi pilihan team Bella, jadi Bella tak nak lah repeat apa yang orang lain dah buat. Biarlah Bella cari rakan duet baru supaya nanti kami tak dibandingkan.

“Sebenarnya negara kita ramai bakat-bakat baru, jadi apa salahnya Bella cari rakan duet dari kelompok itu kan? Bella tak boleh nyanyi dengan penyanyi seperti Anuar Zain, sebab vokal kami tak sama…yang mungkin Bella boleh fikirkan adalah penyanyi seperti Ismail Izzani dan Sufian Suhaimi. Apa-apa pun Bella dah ada list sendiri, cuma kita mampu merancang je, kata putus adalah dari pihak pengurusan Nabila Razali,” kata pelantun lagu Vroom Vroom itu.

Terbaharu, Nabila akan digandingkan buat pertama kalinya dengan pelakon, Aeril Zafrel  dan sedang menjalani penggambaran drama rantaian berjudul Seindah Tujuh Warna Pelangi bagi Slot Akasia di TV3 yang akan ditayangkan pada Februari 2020 nanti.  Drama ini juga dibintangi oleh Datuk Jalaludin Hassan, Wilma, dan Elly Mazlein. 

Oleh: Fas

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sun, 24 Mar 2019

「像男孩的女孩」Alycia短发越剪越短性取向遭怀疑?

「像男孩的女孩」Alycia短发越剪越短,性取向曾一度遭人怀疑,让她大喊“我是喜欢男生的啦!”

Hiburan Sat, 31 Mar 2018

Artis Bawa Grab, Kenapa Nak Malu?

“Tiada apa yang hendak dimalukan kerana saya hanya mencari rezeki. Selagi rajin berusaha, Insya-Allah dipermudahkan. Kerjaya seni saya juga masih hijau dan belum ada jaminan,” katanya.

Events Tue, 13 Mar 2018

Mentor Otai Kembali Menyengat!

Dengan menampilkan mentor yang sudah lama berkecimpung dalam dunia hiburan tanah air, Mentor Otai pastinya antara program yang bakal menyengat hujung minggu anda.

Hiburan Sun, 27 Oct 2019
Hiburan Wed, 27 Mar 2019

李俊颉任「环保大使」330夜骑感受槟城

歌手Victor李俊颉受邀担任「茹素与骑行夜2019」环保大使,首次挑战夜骑,用不同的视角感受家乡槟城。

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

11 Tahun Tanpa Single Baharu, Raihan Tetap Laku!

Siapa cakap kumpulan Legend dah tak aktif, baca ni!

Hiburan Mon, 3 Dec 2018
Hiburan Sun, 17 Dec 2017

Majlis Aqiqah Anak Amar Baharin, Amyra Rosli

Majlis yang indah bertemakan ‘prince’ memainkan warna putih biru dihadiri saudara terdekat pasangan sempena majlis aqiqah untuk putera sulung pasangan Amar Baharin dan Amyra Rosli

Events Mon, 27 Aug 2018

What a Great Year to Celebrate #KitaPunya Merdeka!

Our 61st independence day feels like a brand new one.

| Live TV