Hiburan By: Salma Syahbuddin December 3, 2018 @ 5:03pm

Nak Tahu Apa Misi Terbaru Ejen Ali?

Primeworks Studios dan WAU Animation sekali lagi melangsungkan acara perniagaan mereka bagi meraikan harta intelek terbesar mereka, Ejen Ali. Acara yang berlangsung di Empire Hotel, Subang ini bertujuan untuk memparkan pelbagai pencapaian jenama Ejen Ali sejak ia dilancarkan pada 2016.

Acara Ejen Ali Mission  turut mewar-warkan  detik bersejarah siri animasi Ejen Ali sehinggalah kejayaan yang dikecapi oleh siri animasi pujaan ramai ini. Ejen Ali kini bersiaran di lebih dari 50 buah negara Timur Tengah, Afrika dan India danmendapat pehatian jutaan peminat di seluruh dunia disamping menjadi salah satu rancangan paling popular di rantau Asia Tenggara.

Sumber : Instagram @ejenali

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Datuk Ahmad Izham Omar, sempena tema ejen perisik Ejen Ali pihak Primeworks Studios turut menetapkan misi-misi tersendiri untuk mengembangkan jenama Ejen Ali.

” Misi pertama adalah untuk melancarkan jenama ini dengan cara yang baharu dan berbeza dan berjaya kami capai bagi memperkenalkan Ejen Ali menerusi aplikasi permainannya yang pertama sebelum rancangan televisyen disiarkan di TV3 Malaysia. Sejak itu, dua aplikasi permainan mobil telah menerima pengiktirafan tinggi dan pelbagai anugerah industri. Kemudian kami mensasarkan untuk menjadi siri animasi pilihan di rantau ini. Misi ini dijayakan dengan mencapai dua juta penonton pada setiap minggu melalui saluran TV3 Malaysia dan salah satu rancangan animasi Top 3 dalam senarai program kanak-kanak terbaik saluran MNCTV, Indonesia.” Katanya

Izham juga turut berkongsi dua lagi misi Ejen Ali iaitu Kerjasam Inovatif dan Interaksi Bersama Peminat. Malah, Ejen Ali juga membina hubungan kukuh dengan jenama terkenal seperti Mamee dan Air Asia.

Sumber : Instagram @ejenali

Sumber : Instagram @ejenali

Peminat-peminat Ejen Ali juga boleh mendapatkan pelbagai barangan eksklusif siri animasi ini termasuklah kasut sekolah jenama BATA, permainan dan juga set bilik tidur Ejen Ali yang bakal berada di pasaran sempena musim kembali sekolah pada akhir tahun ini.

Dan, berita baik buat peminat tegar Ejen Ali, pihak WAU telah berkongsi sedutan pendek Ejen Ali The Movie yang bakal menemui penonton pada akhir tahun 2019 ini.

Wow! pasi ramai yang tak sabar nak tunggu siri Ejen Ali The Movie kan? Tunguuuuu okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 15 Nov 2019

丁蟹大战野蛮奶奶!郑少秋联手汪明荃预告上演歌舞剧

郑少秋和汪明荃时隔两年再以「荧幕情侣档」再来云顶开唱!这次郑少秋建议来个「丁蟹」与「野蛮奶奶」结合来个歌舞剧,又唱又跳又演,一次过满足所有影迷!

Hiburan Mon, 20 May 2019

Instagram Catat Enam Juta Pengikut, Tahniah Zizan!

Selepas Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Neelofa, kini giliran Zizan pula!

Hiburan Sat, 25 Jan 2020

“Saya Ambil Masa 10 Tahun Buka Rantai, Jam Emas Rolex” – Caprice Backing MK K-Clique?

Hukum agama memang tak boleh bawak bincang sebenarnya…tapi doakan je lah yang baik-baik.

Hiburan Mon, 27 Jan 2020
Hiburan Tue, 27 Aug 2019
Hiburan Mon, 28 Oct 2019
Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Teruja Galas Tanggungjawab Baharu, Tahniah Izzmad Harun!

Selain Fasha dan Izzmad, tujuh AJK turut dilantik iaitu Salman al-Farisi, Aliff AF8, Keena Mentor, Nor Azifah, Ayati Tasrip dan pelakon baharu, Sivakumar.

Events Mon, 2 Jul 2018
Hiburan Fri, 2 Feb 2018

Ismail Izani Mudah Jatuh Hati Pada Gadis Lembut

Ismail Izani suka tengok gadis lemah lembut persis ibunya dan mudah jatuh hati pada gadis lembut

| Live TV