Hiburan By: SGMS Enal February 11, 2018 @ 6:36am

Nad Zainal Cuba Aiskrim Sotong Gergasi

Nad Zainal yang sedang bercuti di New Zealand berkongsi pengalamannya merasa aiskrim sotong gergasi.

Aiskrim yang dibelinya dari sebuah kedai manisan popular di New Zealand itu berbentuk sama seperti seekor sotong gergasi lengkap bertentakel dan disaluti coklat cair.

Perkongsian Nad memegang aiskrim tersebut mendapat perhatian netizen termasuk pelakon Yasmin Hani dan Hairul Azreen


Dek kerana bentuknya yang mirip saiz sebenar seekor sotong gergasi, ada segelintir peminat yang bertanyakan cara untuk menikmati hidangan itu.

“Macam mana nak makan tu? Nak mula bahagian mana dahulu?” soal @maisarahyacob.

“Hati-hati Nad, nanti merayap pula sotong ke jalan raya. Jenuh nak kejar,” tulis @along_zuedah.

“Menyeramkan aiskrim dia,” tambah @haslindanurung_.

Restoran Giapo yang terletak di Auckland, New Zealand itu terkenal dengan ciptaan aiskrim yang kreatif, unik dan tersendiri.

Giapo satu-satunya restoran yang menyajikan hidangan aiskrim menggabungkan teknologi, seni dan sains.

Reka bentuk aiskrim sotong gergasi itu menggunakan teknologi pencetakan tiga dimensi dan bahagian tentakel dihasilkan berongga bagi mengelakkan ia patah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

Sufian Suhaimi Belum Sedia Buka Hati

Lagipun lagu Di Matamu mendapat sambutan baik peminat. Saya tidak mahu momentum lagu ini terganggu akibat kisah peribadi.

Hiburan Fri, 11 May 2018

Lagu-lagu R Kelly Kena Boikot?

Muzik Kelly masih boleh didapati menerusi perkhidmatan itu tetapi keputusan untuk mengeluarkannya dari senarai lagu bermakna ia tidak akan dipromosi.

Hiburan Thu, 4 Jan 2018

「亲爱的女孩」Eunice何沛璇唱出“90后”的心声

“能量系女孩”Eunice何沛璇带着个人全新EP《亲爱的女孩》将于1月6日打头阵举办EP同名听歌会,以自己创作的歌曲唱出“90后”心声,为新的一年渲染最强正能量!

Hiburan Mon, 2 Jul 2018

Menangis Bukan Kerana Cengeng, Lara Alana Mudah Tersentuh

Walaupun baru berusia 4 tahun, Lara Alana sudah mampu menghayati sesebuah lagu. Wow!

Hiburan Thu, 9 May 2019

Tya Arifin Selamat Lahirkan Anak Kedua

Alhamdulillah…tahniah Tya & Asyraf!

Hiburan Sat, 2 Feb 2019

‘Finalis Kali Ni Semua Telan Kaset’- Netizen Dah Tak Sabar Tengok AJL 33

Siapa bakal bawa pulang trofi vokal terbaik tahun ini?

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Pelakon Utama Dia Menantu Rahsia Bakal Disenarai Hitam?

Akui A. Aida, kejadian ini merupakan insiden terburuk yang pernah dialaminya selepas lebih 20 tahun berada dalam bidang penerbitan.

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Artis Korea Kegilaan Ramai Ini Rupa-rupanya Sedang Hangat Bercinta

Love is in the air nampaknya kat artis-artis Korea ni kan? Daebak!

Hiburan Sat, 22 Sep 2018

Gandingan Mantap Henry Golding Dan Emilia Clarke Dalam…

Selepas Crazy Rich Asian, beliau sekali lagi akan bergadingan dengan watak utama drama bersiri Games Of Thrones

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

TERBAIK! Estranged Jual CD Bantu Perkampungan Di Sabah

Jom dapatkan CD single Milikku hari ini, sambil membeli boleh kita menderma!

| Live TV