Hiburan By: Del14 January 21, 2020 @ 9:00pm

Naim Daniel Nafi #SembahNaim Pesongkan Akidah

Tindakan pelakon dan penyanyi berbakat, Naim Daniel menggunakan tanda pagar #sembahnaim bagi mempromosikan single terbarunya berjudul Sembah dipersoal segelintir netizen kerana menganggap tanda pagar itu tidak sesuai digunakan dan mempunyai unsur-unsur pemesongan akidah. 

Namun, Naim menjelaskan tanda pagar tersebut digunakan bagi memudahkan pencarian di Internet dan media sosial oleh netizen tanpa sebarang niat untuk memesongkan akidah sesiapa.

“Sejak single pertama hingga single kelima, saya tak pernah wujudkan sebarang kontroversi kerana saya sendiri pun tak ada masa untuk itu. 

“Saya wujudkan tanda pagar itu untuk memudahkan pencarian di Internet dan media sosial sekiranya lagu itu dilancarkan kelak. Namun, tak sangka pula ada pihak yang berpendapat berbeza mengenainya,” kata Naim kepada Harian Metro. 

Tambah finalis Anugerah Juara Lagu (AJL) yang ke-34 itu, single terbarunya yang berjudul Sembah  bukanlah bermaksud untuk menyembah sesuatu kerana perkataan sembah juga boleh digunakan bagi maksud persembahan. 

Dalam pada itu, Naim berterima kasih kepada peminatnya yang tidak mudah melatah dan  memandang tanda pagar #sembahnaim dari sudut yang positif kerana faham apa yang cuba dilakukannya lebih-lebih lagi kerana dia juga menggunakan tanda pagar #sumpahnaim bagi lagu popularnya, Sumpah yang bakal berentap di AJL 34 nanti.

“Sembah tak bererti menyembah.  Ia juga membawa maksud persembahan dan jalan cerita dalam lagu ini bukanlah mengenai menyembah apa-apa.

“Tak semua orang menganggap tanda pagar #sembahnaim itu sebagai satu perkara negatif kerana ramai juga yang faham,” katanya lagi. 

Lagu Sembah ciptaannya bersama Ikkie itu akan dilancarkan secara rasmi selepas Naim selesai dengan pertandingan AJL 34 yang akan berlangsung pada 9 Februari akan datang. Lagu Sembah juga bakal menampilkan penampilan khas dari pemain gitar lagenda, Man Kidal. Mesti best!

 
 
 
View this post on Instagram

SEMBAH // ND featuring @man.keedal when should i release this one? #sembahnaim

A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx) on

 Kredit Foto: Instagram @naimdanielx

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Mar 2019

Elfira Loy Sudah Hamil?

Dalam pada itu, Elfira turut memuat naik story yang menunjukkan beliau seakan mengidam asam jeruk. Selalunya ibu-ibu mengandung memang macam ni. Dah bagi hint ke tu?

Fab Foodies! Wed, 23 May 2018

Juadah Berbuka Puasa Untuk Si Comel!

Hidangan Ramadhan hari ketujuh ini, Chef Imelda Harris akan berkongsi menu kanak-kanak yang bakal membangkitkan selera anak anda dengan Baked Triple Cheese Pasta!

LIFESTYLE Mon, 30 Jul 2018

Cantikkan Wajah Dengan Air Cucian Beras

Tidak sangka yang air cucian beras ada kelebihannya terutama pada kecantikan wajah.

Hiburan Wed, 13 Feb 2019
Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Takziah, Cucu Prof Dr. Muhaya Telah Kembali Ke Rahmatullah

Semoga ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Hiburan Tue, 2 Jan 2018

AKHIRNYA G-DRAGON TAYANG KEKASIH

G-Dragon yang sebelum ini dikaitkan bercinta dengan model, pelakon dan pereka fesyen terkenal Jepun, Kiko Mizuhara dikatakan telah mengakhiri hubungan mereka pada tahun 2010

Hiburan Tue, 15 Oct 2019

Resorts World Genting Returns With Especial Attractions; The VOID, Big Top and IMAGINATRIX

Resorts World Genting is taking entertainment into another whole level; a magnitude no one had ever seen before!

Hiburan Fri, 29 Dec 2017

BEST SANGATKAH SAMPAI CECAH 1.2 JUTA VIEWERS? – HAQIEM RUSLI

Muzik ala-ala Justin Bieber ini turut mendapat pujian rata-rata peminatnya dan sudah tentu mereka yang baru sahaja mendengar lagu ini

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Zarina Anjoulie Kutuk Minah Dagu Senget, T***k Mini Sajat?

Zarina Anjoulie label wanita ini sebagai…

Events Fri, 2 Nov 2018

爱国演唱会RM88,888款项捐《大马希望基金》

《我爱马来西亚,同乐同庆演唱会2018》圆满举行;主办单位把筹得RM88,888款项捐予《大马希望基金》,由原产业部长郭素沁见证并接收模拟支票。

| Live TV